فاو سنیا FAW Senya R9 یا Senia R9 یک کراس اور کامپکت چینی است که بهزودی و با کمک سایپا، راهی خیابانهای ایران میشود. در ادامه با مشخصات فنی و قیمت این خودرو آشنا میشویم.
بر خلاف اکثر وارد کنندهها و مونتاژکارهای ایرانی که روی محصولات ناشناخته چینی دست میگذارند، شرکت سایپا معمولا برندهای معروف و نسبتا خوب چینی را برای واردات یا مونتاژ انتخاب میکند. آنها پس از واردات چانگان CS35 پلاس، روی یکی از محصولات برند FAW یعنی فاو سنیا R9 دست گذاشتهاند که احتمالا در سال جاری، راهی خیابانهای ایران شود. در ادامه با مشخصات فنی، امکانات رفاهی، تجهیزات ایمنی و آپشنهای این خودرو آشنا میشویم و نهایتا به قیمت فاو Senya R9 در ایران میرسیم.
فهرست عناوین:
معرفی کوتاه فاو سنیا R9
کراس اوور جمع و جور فاو سنیا R9 تقریبا 4.5 متر طول دارد و از یک موتور 1.2 لیتری توربوشارژ بهره میبرد که به گیربکس دستی یا دو کلاچه وصل شده است. قیمت این خودرو بین 12 تا 18 هزار دلار است. همچنین این خودرو 8 تیپ مختلف دارد که تفاوت آنها با یکدیگر، فقط به موارد ظاهری و آپشنها مربوط میشود و موتور تمام آنها یکسان است. فروش این خودرو طی دو سال، از عدد 3 هزار دستگاه هم فراتر رفته که همین موضوع، از محبوبیت نسبی آن در بازار چین خبر میدهد. البته ضعف اصلی این خودرو، قدیمی بودن آن است؛ چرا که تولید سنیا R9 از سال 2019 متوقف شده!
طراحی ظاهری و ابعاد
ابعاد و اندازه فاو سنیا R9 به 4505 میلیمتر طول، 1835 میلیمتر عرض و 1695 میلیمتر ارتفاع میرسد و فاصله محورهای آن هم تقریبا 2.7 متر است. چهره این خودرو دقیقا فیدلیتی بهمن را در ذهن ما میآورد. آرایش چراغها از نوع دوگانه و با سیستم هالوژنی است و دیلایتها و مهشکنها هم بهصورت جداگانه در پایینترین قسمت قرار گرفتهاند.
نمای کناری هم میزبان رکاب کرومی، رینگهای 18 اینچی با طرح 10 پرهی دو رنگ است و ستونها دقیقا از ترکیب کرومی و رنگ مشکی بهره میبرند. برند Senya یکی از زیرمجموعههای فاو است و بههمین خاطر، نشان FAW در جلوپنجره بهچشم نمیآید و فقط در نمای عقبی حک شده. این قسمت هم چیز زیادی ندارد و از آنجایی که طراحی فاو Senya R9 به سال 2018 بازمیگردد، خبری از چراغ خطرهای یکپارچه و اسپویلر اسپرت نیست.
طراحی کابین و داشبورد FAW Senia R9
خوب یا بدش سلیقهای است، اما در حال حاضر اکثر خودروهای چینی با کلاستر دیجیتال و مولتیمدیای بزرگ تولید میشوند؛ چیزی که کابین این خودرو از داشتن آن بینصیب است.
کلاستر یا همان پشت آمپر فاو سنیا R9 ، ترکیبی از عقربههای آنالوگ و یک LCD با ابعاد 4 اینچ است و در کنار آن میتوانید مولتیمدیای لمسی و 8 ایچی را پیدا کنید.
البته تودوزی کابین و داشبورد تماما از جنس چرم است و روی کنسول وسطی هم نشانههایی از تزئینات کرومی دیده میشود. ترمز پارک برقی، اتوهلد، کلیدهای کنترل مولتیمدیا و جالیوانی هم در این قسمت قرار دارند.
مشخصات فنی و آپشنهای فاو سنیا R9
تولید فاو سنیا R9 در سال 2019 به پایان رسیده و به همین خاطر، انتظار زیادی از چهره آن نداریم؛ اما موتور چطور؟ در زیر کاپوت این کراس اور، یک پیشرانه 4 سیلندر توربوشارژ خطی با حجم 1.2 لیتر جا خوش کرده است که میتواند 143 اسب بخار قدرت (در دور موتور 5500 RPM) و 204 نیوتنمتر گشتاور (در دور موتور 1500 تا 4200 RPM) را از طریق یک گیربکس دستی 5 سرعته یا اتوماتیک 7 سرعته دو کلاچه، به چرخهای جلویی منتقل کند.
همچنین قرار است تا تکنولوژی خودروهای هیبریدی فاو هم به این خودرو اضافه و شاید یک فیس لیفت جذاب هم شامل حال آن شود. در ادامه، لیست کاملی از مشخصات فنی، آپشنها، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی در کراس اوور فاو سنیا R9 را میخوانیم که تمامی آنها میتوانند در نسخه وارداتی به ایران هم حضور داشته باشند:
- پشتیبانی از استاندارد یورو 5
- سیستم تعلیق جلو مک فرسون
- سیستم تعلیق عقب تورشن بیم (سیستم تعلیق محور پیچشی)
- ترمز تمام دیسک (دیسکهای محور جلو خنک شونده هستند)
- لاستیک 215 / 55 با رینگهای 17 یا 18 اینچی و آلومینیومی
- سیستم تهویه مطبوع دستی یا اتوماتیک
- قفل مرکزی
- ایمبولایزر
- استارت کیلس و سیستم ورود بدون کلید به کابین (آپشنال)
- کروز کنترل (آپشنال)
- سنسور پارک در سپر جلو و عقب
- دوربین دنده عقب
- دوربین 360 درجه (آپشنال)
- سنسور فشار باد لاستیک
- ترمز ABS و EBD
- سیستم کنترل کشش و پایداری
- ترمز پارک برقی و اتوهلد
- دستیار حرکت در سربالایی و سرپایینی HSA و HDC
- سیستم چراغهای جلوی هالوژنی
- مه شکن و دی لایت
- اتولایت
- تنظیم نور چراغها از داخل کابین
- سیستم نورپردازی کابین (آپشنال)
- 2 کیسه هوا (3 کیسه هوای در نسخه فول آپشن)
- ایزوفیکس
- صندلی برقی راننده را تنظیم 4 حالته
- گرمکن صندلی برای سرنشینهای ردیف جلو
- سانروف برقی دو تکه
- سنسور باران (آپشنال)
قیمت فاو سنیا R9 در نسخه وارداتی به ایران
قیمت کراس اوور فاو سنیا R9 در نسخه وارداتی به ایران، از 12 هزار دلار در نسخه استاندارد شروع میشود و در نسخه فول آپشن به 18 هزار دلار میرسد. با یک ضرب و تقسیم ساده میتوان گفت که قیمت فاو سنیا R9 در ایران از 1.4 میلیارد تومان شروع میشود و نهایتا به 2.5 میلیارد تومان ختم خواهد شد.
البته با توجه به چهره و طراحی خسته کننده این خودرو در مقایسه با چینیهای تازهنفس مثل لاماری ایما یا فونیکس FX، بعید بهنظر میرسد که نسخه فول آپشن آن توسط سایپا به ایران بیاید. همچنین به گزارش وبسایت چرخان، واردات یا مونتاژ فاو Senia R9 توسط سایپا، به احتمال خیلی زیاد در سال جاری آغاز خواهد شد.