به اعتقاد عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، برای برخورد با شبکه های اجتماعی خارجی نباید به کسب و کار مردم در این بستر توجه کرد.
طی یک ماه اخیر و به علت محدودیتهای اینترنتی و فیلترینگ شبکههای اجتماعی خارجی، کسب و کار بسیاری از مردم در بستر اینستاگرام و واتساپ دچار اختلال شده تا حدی که اغلب آنها به مرز ورشکستگی رسیدهاند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که تصمیم به فیلترینگ پلتفرمهای خارجی به این وزارتخانه ارتباطی ندارد و نظرات ضد و نقیضی در این خصوص وجود دارد.
کسبوکارها نباید مانع فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی گردد!
به تازگی عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرده باید با پلتفرمهای خارجی برخورد کرد و کسب و کار مردم دلیل موجهی برای عدم برخورد با آنها نخواهد بود. البته جناب نماینده خاطرنشان کرده که بابت مسدود شدن اینستاگرام و واتساپ ناراحت است و حتی ابراز امیدواری کرده رفع فیلتر شوند.
البته سخن نهایی عنابستانی این است که باید از کسب و کارهای بومی حمایت کرد تا مردم از پلتفرمهای خارجی به پیام رسانهای داخلی مهاجرت کنند. به گفته عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، امنیت و آرامش مسئله مهمی است که توسعه و پیشرفت را به ارمغان میآورند.
نماینده مردم در مجلس از طرفی ابراز امیدواری کرد که به زودی جو امنیتی کشور بهتر شود و شورای امنیت دستش را از روی دکمه فیلترینگ بردارد. همانطور که گفتیم لب کلام عنابستانی و مقصود وی حمایت از محدودیتهای ایجاد شده برای اینترنت بین المللی و پلتفرمهای خارجی است، اما یکی به نعل میزند و یکی به میخ! وی میگوید:
اینگونه نمیشود که ما بگوییم چون پلتفرمهای خارجی بستر ایجاد شغل در کشور شدند پس هر آسیبی به کشور بزنند و جرات نداشته باشیم با آنها برخورد کنیم و کاری انجام دهیم. البته باید سکوهای داخلی تقویت شوند تا به مرور کسب و کارها به سمت آن سوق پیدا کنند.
به گفته عنابستانی، پلتفرمهای داخلی میتوانند بستر مناسبی برای کسب و کار و رفاه اجتماعی باشند و باید تلاش بسیاری شود تا آنها تقویت و زیرساختهایشان توسعه یابد. همچنین به عقیده وی باید پهنای باند بیشتری به آنها اختصاص داده شود تا پلتفرمهای خارجی بستر آسیب و ناامنی کشور نشوند.
میدانیم که بیش از یک ماه از فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ میگذرد و علاوه بر این دو شبکه اجتماعی محبوب ایرانیان، سایر پلتفرمهای خارجی نیز تا حدودی رفع فیلتر شدند. عمده کسب و کارهای اینترنتی در بستر اینستاگرام و واتساپ قرار دارند و حالا اشتغالی که از قِبَل این دو پلتفرم ایجاد شده بود، به زمین خورده است. متاسفانه آینده تصمیم فیلترینگ این دو شبکه اجتماعی نامعلوم است.