عمر مفید گوشی های سامسونگ

معمولا گوشی های سامسونگ چند سال دوام میاورند؟

این سوال در ذهن بسیاری از خریداران موبایل وجود دارد که گوشی های سامسونگ معمولاً چند سال دوام میاورند و عمر مفیدشان چقدر است؟ ما به این پرسش پاسخ می‌دهیم.

آیا به خرید یکی از گوشی های سامسونگ فکر می‌کنید و کنجکاوید بدانید که عمر مفید آن‌ها چقدر است؟ با توجه به گران شدن گوشی‌ها، بسیاری از افراد به خرید موبایلی فکر می‌کنند که حداقل برای چند سال بتوانند از امکاناتش استفاده کنند. و از این بین، بسیاری از مشتریان گوشی‌های برند کره‌ای سامسونگ را گزینه بادوام‌تری نسبت به دیگر محصولات اندرویدی بازار می‌دانند.

بله ما گفتیم اندرویدی، چرا که هیچ موبایلی به بادوامی آیفون‌های اپل نمی‌رسد! اما نباید فراموش کنید که سامسونگ، سالهاست بزرگ‌ترین گوشی‌ساز جهان است.

هر سالی که سامسونگ، گوشی‌های هوشمند جدیدش را عرضه می‌کند، تفاوت‌های آن‌ها با نسل قبلی کمرنگ‌تر و کمرنگ‌تر می‌شود. به‌طور مثال، گوشی گلکسی S23 اولترا از نظر امکانات، قابلیت‌ها و یا حتی ظاهر، شباهت بسیار زیادی با نسل قبلش، گوشی گلکسی S22 اولترا دارند. شاید فقط اندک تغییراتی در دوربین و تراشه آن اعمال شده باشد.

گلکسی S23 Ultra

همین قضیه در مورد نسخه معمولی گلکسی اس ۲۳ میز صدق می‌کند و به‌جز تراشه، تفاوتی را بین آن با مدل اس ۲۲ نمی‌بینیم. این رویه حتی به گوشی های میان‌رده سامسونگ هم رسیده است و نمونه بارز تغییرات اندک بین دو نسل را می‌توانید به‌وضوح بین دو مدل گلکسی A52 و گلکسی A53 ببینید.

همه این تغییرات اندک و عمدتا بی‌ارز باعث شده بسیاری از کاربران به نگه‌داشتن گوشی فعلی خود برای چند سال فکر کنند. اما اگر قرار باشد چند سال از یک گوشی استفاده کنیم، بنابراین مهم است که بخواهیم بدانیم چند سال ان‌ها مهمان ما هستند؟

عمر یک گوشی به سخت افزار آن بستگی دارد

اینکه عمر مفید یک گوشی چقدر است، باید در پاسخ گفت که میزان استفاده پرفشار از گوشی با حداکثر توان ممکن روی عمر یک گوشی موبایل موثر است. وقتی یک گوشی را پیش از خرید بررسی می‌کنید، حتما باید جدول مشخصات فنی آن را هم زیر نظر داشته باشید. مشخصاتی مثل پردازنده، رم و حافظه در یک گوش خیلی مهم هستند. این قطعات می‌توانند به شما بفهمانند که یک گوشی چه عملکردی دارد. اما با بررسی همین قطعات می‌توانید عمر مفید یک گوشی را هم به‌دست بیاورید.

عمر مفید گوشی های سامسونگ

عملکرد سخت افزارهای یک گوشی مثل پردازنده و رم، به‌مرور زمان ضعیف‌تر می‌شود. فرقی نمی‌کند شما یک گوشی میان‌رده گلکسی A53 یا گوشی پرچمدار گلکسی S23 را خریده‌اید، قطعات آن‌ها با استفاده کردن، به‌مرور زمان مستهلک می‌شوند. اما آسیب در گوشی‌های ارزان قیمت‌تر به‌خاطر وجود تراشه‌هایی با ظرفیت‌های کمتر و فضای ذخیره‌سازی کمتر، مشهودتر است. بروزرسانی‌های جدید نرم افزاری یا آپدیت‌های سیستم عامل نیازمند منابع بیشتری است که منجر به افزایش بار روی سخت افزارهای قدیمی می‌شود.

فاکتورهای دیگری مثل الگوی استفاده از گوشی و محیطی که در آن زندگی می‌کنید هم می‌توانید روی عمر گوشی مؤثر باشد. به‌طور مثال یک گوشی ارزان قیمت سامسونگ به‌راحتی بعد از ۲ سال نشانه‌های پایان عمرش ظاهر می‌شود. اما یک پرچمدار سامسونگ حداقل تا ۳ یا ۴ سال بدون مشکل کار می‌کند.

یکی دیگر از قطعات سخت افزاری مهم گوشی‌ها، باتری آن‌ها است. با استفاده منظم، باتری‌های لیتیوم یونی سامسونگ ظرفیت حداکثری شارژ خود را از دست می‌دهند و عمر مفید باتری کاهش پیدا می‌کند. معمولاً بعد از ۲ سال استفاده یا ۵۰۰ چرخه شارژ، حدود ۸۰ درصد از ظرفیت شارژ باتری گوشی های سامسونگ باقی میماند.

گوشی‌های سامسونگ بادوام‌تر از همیشه شده‌اند

طی سالیان اخیر، سامسونگ کیفیت ساخت گوشی‌های هوشمند خودش را ارتقا داده است. جدیدترین محصولات آن‌ها، گوشی‌های سری گلکسی S23 از محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ روی قاب پشتی و جلویی خود برخوردارند که این گوشی‌ها را در برابر سقوط و خراش مقاوم می‌کند. حتی گوشی‌های میان‌رده‌ای مثل گلکسی A53 هم با گوریلا گلس ۵ محافظت می‌شوند. چهار نسل اخیر گوشی‌های پرچمدار سامسونگ همگی به‌لطف گواهی IP68 در برابر آب نفوذناپذیر هستند و گردوغبار هم آسیبی به آن‌ها نمی‌رساند.

گوشی های سری گلکسی S23 سامسونگ

گوشی های سامسونگ چقدر عمر می‌کنند؟

علاوه بر این کاربران می‌توانند انواع لوازم جانبی محافظتی مثل قاب، گلس، محافظ لنز و غیره را روی گوشی خود نصب کنند تا از آسیب‌های فیزیکی احتمالی نیز جلوگیری شود. این لوازم جانبی می‌توانند به افزایش عمر گوشی ها نیز کمک کنند. اگر هم زمانی آسیب جدی به گوشی های سامسونگ وارد شود، تعمیرگاه‌های مجاز این شرکت در سراسر جهان می‌توانند دستگاه را تعمیر کرده و یا در صورت نیاز قطعات جدیدی را جایگزین قطعات معیوب کنند.

پشتیبانی نرم افزاری، فاکتور مهمی است

چند سال پیش، سامسونگ پشتیبانی ۲ ساله نرم افزاری را روی گوشی‌هایش ارائه می‌کرد. اما در سال ۲۰۲۰ این کمپانی ارائه پشتیبانی ۳ ساله نرم افزاری را در اکثر گوشی‌های خودش مثل سری گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی زد فولد ۲ ارائه کرد. سال بعد، سامسونگ پشتیبانی نرم افزاری گوشی‌های سال ۲۰۱۹ خودش را از ۳ سال به ۴ سال افزایش داد و به پشتوانه آن، گوشی‌های گلکسی اس ۱۰ و برخی از گوشی‌های میان‌رده مثل گلکسی A51 5G‌ و گلکسی A71 5G سامسونگ نیز بروزرسانی جدید اندروید را دریافت کردند.

عمر مفید گوشی های سامسونگ

اما در سال ۲۰۲۲ سامسونگ متعهد شد برای برخی گوشی‌هایش ۴ بروزرسانی بزرگ اندروید و ۵ سال بروزرسانی‌های امنیتی گوگل را عرضه کند. از جمله گوشی‌هایی که از این پشتیبانی نرم افزاری برخوردارند باید به سری گلکسی اس ۲۱، گلکسی زد فلیپ ۳ و زد فولد ۳ و و البته گوشی‌های میان‌رده گلکسی A53 و گلکسی A33 اشاره کرد. این یعنی اگر اندروید ۱۳ را روی گوشی گلکسی S21 نصب کرده باشید، ۲ تا بروزرسانی بزرگ دیگر اندرویدی را هم دریافت خواهند کرد.

همه چیز به نحوه استفاده شما از گوشی های سامسونگ بستگی دارد

سامسونگ بروزرسانی‌های امنیتی را برای گوشی‌های قدیمی‌تر خودش عرضه نمی‌کند. در حال حاضر گوشی‌های سال ۲۰۱۹ این شرکت مثل گلکسی نوت ۱۰ هر ماه بروزرسانی‌های امنیتی و گوشی‌های گلکسی اس ۱۰ سال ۲۰۱۸ سامسونگ نیز هر سه ماه یک بار بروزرسانی‌های امنیتی را دریافت می‌کنند. اگر یک گوشی دیگر بروزرسانی‌های امنیتی را دریافت نکند هم می‌تواند حداقل برای چند سال مورد استفاده قرار بگیرد. اما تلفن ناامن خواهد شد؛ زیرا دیگر روزنه‌های امنیتی آن بسته نمی‌شوند.

عمر مفید گوشی های سامسونگ

به‌طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم، عمر گوشی های سامسونگ به سخت افزار، نحوه استفاده شما از دستگاه و بروزرسانی‌های نرم افزاری که برای آن‌ها منتشر می‌شود، بستگی خواهند داشت. اما چند راهکار خوب را به شما معرفی می‌کنیم که می‌تواند طول عمر آن‌ها را بیشتر کند. اول اینکه همیشه بخشی از حافظه داخلی گوشی خود را خالی و دست نخورده نگه دارید. زیرا به فلش درایو داخل گوشی کمک می‌کند تا حداکثر سرعت خواندن و نوشتن خودش را حفظ کند.

سامسونگ همچنین به کاربرانش توصیه می‌کند شارژ گوشی خود را همیشه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد نگه دارند تا عمر مفید باتری دیوایس آن‌ها طولانی‌تر شود. ضمناً شما هرگز نباید در محیط‌های خیلی سرد یا خیلی گرم از گوشی خود استفاده کنید.