سریع ترین جهان

سریع ترین چیزهایی که در جهان وجود دارند و هیچ وقت به آن‌‌ها فکر نکرده‌اید

امروز به معرفی تعدادی از سریع ترین چیزهایی که در جهان وجود دارد، اعم از حیوانات، انسان‌ها، خودروها و حتی ابرقهرمانان خواهیم پرداخت.

بسیاری از مواقع ما هم مانند تام کروز در فیلم Top Gun نیاز به سرعت و آدرنالین را در خود حس می‌کنیم. گاهی اوقات این نیاز با خلبانی کردن یک جت جنگی سیراب می‌شود و گاهی دیگر با به پایان رساندن یک بازی ویدیویی در سریع ترین زمان ممکن!

آز آنجا که احتمالا همه ما می‌دانیم که نور سریع ترین چیزی است که در جهان شناخته شده، امروز نگاهی خواهیم داشت به تعدادی دیگر از موارد بسیار سریع در دنیای واقعی و حتی خیالی! لیست امروز ما دربرگیرنده مجموعه‌ای از سریع ترین انسان‌ها، حیوانات، ابرقهرمان‌ها و حتی سیارات است.

با گجت نیوز همراه باشید تا بررسی مختصری داشته باشیم بر سریع ترین چیزهایی که در جهان وجود دارند.

سریع ترین ها در جهان

یوزپلنگ؛ سریع ترین حیوان در خشکی

یوزپلنگ

طبیعتاً هر لیستی از سریع ترین موجودات جهان باید با یوزپلنگ آغاز شود! یوزپلنگ قادر است ظرف تنها چند ثانیه به سرعت 95 کیلومتر بر ساعت برسد. همچنین در رده دوم سریع ترین حیوانات دنیای نیز دسته‌ای از بزهای کوهی موسوم به بز کوهی شاخ چنگالی قرار می‌گیرد که قادر است به سرعت 85 کیلومتر بر ساعت برسد.

البته این دو حیوان، سریع ترین حیوانات بر روی خشکی به شمار می‌روند. بنابراین اگر قصد داشته باشیم جانوران آبزی را هم به این لیست اضافه کنیم، ماهی بادبانی سریع ترین موجود زنده دنیا خواهد بود که قادر است به سرعت 110 کیلومتر بر ساعت برسد. البته این سرعت تنها مربوط به زمانی است که ماهی بادبانی از آب به بیرون می‌پرد. بنابراین احتمالا سرعت حرکت آن در آب از این عدد هم بیشتر خواهد بود.

از طرف دیگر، شاهین تیزپر (Peregrine Falcon) هم سریع ترین پرنده جهان است که با اختلاف بسیار زیادی بالاتر از یوزپلنگ و ماهی بادبانی قرار می‌گیرد. این پرنده بسیار سریع قادر است با سرعت 320 کیلومتر بر ساعت به هدف خود حمله کند!

اوسین بولت؛ سریع ترین انسان جهان

اوسین بولت

محال است بتوانیم لیستی از سریع ترین چیزهای موجود در جهان هستی تهیه کنیم و در آن نامی از اوسین بولت نبریم. اوسین بولت رکورددار سرعت در میان انسان‌هاست که توانست در یک مسابقه دوی سرعت در سال 2009، مسافت صد متر را در تنها 9.58 ثانیه بدود. در این مسابقه حداکثر سرعت او 44 کیلومتر بر ساعت و سرعت متوسط او هم 37.7 کیلومتر بر ساعت بود. به این ترتیب اوسین بولت قادر است در مدت زمانی کوتاه‌تر از زمان مورد نیاز برای خواندن این پاراگراف، مسافتی صد متری را بدود!

نکته جالب توجه در این خصوص این است که دانشمندان با بررسی بدن اوسین بولت در این مسابقه متوجه شدند که تنها هشت درصد از انرژی تولید شده توسط بدن او صرف حرکت می‌شود و مابقی توسط روش‌های مختلفی نظیر مقاومت هوا و اصطکاک تلف می‌شود. بنابراین این محققان با در نظر گرفتن شرایط جوی و ارتفاع محل برگزاری مسابقه به این نتیجه رسیدند که بدن بولت در حین این مسابقه کمتر از حد معمول آیروداینامیک بوده است!

این نتایج رکورد بولت را ارزشمندتر از قبل هم می‌کند؛ چرا که بر اساس این بررسی‌ها، انرژی تولید شده توسط بدن او به حدی زیاد است که قادر است بدن با آیروداینامیک پایین او را هم به سریع‌ترین فرد جهان تبدیل کند! او همچنین رکورد دو سرعت صد متر را هم با ثبت زمان 19.19 متر در اختیار دارد. با وجود اینکه بولت مدت‌هاست از مسابقات حرفه‌ای خداحافظی کرده، اما تا به امروز کسی موفق به شکست رکورد او نشده است.

سیاره Kepler-78b؛ سریع‌ترین سیاره جهان

سریع ترین سیاره کهکشان

پس از معرفی سریع ترین سیاره و سریع ترین انسان، اکنون نوبت به سریع ترین سیاره رسیده است. اگر به جای اینکه بر روی کره زمین متولد شوید، بر روی سیاره عطارد متولد می‌شدید، هر هشتاد و هشت روز یک بار تولدتان فرا می‌رسید؛ چرا که مدت زمان چرخش این سیاره به دور خورشید تنها 88 روز است. از طرف دیگر هر بار چرخش سیاره نپتون به دور خورشید نیز 60000 روز (165 سال زمینی) به طول می‌انجامد.

با این که دو سیاره عطارد و نپتون، سریع ترین و کندترین سیارات منظومه شمسی هستند، سیاره دیگری هم کشف شده که هر سال در آن تنها 8.5 ساعت طول می‌کشد! دانشمندان نام این سیاره کوچک که اندازه‌ای نزدیک به زمین دارد را Kepler-78b گذاشته‌اند. این سیاره، به ستاره خود بسیار نزدیک است.

البته Kepler-78b برای تبدیل شدن به سریع ترین سیاره در هستی رقیب بزرگی به نام KOI-1843.03 هم دارد. این جرم کهکشانی هنوز به عنوان یک سیاره تایید و ثبت نشده است؛ اما مدت زمان چرخش آن به دور ستاره‌اش تنها 4.25 ساعت است!

سریع ترین توالت جهان

سریع ترین توالت در جهان

مورد بعدی در لیست سریع ترین چیزهای موجود در جهان به سریع‌تر توالت سیار اختصاص دارد!

Bog Standard در سال 2011 موفق به ثبت رکورد گینس برای سریع ترین توالت دنیا شد! این توالت در حقیقت یک موتور سیکلت به همراه یک جایگاه کمکی بود که رکورد سرعت 68 کیلومتر بر ساعت را به ثبت رساند!

با این حال در سال 2013 یک لوله‌کش از لینکلن شایر انگلستان تصمیم گرفت این رکورد را از آن خود کند. به همین جهت با نصب یک سیستم کامل توالت متشکل از سنگ توالت و سیفون بر روی یک موتور سیکلت توانست رکورد سرعت 89 کیلومتر بر ساعت را به ثبت برساند.

اما این پایان کار نبود و چند سال بعد، چندین کودک توانستند این رکورد را نیز شکسته و به تنهایی صاحب رکورد سرعت توالت سیار جهان شوند. در سال 2018 چهار نوجوان 18 ساله در راتلند انگلستان یک سیستم کامل توالت را بر روی یک خودروی کارتینگ با موتور 250 سی سی یاماها سوار کردند و به حداکثر سرعت 114 کیلومتر بر ساعت رسیدند. به این ترتیب، رکورد سریع ترین توالت سیار تاریخ اکنون در اختیار چهار نوجوان هجده ساله است.

سریع ترین ابر قهرمان جهان

سریع ترین ابرقهرمان کامیک بوک ها

معمولا برای مقایسه مواردی نظیر سریع ترین انسان، سریع ترین خودرو یا هر چیز واقعی دیگر می‌توان به آزمایشات و رکوردها رجوع کرد. با این حال زمانی که پای سریع ترین ابر قهرمان در دنیای کتاب‌های کامیک در میان باشد، چاره‌ای جز بحث کردن باقی نمی‌ماند!

اگر با کتاب‌های کامیک آشنایی چندانی ندارید، باید بدانید که مقایسه بین سریع ترین ابرقهرمانان کتاب‌های کامیک همانند مقایسه دو کمپانی مارول و DC می‌ماند و هریک طرفداران دوآتشه خود را دارند! در نگاه اول به نظر می‌رسد فلش سریع ترین ابرقهرمان دنیاست. او قادر است با سرعتی نزدیک به سرعت نور بدود و حتی در برخی نسخه‌های کامیک نیز به سرعت بالاتر از نور برسد! علاوه بر این، او قادر است با سرعت باورنکردنی خود کارهای شگفت‌انگیزی هم انجام دهد که او را به برنده واقعی این نبرد تبدیل می‌کند.

از سوی دیگر مارول هم موج‌سوار نقره‌ای (Silver Surfer) را دارد که از کهکشان‌های دیگر به زمین آمده و سرعتی بالاتر از سرعت نور دارد. موج‌سوار نقره‌ای سرعتی معادل با 500000 سال نوری بر ثانیه دارد! از سوی دیگر کوییک سیلور (Quicksilver) هم به عقیده بسیاری در این بخش شانس دارد و حتی سوپرمن که قادر به پرواز با سرعتی بی‌نهایت است نیز از دیگر کاندیداها برای انتخاب به عنوان سریع ترین کاراکتر در دنیای کامیک بوک‌هاست. بنابراین انتخاب در این زمینه فقط به علاقه شما بستگی خواهد داشت.

سریع ترین باد در هستی

سریع ترین باد

برای مدتی طولانی، کوهستان کوچکی به ارتفاع 1917 متر در نیوهمپشایر آمریکا صاحب رکورد بیشترین سرعت ثبت شده باد در دنیا بود. بر اساس آزمایشی که در سال 1934 در این منطقه انجام شد، سرعت باد به 372 کیلومتر بر ساعت رسید تا این ناحیه برای مدتی رکورددار سریع‌ترین باد جهان باشد.

با این حال در سال 1996 و در خلال گردباد استوایی اولیویا در استرالیا، ناحیه Borrow Island در این کشور شاهد وزش بادهایی با سرعت سرسام آور 407 کیلومتر بر ساعت بود.

البته این سرعت‌های ثبت شده برای باد تنها متعلق به رخدادهای کره زمین است. اما اگر بخواهیم سریع‌ترین بادهای هستی را بررسی کنیم، بدون شک باید به بادهای ماورا بنفشی که در اطراف سیاه چاله تشکیل شده و به سرعت 200 میلیون کیلومتر بر ساعت می‌رسند اشاره کنیم. این سرعت تقریبا 20 درصد سرعت حرکت نور است. با این حال دانشمندان معتقدند حتی بادهای سریع‌تری هم در دیگر نقاط کهکشان قابل مشاهده هستند!

سریع ترین تولد

سریع ترین جهان

شاید برایتان جالب باشد که بدانید حتی سرعت زایمان نیز دارای رکورد است و تعدادی افراد توانسته‌اند به ثبت رکوردهای جالبی در این زمینه دست پیدا کنند.

در سال 2007، زنی در انگلستان توانست تنها دو دقیقه پس از پاره شدن کیسه آب، فرزندش را به دنیا بیاورد. در حالی که خانواده این فرد به دنبال انجام مراحل قانونی برای ثبت این زمان در کتاب رکوردهای گینس بودند، زن دیگری در انگلستان این کار را در کمتر از سی ثانیه انجام داد!

از سوی دیگر در سال 2021 یک زن دیگر در انگلستان فرزندش را در تنها 27 ثانیه به دنیا آورد. در زمان تولد، فرزند او 38 هفته سن داشته است.

همچنین در یک اتفاق جالب دیگر، رکورد سریع‌ترین تولد متوالی دو فرزند دوقلو نیز به یک زن کانادایی رسید.‌ در سال 2017، آماندا دوریس که یک زوج دوقلو را حامله بود، تنها 22.976 ثانیه پس از به دنیا آوردن فرزند اول، فرزند دوم خود را نیز به دنیا آورد و این رکورد سرعت را از آن خود کرد.

سریع ترین زمان برای اتمام بازی Super Mario Bros

بازی Super Mario Bros

در اختیار داشتن یک رکورد سرعت در کتاب رکوردهای گینس به طور حتم اتفاق مهمی در زندگی هر فرد است. با این حال برای جامعه گیمرها به پایان رساندن سریع یک بازی سخت ارزش بسیار بالاتری دارد. به همین جهت است که دسته‌ای از گیمرها خود را اسپید رانر (Speed runner) می‌دانند و تنها هدفشان از تمام کردن یک بازی، به اتمام رساندن آن در کمترین زمان ممکن و ثبت رکوردهای زمانی در این زمینه است.

در همین راستا، فردی که خود را نیفتسکی (Niftski) می‌خواند، در سال 2018 موفق شد کل بازی Super Mario Bros را ظرف تنها چهار ساعت و 54 دقیقه و 48 ثانیه به پایان برده و رکوردی جاودانه را برای خود به ثبت برساند. لازم به ذکر است که به اتمام رساندن این بازی برای برخی گیمرهای کنسول گیم بوی حدوداً سه ماه طول کشید!

سریع ترین خودروی دنیا

بوگاتی شیرون

سرانجام نوبت به انتخاب سریع‌ترین خودروی جهان رسید. طبیعتاً محصولی که قصد دارد برای کسب عنوان سریع ترین خودروی جهان رقابت کند، نمی‌تواند یک سدان یا هاچ‌بک معمولی باشد! با این حال برای انتخاب، باید در میان خودروهای موسوم به تولیدی (Production Cars) به دنبال این محصول بگردیم.

به گزارش کتاب رکوردهای گینس، خودروهای تولیدی محصولاتی هستند که سازنده، حداقل سی عدد از آن‌ها را روانه بازار کرده است. بنابراین محصولاتی که به صورت تست و تنها در یک یا تعدادی انگشت‌شمار نسخه روانه بازار می‌شوند، نمی‌توانند در این دسته قرار گیرند. علاوه بر این، خودروهای تولیدی می‌بایست بسیاری از قابلیت‌هایی که یک خودروی سدان از آن‌ها برخوردار است را نیز در خود داشته باشد. به عنوان مثال، چراغ‌های جلو و عقب، کسب استانداردهای آلایندگی و چراغ‌های راهنما از جمله آیتم‌هاییست که یک خودروی تولیدی باید از آن‌ها برخوردار باشد.

در سال 2022، سریع ترین خودروی تولیدی جهان بوگاتی شیرون سوپر اسپرت است که موفق به ثبت حداکثر سرعت 490.37 کیلومتر بر ثانیه شده است که تنها نصف ماخ یک است! قیمت این خودروی فوق‌العاده 3.8 میلیون دلار است و مدت زمان مورد نیاز برای اینکه این خودرو از سرعت صفر به 200 مایل برسد، 14.8 ثانیه اعلام شده است.

سریع ترین جرم در حال حرکت به سمت کهکشان راه شیری

سریع ترین پرتابه در هستی

یکی دیگر از سریع ترین چیزهای کشف شده در جهان، به طور تصادفی در سال 2014 شناسایی شد. این اتفاق در حین مطالعه کهکشان M87 در فاصله 54 میلیون سال نوری از کهکشان راه شیری به وقوع پیوست.

در این سال اخترشناسان متوجه حرکت جرمی با سرعت 1026 کیلومتر بر ثانیه به سمت زمین شدند. این جرم بالاترین سرعت را در میان تمامی اجرام آسمانی که به سمت زمین در حرکتند دارد.

دانشمندان معتقدند این جرم آسمانی احتمالا یک خوشه ستاره‌ای است که توسط سیاه چاله کهکشان M87 به سمت کره زمین روانه شده است. با این که اندازه این سیاه چاله حدود هزار برابر سیاه چاله کهکشان راه شیری است، اما بعید به نظر می‌رسد که مسیر حرکت این جرم با کهکشان ما تلاقی پیدا کند. بر این اساس انتظار می‌رود که این پرتاب کهکشانی سرانجام در میان کهکشان‌های خوشه دوشیزه (Virgo Cluster) آرام بگیرد!