کلیدهای میانبر مک

بهترین کلیدهای میانبر کیبورد در مک برای بالابردن سرعت کارهای روزمره

با استفاده از کلیدهای میانبر مک می‌توانید سرعت کارهای روزمره خود را در آن بالا ببرید و کمک کنید که تمرکزتان بیشتر حفظ شود.

اپل به ندرت به میانبرهای صفحه کلید خود اشاره می‌کند، در حدی که انتظار می‌رود فقط آن‌ها را پیدا کنید. از این رو می‌خواهیم بهترین کلیدهای میانبر کیبورد مک که در بالا بردن سرعت کارهای روزمره تاثیر دارند را برای شما لیست کنیم. اگر مشغول تایپ یا استفاده از صفحه کلید خود هستید، بهتر است هر چند وقت یک بار انگشتان خود را از روی آن بردارید، تا فشار کمتری به دست‌هایتان وارد شود. اما اگر دقت کرده باشید هر موقع که حین تایپ از ماوس یا ترکپد استفاده می‌کنید، سرعت کار شما کاهش پیدا کرده و کمی هم تمرکزتان افت می‌کند.

برای انجام کار تمرکز از هر چیزی مهم‌تر است. مثلا اگر کسری از ثانیه طول می‌کشد تا نشانگر ماوس را روی گزینه‌های File یا Save ببرید، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا به چیزی که به آن فکر می‌کردید، برگردید. در حالیکه با نگه داشتن کلید Command و فشار کلید S می‌توانید همین کار را تا حدودی سریع‌تر انجام دهید. اگر عادت کنید که برای ذخیره کردن کلیدهای Command و S را با هم فشار دهید، بعدها دیگر به ذخیره فایلی که نوشته‌اید فکر نمی‌کنید، سریع با فشردن این دو کلید فقط آن‌ها را ذخیره می‌کنید بدون آنکه تمرکزتان بهم بریزد.

فقط کلید‌های Command-S نیستند که سرعت شما را افزایش می‌دهند، بلکه کلید‌های میانبر بسیاری در صفحه کلید وجود دارند که هر کدام از آن‌ها سرعت کار شما را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند. در ادامه به چند مورد از بهترین کلیدهای میانبر در مک اشاره شده است.

افزایش سرعت راه‌اندازی اپلیکیشن‌ها با استفاده از کلیدهای میانبر مک

فرقی نمی‌کند که در مک خود مشغول انجام چه کاری هستید یا چه فایل و وب سایتی جلویتان باز است، در چنین مواقعی اگر بخواهید برنامه یا فایل دیگری را باز کنید نیازی نیست که کار اضافی انجام دهید، هر جا که هستید در همان جا بمانید و فقط کلید Command را نگه دارید و روی دکمه Space ضربه بزنید.

کلیدهای میانبر کیبورد

به طور پیشفرض فشردن این دو کلید به صورت همزمان، همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید، نوار Spotlight را باز می‌کند که این نوار جستجو دروازه‌ای برای دسترسی به همه چیز در مک شماست. فقط کافیست اول نام یک برنامه، فایل و …در این نوار جستجو تایپ کنید و بعد کلید Return یا همان اینتر را فشار دهید تا برنامه یا فایل مورد نظر شما باز شود. با این کار ممکن است دیگر هرگز از داک سیستم خود استفاده نکنید، یا دیگر برای باز کردن یک فایل نیازی نباشد که وارد پوشه Documents خود شوید و هر چیزی که می‌خواهید را به همین روش سریع باز یا اجرا کنید.

استفاده از Quick Look

شورتکات دیگری که در کیبورد مک وجود دارد، استفاده از کلید Space به صورت تنهاست. مثلا اگر در Finder مک خود فایل، برنامه یا سندی که می‌خواهید را انتخاب کنید و بعد روی Space در صفحه کلید ضربه بزنید، با این کار ویژگی Quick Look را راه اندازی خواهید کرد. این قابلیت پیش نمایشی از آنچه انتخاب کرده‌اید به شما نشان می‌دهد. مثلا اگر روی یک برنامه این کار را انجام دهید، روی نمایشگر خود تصویر بزرگی از آیکون آن برنامه را خواهید دید.

اما اگر چیزی که انتخاب کرده‌اید یک تصویر، ویدیو یا یک سند باشد، پیش نمایشی بزرگ از محتویات آن را در صفحه نمایش خود می‌بینید. اگر چیزی که انتخاب کرده‌اید یک سند متنی باشد، Quick Look محتویات آن را به شما نشان می‌دهد و شما می‌توانید نشانگر ماوس خود را روی متن بکشید و آن را کپی کنید.

با استفاده از کلیدهای میانبر مک در Finder بچرخید

Spotlight در مک شما را به هر جایی که بخواهید می‌برد، حتی اگر نام سند یا فایلی مورد نظرتان را به طور کامل به خاطر نداشته باشید. هرچند اگر نام سند مورد نظرتان را به یاد دارید و دقیقا می‌دانید که برای رفتن به سراغ آن باید کدام پوشه را انتخاب کنید، باز هم می‌توانید از ویژگی Spotlight استفاده کنید و مستقیما بدون اتلاف وقت به آن دسترسی داشته باشید.

کلیدهای میانبر کیبورد

اما شورتکات کیبورد این مورد با Spotlight فرق می‌کند و فقط در Finder می‌توان از آن استفاده کرد. پس اگر در فایندر مک خود هستید، کلید‌های Shift-Command-G را فشار دهید تا کادری روی صفحه ظاهر شود. در آن مسیر هر پوشه‌ای که می‌خواهید را تایپ کنید و return را فشار دهید تا فورا به آن پوشه‌ای که می‌خواهید بروید.

جابجایی بین برنامه‌ها با استفاده از کلیدهای میانبر مک

هنگامی که تمامی برنامه‌های مورد استفاده خود را باز کرده‌اید، برای انجام کارتان قطعا باید بین این برنامه‌های باز شده روی صفحه جابجا شوید و از آن‌ها استفاده کنید. برای این کار می‌توانید کلید Command را فشار داده و نگه دارید، سپس به صورت همزمان کلید Tab کیبورد را فشار دهید. با این کار یک نوار روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود و همه‌ی برنامه‌های باز شده را برای شما لیست می‌کند. تا زمانی که شما کلید Command را رها نکنید، آن نوار روی صفحه می‌ماند.

اکنون می‌توانید با استفاده از ماوس، ترکپد یا حتی کلید‌های جهت دار کیبورد، برنامه مورد نظر خود را انتخاب کنید. اما حالا که شما کلید Command را نگه داشته‌اید و روی دکمه Tab یک ضربه کوتاه زده‌اید، مجددا می‌توانید روی همان Tab ضربه بزنید و ببینید که چگونه بین این برنامه‌ها جابجا می‌شود. تا زمانی که کلید Command را نگه داشته‌اید، هر بار که کلید Tab را فشار دهید می‌بینید که برنامه‌ها یکی پس از دیگری هایلایت یا مشخص می‌شوند. اگر هر دو کلید را رها کنید، برنامه‌‌ای که هایلایت کرده‌اید، در جایگاه اول این نوار قرار می‌گیرد.

کلیدهای میانبر مک

مک‌ها بسته به زمان استفاده از آن‌ها، ترتیب برنامه‌ها را در آن نوار مرتب می‌کنند. فقط تنها مشکل کوچکی که وجود دارد این است که اگر برنامه‌هایی زیادی در این نوار باشند، ممکن است با زدن یک Tab اضافی از روی برنامه‌ای که می‌خواستید رد شوید. اگر این اتفاق افتاد، به فشردن پی در پی کلید Tab ادامه دهید تا به آخر نوار برسید و مجددا از اول شروع کنید یا می‌توانید با زدن کلید‌های Command-Shift-Tab در این نوار به عقب برگردید.

مزیتی که این روش و ویژگی برای شما به همراه دارد این است که اگر هنگام انجام کاری مرتب بین دو برنامه جابجا می‌شوید، می‌توانید با استفاده از این کلید‌های میانبر مک به سرعت بین آن‌ها جابجا شوید. لازم نیست آنقدر منتظر بمانید تا نوار ظاهر شود، فقط کافیست این کلید‌ها را فشار دهید و از برنامه فعلی خود به برنامه‌ای که آخرین بار استفاده کردید، بروید.

جابجایی بین پنجره‌ها در یک برنامه

اگر کلید Tilde در میان کلید‌های میانبر مک نقشی نداشت، قطعا فراموش می‌شد، چون هیچکس نه این کلید را به خاطر می‌آورد و نه یادش می‌ماند که در کجای کیبورد است. نویسه Tilde یک خط موج دار ~ است که همین حالا با نگاه کردن به کیبورد آن را خواهید دید.

فرقی نمی‌کند که از کلید Command سمت چپ خود استفاده کنید یا سمت راست، فقط این را بدانید که با نگه داشتن کلید Command و زدن کلید ~ به راحتی می‌توانید بین پنجره‌های مختلف یک برنامه جابجا شوید. دقیقا برخلاف باز بودن برنامه‌ها و استفاده از شورتکات‌ها برای جابجایی بین آن‌ها، وقتی چند پنجره کنار هم باز می‌شوند اصلا مشخص نیست که اکنون روی کدام یکی هستید، اما با این کار به راحتی می‌توانید بینشان جابجا شوید.

مخفی کردن برنامه‌ها با استفاده از کلیدهای میانبر مک

گاهی اوقات شما نمی‌خواهید بین برنامه‌ها یا بین پنجره‌ها در حال جابجایی و استفاده از همه‌ی آن‌ها باشید و فقط می‌خواهید روی کاری که اکنون انجام می‌دهید تمرکز داشته باشید. تاکنون هیچ راهی برای مخفی کردن همه‌ی برنامه‌ها به جز پنجره جلویی وجود نداشت، اما در اینجا روشی به شما خواهیم گفت که می‌توانید با استفاده از آن تمام برنامه‌های دیگری که در صفحه نمایش خود باز کرده‌اید را پنهان کنید تا روی پنجره جلویی که مشغول کار روی آن هستید، تمرکز بیشتری داشته باشید.

برای این کار باید کلید‌های Option و Command را نگه دارید و کلید H را فشار دهید. با این کار همه برنامه‌های موجود روی صفحه به جز برنامه‌‌ای که با آن سروکار دارید، پنهان می‌شوند.

کلیدهای میانبر مک

این برنامه‌ها فقط از دید شما پنهان می‌شوند و در واقع هیچ یک از آن‌ها بسته نشده‌اند و همه‌ی آن‌ها همچنان در حال اجرا هستند، فقط از دید شما یا همان صفحه اصلی کنار گذاشته شده‌اند. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که این ابزار در رابطه با برخی از برنامه‌ها به خوبی عمل نمی‌کند، به ویژه آن‌هایی از ویندوز به مک منتقل شده‌اند.

در رابطه با این نوع برنامه‌ها نمی‌توانید با فشردن کلید‌های میانبر کاری بکنید. فقط می‌توانید روی دایره زرد رنگ در سمت چپ بالای پنجره کلیک کرده و آن‌ها را minimize کنید. همچنین، برنامه‌هایی وجود دارند که در فرآیند پنهان کردن اختلال ایجاد می‌کنند، به طور مثال Screenflow برای مخفی کردن آیکون‌ها در دسکتاپ گزینه‌ی مخصوص به خود را دارد، پس اگر از آن استفاده کنید، از عملکرد صحیح کلید‌های میانبر Command-H جلوگیری می‌کند و نمی‌گذارد که کارش را به خوبی انجام دهد.

از صفحه نمایش خود عکس و ویدیو‌های سریع بگیرید

شاید شما هرگز از صفحه مک خود اسکرین شات نگیرید، اما افراد زیادی هستند که این کار را انجام می‌دهند و اپل مدام روش‌های مختلفی برای انجام آن اضافه می‌کند. برای اسکرین شات گرفتن می‌توانید در کیبورد خود کلید‌های Command-Shift-3 را فشار دهید. فشار همزمان این ۳ کلید بلافاصله از کل صفحه نمایش شما عکس می‌گیرد و آن را در دسکتاپ ذخیره می‌کند. همچنین می‌توانید این کار را با کلید‌های Command-Shift-4 نیز انجام دهید. با فشردن این کلید‌ها نشانگر ماوس به حالتی تبدیل می‌شود که می‌توانید با کشیدن آن روی هر قسمتی که مد نظر شماست، فقط از همان قسمت خاص عکس بگیرید.

اگر می‌خواهید در صفحه نمایش مک خود فقط از یک پنجره اسکرین شات بگیرید، می‌توانید برای سرعت بخشیدن به کارها از کلیدهای کیبورد خود استفاده کنید. برای این کار کلید‌های Command-Shift 4 را فشار دهید و بعد نشانگر ماوس خود را روی آن پنجره قرار داده و کلید اسپیس را فشار دهید. همانطور که می‌بینید با این کار پنجره فعلی انتخاب می‌شود و بعد با یک کلیک ساده روی ماوس از آن پنجره عکس گرفته می‌شود.

کلیدهای میانبر مک

فشردن کلید‌های Command-Shift-3 و Command-Shift-4 سریع‌ترین راه‌های ممکن برای گرفتن اسکرین شات هستند، اما گزینه‌های زیادی را در اختیار شما قرار نمی‌دهند. به جای آن Command-Shift-5 را فشار دهید تا بتوانید اسکرین شات‌ و ضبط ویدیو از صفحه را پیکربندی کنید.

بستن اجباری اپلیکیشن‌ها با استفاده از کلیدهای میانبر مک

فشرد کلید‌های Command-Q همیشه برای خروج از یک برنامه به کار می‌رود، اما ممکن است گاهی اوقات این شورتکات کار نکند. معمولا اگر یک برنامه هنگ کرده یا مشکل دیگری رخ داده باشد، حتی با فشردن کلید‌های Command-Q هم نمی‌توان آن را بست. به جای آن باید کلید‌های Command-Option–Escape را فشار دهید. با این کار کادر Force Quit (بستن اجباری) ظاهر می‌شود. اکنون باید برنامه‌‌ای که دچار مشکل شده را انتخاب کنید و بعد Return را بزنید.

سپس از شما خواسته می‌شود که تایید کنید این کار را می‌خواهید انجام دهید، اما راه تایید این است که دوباره کلید Return را فشار دهید. توجه داشته باشید که پس از خروج اجباری از یک برنامه به این شکل، آن کادر دیالوگ همچنان روی صفحه باقی می‌ماند. برای خلاص شدن از شر آن روی دایره زرد رنگ آن کلیک کرده یا کلید‌های Command-W را فشار دهید.

افزایش سرعت مرورگرهای وب

فرض کنید که در مرورگر وب مک خود مشغول به انجام کاری هستید و می‌‌خواهید به سایت دیگری بروید. می‌توانید دست‌های خود را از روی صفحه کلید بردارید و با استفاده از ماوس یا ترکپد، روی نوار آدرس یا نوار سرچ بالای مرورگر سافاری ، کروم ، مایکروسافت اج یا هر مرورگر دیگری که از آن استفاده می‌کنید، کلیک کنید.

اکنون می‌توانید روی آدرس سایتی که در این نوار جستجو می‌بینید کلیک کنید و وارد آن شوید یا آن را پاک کنید و آدرس سایت دیگری که می‌خواهید واردش شوید را تایپ کنید. اگر قصد شما ورود به یک سایت جدید باشد، به جای این کار می‌توانید بدون برداشتن دست خود از روی کیبورد و رفتن به سراغ نوار جستجو با ترکپد یا ماوس، کلیدهای Command-L را فشار دهید و فورا شروع به تایپ آدرس سایت مورد نظر کنید.

کلیدهای Command-L نشانگر ماوس شما را مستقیما به نوار آدرس یا جستجو می‌برد و لینکی که در این نوار از قبل وجود داشته باشد را هایلایت می‌کند. بنابراین به محض اینکه شروع به نوشتن آدرس سایت مورد نظر خود کنید، هر آنچه که در این نوار وجود داشت بدون اینکه حتی کوچکترین دخالتی داشته باشید حذف خواهد شد و نوشته‌ی جدید شما در این کادر نمایش داده خواهد شد.

جمع بندی

تمامی این ترفندها واقعی هستند و از طریق آن‌ها می‌توانید سرعت استفاده از مک خود را بالا ببرید. اگر مدتی از این کلیدهای میانبر مک به صورت مداوم استفاده کنید، جای آن‌ها را حفظ می‌شوید و دیگر بدون آنکه فکر کنید حین کارهای خود سریعا از آن‌ها استفاده می‌کنید.

دیگر بدون آنکه فکر کنید کدام کلید چه کاری را انجام می‌دهد، بدون آنکه سرعت کارتان پایین بیاید و سراغ ماوس و ترکپد بروید، دستتان ناخودآگاه به سمت این کلید‌ها می‌رود و از آن‌ها استفاده می‌کنید. این بدان معناست که با عادت بکار گرفتن این کلید‌ها دیگر تمرکز شما از روی کارتان برداشته نمی‌شود. در آخر باید گفت که این کلیدهای میانبر در حقیقت سرعت مک ما را افزایش نمی‌دهند، بلکه سرعت استفاده و کار ما را بالا می‌برند!

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*