تویوتا اف تی 3 ای – Toyota FT-3e جدیدترین خودرو کانسپت ژاپنیها است که طی همکاری با شرکت فاو ساخته شده و در قامت یک کراس اور برقی به نمایشگاه ماشین 2023 توکیو آمده. در ادامه به سراغ هرآنچه که از این محصول میدانیم خواهیم رفت.
شرکت تویوتا طی دو سال گذشته، پیشرفت عجیب و غریبی در صنعت خودروهای برقی داشته است. آنها در اولین تلاش خود، نخستین کراس اور برقی تویوتا را با نام تویوتا bZ4X راهی میدان کردند و پس از اینکه تایید مشتریها را گرفتند، به سراغ گامهای بعدی رفتند؛ یعنی محصولات کانسپتی مثل تویوتا IMV 0، مینی ون برقی هایس و حتی باگیهای عجیب و غریبی مثل تویوتا اسپیس موبیلیتی رفتند. اما بازار کراس اورها به قدری داغ است که ژاپنیها نمیتوانند به یک محصول اکتفا کنند؛ بنابراین، کراس اور کانسپت تویوتا FT-3e را به صحنه فرستادند!
فهرست عناوین:
معرفی خودرو برقی کانسپت تویوتا FT-3e
در حال حاضر اطلاعات بسیار کمی در مورد مشخصات فنی این خودرو منتشر شده است و صرفا میدانیم که خودرو کراس اوور کانسپت تویوتا FT-3e در آیندهای نزدیک و در قامت یک خودرو برقی، با شعاع حرکت 800 کیلومتر، احتمالا با باتریهای پیشرفتهی حالت جامد، پشتیبانی از فناوری فست شارژ (10 تا 80 درصد در کمتر از 20 دقیقه)، بر اساس پلتفرم معروف e-TNGA، در همکاری با ابر شرکت چینی فاو و مجهز به سیستم رانندگی خودکار، راهی بازار خواهد شد.
پس در حال حاضر، چه چیزی باعث میشود تا این محصول، خاص و منحصر به فرد باشد؟ شرکت سازنده ادعا میکند که در طراحی ظاهری تویوتا FT-3e، نوع جدیدی از رابط کاربری را استفاده کرده است که اطلاعات خودرو را صرفا با «زبان بدن ماشین» به راننده منتقل میکند.
برای مثال راننده میتواند اطلاعاتی از قبیل، میزان شارژ باقی مانده خودرو، وضعیت سلامت باتریها، هشدار به عابرین پیاده و این دست از اطلاعات را صرفا با نگاه کردن به ظاهر خودرو متوجه شود.
طراحی ظاهری و ابعاد
اندازه و ابعاد کراس اور کانسپت تویوتا FT-3e فرق زیادی با محصولاتی مثل تویوتا bZ ندارد و شامل 4.5 متر طول، 1.8 متر عرض و 1.5 متر ارتفاع میشود. فاکتورهای «کانسپت و مدرن بودن» در چهره این خودرو موج میزند.
برای مثال، چراغها و سپر جلویی از طراحی یک تکه بهره میبرند، آینههای بغل اصلا وجود خارجی ندارند، دستگیرههای در از نوع پاپ اوت هستند و رینگها هم از طراحی آیرودینامیکی بهره میبرند. شیب ستون A (اولین یا همان جلوترین ستون در خودرو) هم بیشتر شده تا دید زاویه دید وسیعتری را در اختیار راننده قرار دهد.
نمای عقبی سعی دارد تا «استایل فست بک» را به کراس اوورهای خانوادگی دعوت کند و حتی برای مدرنتر شدن، چراغهای خطر خود را تا روی گلگیرها امتداد داده است. همچنین اسپویلر سقفی هم با طراحی دو تکه، روی قسمت عقبی خودنمایی میکند.
روی سقف کراس اور برقی تویوتا FT-3e هم خبرهای جالبی وجود دارد که فعلا در مورد آنها مطمئن نیستیم. به نظر میرسد که شرکت سازنده قصد دارد تا روی سقف خودرو و به مانند تویوتا پریوس مدل 2023، پنلهای خورشیدی را کار کند.
طراحی کابین و داشبورد
نمایشگرهای دیجیتال، حرف اول و آخر را در اتاق خودروهای آینده میزنند؛ به همین جهت، داشبورد خودرو کانسپت تویوتا FT-3e میزبان 7 نمایشگر مختلف (از نوع دیجیتال و لمسی) است که به ترتیب، نقشهای زیر را ایفا میکنند: کلاستر دیجیتال، مولتی مدیا، آینههای بغل و نمایشگر سراسری داشبورد!
طراحی فرمان هم از نوع سه پره است و غربیلک D کات دارد که همین موضوع، یکی از تناقضهای خودرو به حساب میآید. فرمان خودروهای برقی، آن هم در نسخههای کانسپت، معمولا دابل دی کات یا فرمان خلبانی است.
در پایان کار دوست داشتیم تا در مورد قیمت و زمانی که خودرو برقی تویوتا FT-3e به بازار میآید هم کمی صحبت کنیم ولی متاسفانه از این دو مورد، هیچ اطلاعاتی در دست ما نیست.