اگر در خرید گوشی OnePlus 11 مردد هستید، توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در این جا قصد داریم به برخی قابلیت های مهم گوشی وان پلاس 11 اشاره کنیم که میتوانند هر کاربری را به خرید آن ترغیب کنند.
وان پلاس 11 پرچمدار سال 2023 کمپانی خوشنام OnePlus است که چندی پیش بهطور رسمی برای بازارهای جهانی رونمایی شد. مطابق انتظار، این گوشی از قدرتمندترین مشخصات سخت افزاری روز دنیا بهره برده و در مقایسه با نسل قبلی خود، وان پلاس 10 با بهبودهای ریز و درشتی روبرو شده است.
در عین حال اگر این سوال در ذهنتان ایجاد شده که آیا OnePlus 11 ارزش خرید دارد یا خیر؛ توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب با گجت نیوز همراه باشید؛ چرا که در این متن قصد داریم تعدادی از جذابترین قابلیت های وان پلاس 11 را معرفی کنیم که ممکن است شما را به خرید آن ترغیب کنند.
جذاب ترین قابلیت های گوشی وان پلاس 11
پردازنده پرچمدار
وان پلاس 11 بهعنوان پرچمدار گوشیهای کمپانی OnePlus در سال 2023 از قدرتمندترین تراشههای حال حاضر دنیای محصولات اندرویدی، یعنی اسنپدراگون 8 نسل 2 کوالکام استفاده میکند. این تراشه توسط معماری چهار نانومتری ساخته شده و از هشت هسته پردازشی بهره میبرد.
هسته پرایم این تراشه فرکانسی 3.2 گیگاهرتزی دارد؛ در حالی که چهار هسته قدرتمند با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و سه هسته بهینه با فرکانس 2 گیگاهرتز هم در کنار این هسته پرایم به کار رفتهاند.
به گفته کوالکام، چیپست Snapdragon 8 Gen. 2 در مقایسه با نسل پیشین خود از 35 درصد توان پردازشی بیشتر و 25 درصد توان گرافیکی بالاتر بهره برده و مصرف انرژی چهل درصد بهینهتری دارد.
این تراشه همچنین قادر است از قابلیت ردگیری پرتو ریلتایم نیز پشتیبانی کند؛ به همین جهت گزینهای ایدهآل برای انجام بازیهای ویدیویی به شمار میرود و با ارائه طبیعیترین رندرها از نورپردازی محیطی و بهینهسازی نور، سایه و بازتاب، تجربهای لذتبخش از گیمینگ را برایتان فراهم خواهد کرد.
صفحه نمایش بزرگ و با رزولوشن و نرخ رفرش بالا
وان پلاس 11 از یک صفحه نمایش 6.7 اینچی امولد LTPO با نرخ رفرش 120 هرتز بهره میبرد. به لطف فناوری LTPO، این گوشی قادر است نرخ رفرش را بهصورت دینامیک بین یک تا 120 هرتز تغییر دهد تا توازن مناسبی بین عملکرد روان صفحات و انیمیشنهای رابط کاربری و مصرف انرژی ایجاد شود.
دیگر قابلیت مهم صفحه نمایش گوشی وان پلاس 11 حداکثر روشنایی 1300 نیت آن است که باعث میشود کار کردن با آن حتی در زیر تابش مستقیم نور خورشید هم بدون هیچ مشکلی انجام شود.
این صفحه نمایش همچنین رزولوشن QHD+ (1440 در 3216 پیکسل) داشته و چگالی 525 پیکسل بر اینچ را ارائه میکند. به همین جهت تصاویر خروجی آن بسیار شفاف و پرجزئیات خواهند بود. بد نیست بدانید که پرچمدار جدید سامسونگ، گلکسی اس 23 اولترا چگالی 500 پیکسل بر اینچی ارائه داده و از این حیث پایینتر از OnePlus 11 قرار میگیرد!
این صفحه نمایش همچنین از حیث قابلیتهای فنی اضافی هم چیزی کم ندارد و از HDR10+، دالبی ویژن، sRGB و عمق رنگ ده بیتی پشتیبانی کرده و بهجرات در شمار بهترین صفحه نمایشهاییست که تا به امروز در گوشیهای هوشمند مشاهده شده است.
باتری حجیم
البته هیچ تضمینی نیست که یک گوشی با باتری حجیمتر شارژدهی طولانیتری داشته باشد. با این وجود در دنیای گوشیهای هوشمند مدرن، محصولات با باتریهای حجیمتر مورد توجه بیشتری قرار میگیرند.
وان پلاس 11 از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی بهره میبرد. این باتری حجیم در کنار مصرف انرژی فوقالعاده بهینه تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 باعث میشود که پرچمدار جدید OnePlus شارژدهی بسیار خوبی داشته باشد.
شارژ بسیار بسیار سریع
بدون شک یکی از مهمترین قابلیت های گوشی وان پلاس 11 و شاید منحصربفردترین آنها، شارژ سیمی صد واتی فوقالعاده آن است. به گفته کمپانی سازنده، این شارژر قادر است نیمی از باتری 5000 میلی آمپر ساعتی OnePlus 11 را ظرف تنها ده دقیقه شارژ کند و برای شارژ کامل تنها 25 دقیقه زمان نیاز دارد!
البته شارژ صد واتی سریعترین نمونه بازار نیست. با این وجود حتی با استانداردهای امروز گوشیهای چینی هم سرعتی فوقالعاده به شمار میرود.
همچنین باید توجه داشت که بر خلاف بسیاری کمپانیهای دیگر، وان پلاس آداپتور و کابل شارژ محصول جدیدش را درون جعبه آن گنجانده است. بنابراین نیازی نیست بهجز قیمت 700 دلاری خود گوشی برای خرید آداپتور و کابل شارژ هزینه اضافهتری بپردازید.
حافظه بسیار سریع
وان پلاس 11 در سه ظرفیت مختلف رم هشت، دوازده و شانزده گیگابایتی روانه بازار خواهد شد. مدل 8 گیگابایتی این گوشی به همراه 128 گیگ حافظه داخلی به فروش میرسد و نسخه 12 گیگ رم، به 256 گیگ حافظه داخلی مجهز خواهد بود. با این وجود، مدل 16 گیگ رم این دستگاه در دو نمونه مختلف با 256 یا 512 گیگ حافظه روانه بازار خواهد شد.
در عین حال، وان پلاس از حافظههای UFS 4.0 و رمهای LPDDR5X استفاده میکند که در شمار سریعترین نمونههای بازار قرار داشته و عملکردی خیرهکننده دارند.
در حافظههای UFS 4.0 سرعت خواندن نوبتی اطلاعات نسبت به UFS 3.1 دو برابر شده و به 4200 مگابایت بر ثانیه میرسد. همچنین سرعت نوشتن هم در این حافظهها برابر با 2800 مگابایت بر ثانیه است. بعلاوه، میزان پهنای باند این حافظهها هم در مقایسه با حافظههای UFS 3.1 دو برابر شده و به 23.2 گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
مدل پایه وان پلاس 11 از حافظه 128 گیگابایتی UFS 3.1 استفاده میکند. بنابراین در صورتی که تمایل دارید به حافظههای سریعتر UFS 4.0 دسترسی داشته باشید، باید مدلهای گرانقیمتتر آن را خریداری کنید.
استفاده از حافظههای UFS 4.0 ضمن کاهش محسوس زمان بارگزاری فایلهای مختلف، اموری نظیر کپی کردن فایلها را نیز با سرعت بالاتری به انجام میرساند.
با بهرهگیری از این حافظهها در کنار رم های LPDDR5X میتوان انتظار عملکردی درخور یک پرچمدار بیرقیب را از OnePlus 11 داشت.
اسلایدر فیزیکی هشدار
دیگر قابلیت جذاب و کاربردی وان پلاس 11 کلید فیزیکی تنظیم حالت زنگ گوشی است. این اسلایدر در سمت راست این گوشی قرار گرفته و سه حالت مختلف زنگ (Ring)، ساکت (Mute) و لرزش (Vibration) را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اگر با گوشیهای قبلی وان پلاس آشنا باشید، حتما میدانید که تمامی مدلهای وان پلاس تا پیش از وان پلاس 10T از این کلید بهره میبردند. با این وجود کمپانی سازنده در اقدامی بحثبرانگیز اقدام به حذف این کلید از وان پلاس 10T کرد. نتیجه این کار طبیعتا نارضایتی گسترده کاربران بود؛ تا جایی که وان پلاس را مجبور کرد که این کلید را بار دیگر در OnePlus 11 بازگرداند.
پشتیبانی نرم افزاری طولانی
در سالهای اخیر، پشتیبانی نرم افزاری از گوشیهای مختلف اهمیت فزایندهای پیدا کرده و کمپانیهای گوشیساز سعی میکنند تا جای ممکن پشتیبانی گستردهای از محصولات مختلفشان ارائه دهند.
در میان گوشیسازهای اندرویدی، سامسونگ موفق شده با پشتیبانی طولانی مدت از پرچمداران سری گلکسی اس خود عملکرد قابل قبولی را ارائه دهد. با این حال، وان پلاس نیز ظاهرا قصد ندارد فاقله را به کرهایها واگذار کند و اعلام کرده از OnePlus 11 به بعد، تمامی گوشیهای این کمپانی قادر خواهند بود چهار آپدیت سیستم عامل اندروید و پنج سال بروزرسانیهای امنیتی را دریافت کنند.
اعداد اعلام شده توسط وان پلاس دقیقا مشابه با سامسونگ است و گوشیهای این کمپانی را همتراز با گلکسیهای سامسونگ و آیفونهای اپل قرار میدهد.
OnePlus 11 بهطور پیشفرض به سیستم عامل OxygenOS 13 بر پایه اندروید 13 مجهز است. به همین جهت میتوان انتظار داشت که این گوشی تا سال 2026 و سیستم عامل اندروید 17 توسط کمپانی سازنده پشتیبانی شود! علاوه بر این، عرضه بروزرسانیهای امنیتی این گوشی هم تا 2027 ادامه خواهد داشت.
جمع بندی؛ گوشی OnePlus 11 را بخریم یا نه؟
با رونمایی از وان پلاس 11 به نظر میرسد کمپانی OnePlus بار دیگر به رویه عرضه قاتلان پرچمدار خود بازگشته است.
وان پلاس 11 قیمتی 700 دلاری داشته و صد دلار ارزانتر از مدل پایه گلکسی اس 23 است. با این وجود، در قابلیتهای فنی هیچچیز از قدرتمندترین پرچمداران سامسونگ کم نداشته و حتی در بسیاری بخشها از S23 Ultra هم بهتر عمل میکند!
بهطور کلی مهمترین نکات مثبت گوشی وان پلاس 11 عبارتند از:
- باتری بزرگ 5000 میلی آمپر ساعتی با شارژ سریع 100 واتی
- صفحه نمایش 6.7 اینچی QHD+ با نرخ رفرش 120 هرتز و پانل LTPO
- تراشههای اسنپدراگون 8 نسل 2 به همراه رم و حافظه داخلی سریع
در عین حال، OnePlus 11 بدون عیب و ایراد هم نیست. بزرگترین ایرادات این گوشی عبارتند از:
- نبود شارژ بیسیم
- عدم پشتیبانی از eSIM
- کسب استاندارد IP64 بهجای IP68
- کیفت ساخت نه چندان پریمیوم در مقایسه با رقبا
نظر شما در خصوص جدیدترین پرچمدار وان پلاس چیست؟ آیا این گوشی را خرید مناسبی میدانید؟