فولکس واگن قورباغهای، خودرویی که روح هر کسی را در اولین دیدار تسخیر میکند. اما چه چیزهایی باعث شده خودرو بیتل انقدر جذاب شود؟
جثه کوچک در کنار طراحی ظریف، قالب خودرویی است که قلب میلیاردها انسان را تسخیر نموده و با روح و روان چندین نسل بازی کرده است.
داستان فولکس واگن قورباغهای از سال 1984 آغاز میشود. زمانیکه به دستور آدولف هیتلر، فرصت چند روزهای داده میشود به مهندس طراحی خودرو فردیناند پورشه، بنیانگذار برند لوکسی که همه آن را میشناسیم. طبق دستور هیتلر، این خودرو بایتسی در عین مقرون بهصرفه بودن، از لحاظ کاربردی نیز برای یک خانواده آلمانی قابل استفاده باشد. در این مطلب از سایت گجت نیوز شما را با 7 ویژگی فولکس واگن بیتل که با نام قورباغهای در ایران شناخته میشود، آشنا خواهیم کرد.
7 ویژگی جذاب فولکس واگن قورباغهای
شکل گرد و حبابی فولکس قورباغهای، باعث شده تا مردم در هر نقطه دنیا با دیدن این خودرو، به یاد خاطرههایی بیافتند که سالها قبل به واسطه این خودرو شکل گرفته است.
فولکس واگن قورباغهای میتواند شنا کند
قطعا یکی از ویژگیهای منحصربهفرد فولکس واگن، قابلیت شناوری این خودرو است. شناوری این خودرو در درجه اول مربوط به طراحی هوشمندانه است که باعث شده از سایر خودروها متمایز باشد. علت بعدی که میتوان اشاره کرد، مربوط به بدنه سبک و تماما عایقی است که میتواند نسبت به دیگر وسایل نقلیه، زمان بیشتری را روی آب بماند. البته این ویژگیها باعث نمیشود تا فولکس واگن برای همیشه روی آب بماند اما حداقل مدت زمانی را اجازه میدهد تا شناوری روی آب را تجربه کند.
مدت زمانی که برای فولکس واگن توانسته روی سطح آب شناور بماند، حدود 42 دقیقه بوده است. البته این احتمال نیز وجود دارد که هدف شرکت در ابتدا شناوری فولکس واگن نبوده و بهخاطر طراحی احتمالی آن، این ویژگی بهوجود آمده است. شناوری خودرو، نمیتواند کاربرد چندان خاصی در محیطهای شهری داشته باشد، اما در طبیعت میتواند تا رسیدن کمک، جان سرنشینان را حفظ کند.
چراغ راهنمای یک طرفه
در آن زمان که خیابانها بهاندازه اکنون شلوغ نبودند، خودروها برای اطلاع سایر رانندگان از چراغهای راهنمای مختلفی استفاده میکردند. فلوکس واگن از سال 1960، از نوعی چراغ راهنما به اسم سمافور استفاده کرده است. سمافورها از جهات مختلفی با سایر چراغهای راهنما متفاوت هستند. این چراغها بهجای نصب روی قسمت جلویی در، به ستون در خودرو متصل هستند که با فعال شدن آن، جهتی که راننده قصد چرخش به آن سمت را دارد، روشن میشود.
سمافورها، بهخاطر طراحی شیکی که داشتند یکی از اصلیترین عاملهای محبوبیت فولکس واگن بهشمار میروند. با این حال هر خودروی قدیمی که امروزه نیز در جادهها حرکت میکند، برای سهولت راننده از تجهیزات مدرن استاندارد استفاده میکند. اما سمافورها یکی از ویژگیهای قابل توجه فولکس واگن قورباغهای است.
جا گلدانی روی داشبورد
شاید کاربرد گلدان در آن زمان همانند بوگیر یا خوشبو کنندههای امروزی بوده است. بله شرکت سازنده این خودرو، جا گلدانیهایی را داخل خودرو تعبیه کرده تا راننده بتواند هر گلی را که دوست دارد، در فلوکس واگن خود داشته باشد. این میتوانست به چندین دلیل مانند زیبایی یا خوشبوکنندگی خودرو باشد.
این گلدانهای کوچک تقریبا از سال 1950 به خودروها راه یافتند و تا سال 2011 نیز بهعنوان یک گزینه تزئینی در داخل خودروهایی مانند فلوکس واگن استفاده میشد.
رانندگی خودرویی که همیشه در جلو چشمتان یک گلدان گل زیبا دارید، میتواند تجربه بسیار لذتبخشی باشد. این ویژگی، موردی است که قطعا یکی از عوامل جذابیت همیشگی فلوکس واگن قورباغهای است.
قیمت متناسب با وضع مالی
عوامل زیادی در کنار هم جمع شدهاند تا محبوبیت فلوکس واگن شکل گرفته است. در بین این عوامل، قیمت پایین خودرو باعث شده تا بسیاری از بین گزینههای خرید این وسیله نقلیه چند منظوره را انتخاب کند.
فلوکس واگن در سال 1937 با نام فلوکس ورک تاسیس شد. منظور از فلوکس ورک، شرکت خودروهای مردمی بود که به هدف این شرکت اشاره داشت. فلوکس ورک، تاسیس شده بود تا خودروهای قابل اعتماد و در عین حال مقرون بهصرفه را برای اقشار مختلف بسازد.
پس از ورود فلوکس واگن به بازارهای بینالمللی، بسیاری از افرادی که با توجه به اوضاع مالی نامطلوبشان توان خرید خودرو را نداشتند، توانستند اولین خاطره خودروی خانوادگی خود را با فلوکس واگن قورباغهای تجربه کنند. در کنار این موضوع، مقرون بهصرفه بودن فلوکس واگن باعث افت کیفیت آن نشد؛ چراکه سالهاست افرادی هستند که بهجز فلوکس واگن قورباغهای، خودروی دیگری را استفاده نمیکنند.
طراحیهای متنوع شیشه عقب
دورانی که فلوکس واگن قورباغهای برای اولین بار تولید شد، شیشه عقب بسیار ساده و کوچکی داشت که البته باعث زیبایی طراحی آن شده بود. این طرح شیشه عقب تا سال 1949 ثابت مانده بود و زمانی که برای اولین بار در ایالات متحده عرضه شد، تغییر فلوکس واگن قورباغهای اتفاق افتاد و شکل بیضی شیشه عقب از وسط نصف شد.
طراحی شیشه عقب دوباره در سال 1953 تغییر کرده و شکل بیضی سراسری به خود گرفت. این نوع شیشه، دید بهتر و البته زیبایی ظاهری چندین برابر را برای این خودرو فراهم میکند. شرکت سازنده نیز همین روند را تا پایان عمر شرکت در پیش گرفت و هر مدل جدید، طراحی شیشه عقب منحصربهفرد و خاصی را داشت.
چراغهای جلو گرد
جذابیت عمیق و سیری ناپذیر ظاهر فلوکس قورباغهای، علت اصلی محبوبیت این خودرو برای دههها است. ظاهر حبابی خودرو و البته شکل گرد چراغهای جلو، یکی از همین موارد هستند که باعث میشود بیننده، از نگاه کردن سیر نشود. در واقع شخصیت فلوکس واگن قورباغهای، در چراغهای گرد آن نهفته است که گویا با یک فرد کاریزماتیک ارتباط داریم. جزئیات ناچیزی مثل همین شکل چراغها، در حقیقت جزئیات اصلی فلوکس قوباغهای را شکل میدهند و همین موارد، برجستهساز جذابیت اصلی این خودرو محسوب میشوند.