آیا تغییرات گوشی میان رده تازهوارد گلکسی آ 35 – Galaxy A35 به اندازهایست که کاربران کنونی گلکسی A34 را مجاب به ارتقا کند؟
پس از درخشش فراوانی که سری پرچمداران گلکسی اس سامسونگ به دست آوردند، این کمپانی در چند سال اخیر تمرکز ویژهای هم روی محصولات میانرده داشته و گوشیهای بسیار توانمند و باکیفیتی را در این کلاس قیمتی عرضه کرده است. سال گذشته، گوشی گلکسی A34 توانست به یک میان رده قابل قبول تبدیل شده و قابلیتهای پایه مورد نیاز از یک گوشی هوشمند را با قیمتی بسیار عالی به کاربران ارائه دهد.
هفته گذشته، سامسونگ همچنین از نسل جدید این گوشیهای میان رده، یعنی گلکسی A35 بهطور رسمی رونمایی کرد. مشخصا این بار نیز طرفداران گوشیهای میانرده و اقتصادی، جامعه هدف سامسونگ هستند؛ چراکه در این گوشی نیز شاهد همان مشخصات فنی قابل قبول با قیمت مناسب هستیم. با این وجود برخی پیشرفتهای ظاهری و فنی حاصل شده در این گوشی آن را در مقایسه با نسل پیشین به محصولی بهتر تبدیل میکنند. با این حال سوال کلیدی برای کاربران کنونی گلکسی A34 آن است که آیا پیشرفتهای گلکسی A35 بهحدی قابل توجه است که آنها را به ارتقا مجاب کند یا خیر؟ در ادامه قصد داریمدر گجت نیوز به بررسی همین مساله بپردازیم.
مقایسه اولیه گلکسی A35 سامسونگ در برابر گلکسی A34
بر خلاف دیگر میان رده امسال سامسونگ، گلکسی A55 که تفاوت چندانی با گلکسی A54 ندارد، گلکسی A35 نسبت به نسل قبلی خود با برخی بهبودهای قابل توجه همراه شده است. از نظر ظاهری، ناچ U شکل بالای صفحه نمایش مدل سال گذشته جای خود را به حفرهای دایرهای در نسل جدید داده است. این تغییر طراحی از نمایشگرهای Infinity-U به Infinity-O باعث شده که ظاهر گلکسی ای 35 نسبت به سال گذشته مدرنتر و پریمیومتر به نظر برسد.
البته پیشرفتهای گلکسی ای 35 در مقایسه با ای 34 فقط به طراحی ظاهری خلاصه نمیشود. سامسونگ در این نسل از میانردههای خود برای محافظت از صفحه نمایش سراغ ورق محافظ گوریلا گلکس ویکتوس پلاس رفته که مقاومت بالاتری را برای صفحه نمایش رقم خواهد زد. از سوی دیگر، ارتقای دوربین و گستردهتر شدن دامنه اتصالات و ارتباطات گلکسی A35 نیز دیگر مزایای آن نسبت به نسل قبلی به شمار میروند. این گوشی همچنین در مقایسه با قبل از عملکرد بهتری هم برخوردار بوده و روانتر و سریعتر خواهد بود.
جدول زیر مشخصات فنی دو گوشی گلکسی A35 و گلکسی A34 را بهطور مختصر با یکدیگر مقایسه میکند.
گوشی | گلکسی A35 سامسونگ | گلکسی A34 سامسونگ |
ابعاد و وزن |
|
|
صفحه نمایش |
|
|
سیستم عامل |
|
|
چیپست | اگزینوس 1380، پنج نانومتری | مدیاتک دایمنسیتی 1080، شش نانومتری |
حافظه داخلی و رم |
|
|
دوربین |
|
|
دوربین سلفی | 13 مگاپیکسلی، f/2.2 | 13 مگاپیکسلی، f/2.2 |
باتری و شارژ |
|
|
اتصالات و ارتباطات |
|
|
سایر قابلیتها | حسگر اثر انگشت نوری زیر صفحه نمایش | حسگر اثر انگشت نوری زیر صفحه نمایش |
مقایسه دوربین گلکسی آ 35 در برابر گلکسی آ 34
همانطور که در مقایسه دو گوشی گلکسی ای 55 و گلکسی ای 54 هم اشاره شد، سامسونگ تصمیم گرفت دوربین پرفروشترین گوشی میان رده سال گذشته خود را عینا به نسل جدید منتقل کند! در عین حال سیاست این کمپانی کرهای برای گلکسی A35 متفاوت بوده و شاهد تغییراتی در ماژول دوربین این گوشی هستیم.
دوربین 48 مگاپیکسلی Galaxy A34 امسال جای خود را به یک نمونه 50 مگاپیکسلی جدید داده که از حسگر بزرگتر 1/1.96 اینچی و لرزشگیر نوری بهره برده و اکنون قادر است تا حد زیادی با دوربین مدل قدرتمندتر گلکسی A55 رقابت کند. البته دوربین فوق عریض 8 مگاپیکسلی و ماژول ماکرو 5 مگاپیکسلی نسبت به قبل بدون تغییر باقی ماندهاند. بنابراین نمیتوان انتظار تغییرات چندانی در این بخش ماژول دوربین داشت. واقعیت این است که همانند بسیاری گوشیهای اقتصادی بازار، اکثر تمرکز سازندگان گلکسی ای 35 روی دوربین اصلی متمرکز شده و به همین دلیل، دوربینهای دیگر قرار نیست کاربری چندان شگفتانگیزی ارائه دهند.
البته هنوز فرصت تست کردن دوربین گلکسی A35 در واقعیت فراهم نشده و نمیتوان در خصوص کیفیت واقعی تصاویر آن اظهار نظر چندانی کرد. با این وجود با توجه به آن که ماژول دوربین اصلی به کار فته در آن دقیقا مشابه با دوربین اصلی گلکسی A55 است، تقریبا میتوان مطمئن بود که در شرایط نوری مناسب، تصاویر ثبت شده با آن کاملا قابل قبول خواهند بود. با این وجود ضعیف محسوس دوربینهای ثانویه این گوشی احتمالا باعث کیفیت پایین تصاویر ثبت شده در نور کم خواهد شد.
مقایسه عملکرد فنی گلکسی A35 در برابر گلکسی A34
همانند روندی که تمامی گوشیسازان دنیا دنبال میکنند سامسونگ هم در سال 2024 از تراشهای سریعتر و قدرتمندتر در گوشی گلکسی A35 بهره برده است. بهطور دقیق این گوشی به چیپست 5 نانومتری اگزینوس 1380 مجهز شده که عملکردی بهتری را نسبت به تراشه دایمنسیتی 1080 به کار رفته در گلکسی A34 ارائه میدهد.
تراشه Exynos 1380 سال گذشته در گلکسی A54 5G به کار رفته و عملکردی نسبتا قابل قبول را نیز ارائه کرده بود. میانرده اقتصادی سامسونگ همچنین همانند A54 به هشت گیگ رم و 128 یا 256 گیگ حافظه داخلی هم مجهز خواهد شد تا بدون نیاز به افزایش رم بتوان عملکرد فنی آن را تقریبا همتراز با ای 54 توصیف کرد. البته این تراشه به هیچ وجه قرار نیست رکورد خاصی را جابجا کند یا در اجرای بازیهای سنگین و پرجزئیات عملکرد خیرهکننده ارائه دهد. با این وجود تعبیه آن در گوشی خوشقیمتتر گلکسی A35 قطعا خبر خوبی برای خریداران آن خواهد بود.
البته اگزینوس 1380 در کاربریهای روزمره مانند برقراری تماسهای تلفنی، ارسال پیام، گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، کاوش در اینترنت یا حتی انجام بازیهای ساده عملکرد بسیار خوبی را ارائه کرده و در کلاس قیمتی A35 کاملا قابل قبول ارزیابی میشود. این تراشه حتی در صورتی که سطح گرافیکی برخی بازیهای پرجزئیاتتر را پایین بیاورید، از پس اجرای این بازیها هم برخواهد آمد! به این ترتیب پیشرفت گلکسی A35 نسبت به A34 در بخش عملکرد فنی را میتوان قابل قبول توصیف کرد.
بد نیست بدانید که بر اساس گزارشهای اعلام شده، توان پردازشی و گرافیکی تراشه Exynos 1380 در مقایسه با چیپست Dimensity 1080 به ترتیب 18 و 15 درصد بالاتر است.
پیشرفت محسوس قابلیتهای امنیتی گلکسی ای 35 در مقایسه با ای 34
بسته امنیتی Samsung Knox پکیج ترکیبی سخت افزاری و نرم افزاری سامسونگ است که مدتهاست بهطور اختصاصی به کاربران گوشیهای این کمپانی ارائه میشود و سطح امنیت بالایی را برایشان فراهم میکند. سامسونگ ناکس علاوه بر حفاظت از پسوردها، اطلاعات کارتهای اعتباری و سایر دادههای حساس، امنیت کلی سیستم عامل اندروید را نیز ارتقا میدهد.
دلیل این عملکرد بسیار خوب Samsung Knox استفاده از تراشهای مجزا در داخل گوشی است که در سطح سخت افزار از گوشی شما محافظت کرده و حفاظت گستردهای در برابر حملات سایبری و هکهای سخت افزاری و نرم افزاری را ارائه میدهد. این پکیج با ایزوله کردن فیزیکی ناحیه امن دستگاه از سایر بخشهای آن مانع از دسترسی عوامل مخرب به این ناحیه میشود و دادهها و اطلاعات قرار گرفته در آن را امن نگه میدارد.
به دلیل ملزومات سخت افزاری گستردهتر سیستم امنیتی Samsung Knox، کرهایها این قابلیت را عموما در گوشیهای پرچمدار مثل خانواده گلکسی اس 24، گلکسی زد فلیپ 5 و زد فولد 5 و دیگر گوشیهای پریمیوم تعبیه میکنند. با این وجود در سال 2024 برای نخستین بار شاهد استفاده از این سیستم امنیتی در گوشیهای میان رده سری گلکسی A هستیم.
هر دو گوشی گلکسی آ 35 و آ 55 سامسونگ امسال قادر به پشتیبانی از بسته امنیتی Knox سامسونگ خواهند بود تا از این طریق دست بالاتر را در رقابت با بسیاری گوشیهای اقتصادی بازار داشته باشند.
گلکسی A35 در مقایسه با A34 بادوامتر است
با توجه به ماهیت اقتصادی گوشی گلکسی ای 35 سامسونگ، این گوشی را میتوان محصولی بسیار بادوام دانست! میان رده اقتصادی امسال سامسونگ، همانند نسل قبلی خود، موفق به کسب استاندارد IP67 برای مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و رطوبت شده است. علاوه بر این، استفاده از لایه محافظ گوریلا گلس ویکتوس هم باعث شده که گلکسی ای 34 بسیار بادوامتر و مقاومتر از A34 باشد که از لایه گوریلا گلس 5 بهره میبرد.
این قابلیتها در کنار قاب و بدنه پلاستیکی که در مقایسه با شیشه مقاومت بیشتری در برابر شکستن و ضربه خوردن دارند باعث شدهاند گلکسی ای 34 علیرغم ظاهر مینیمال و جمع و جوری که دارد، محصولی بادوام و باکیفیت باشد که قادر است خیال کاربران را از بابت مقاومت راحت کند.
قیمت گلکسی آ 35 در مقایسه با آ 34 ارزانتر است
گلکسی ای 34 در زمان عرضه قیمت بسیار مناسبی داشت و در نسخه پایه با قیمت 390 یورو به بازار عرضه شده بود. با این وجود سامسونگ تصمیم گرفت در نسل جدید ارزش خرید این سری گوشیهای میانرده اقتصادی خود را حتی بالاتر ببرد و به همین دلیل نسخه پایه گلکسی ای 35 با 128 گیگابایت حافظه داخلی را با قیمت 380 یورو روانه بازار کرده است. ارزش گلکسی ای 35 سامسونگ زمانی بیشتر مشخص میشود که بدانیم این گوشی به درگاه کارت حافظه میکرو اس دی مجهز بوده و به همین دلیل میتوان حافظه آن را تا سقف دلخواه ارتقا داد.
جمعبندی؛ گلکسی A35 سامسونگ نسبت به گلکسی A34 ارزش ارتقا دارد یا خیر؟
طبیعی است که مشخصات فنی گلکسی ای 35 نسبت به سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است. با این وجود سوال مهم آن است که آیا این پیشرفتها میتوانند کاربران کنونی گلکسی ای 35 را به خرید ای 34 مجاب کنند یا خیر؟
برای پاسخ دادن به این سوال توصیه میکنیم اگر هریک از شرایط زیر در خصوص شما صدق میکند میتوانید گوشی گلکسی A34 خود به گلکسی A35 ارتقا دهید:
- اگر از صفحه نمایشهای Infinity-U خسته شده و ترجیح میدهید نمایشگرهای مدرنتر Infinity-O را تجربه کنید.
- اگر به دنبال عکسبرداری حرفهایتر با دوربین 50 مگاپیکسلی و مجهز به لرزشگیر نوری گلکسی A35 هستید.
- اگر دنبال اتصال سریعتر به وای فای و سرعت بالاتر اینترنت هستید.
- از توان پردازشی و گرافیکی گوشی گلکسی ای 34 راضی نیستید.
- نگران امنیت دادهها و اطلاعات خود هستید
در عین حال اگر در هریک از دستههای زیر قرار میگیرید هم میتوانید قید ارتقای گلکسی ای 34 خود را بزنید.
- از توان پردازشی، گرافیکی و عکسبرداری گوشی خود راضی هستید.
- گوشی خود را برای امور روزمره استفاده میکنید و نیاز چندانی به امنیت بالا و توان پردازشی سنگین ندارید.
در این خصوص همچنین باید توجه کنید که گوشی Galaxy A34 با تضمین چهار سال پشتیبانی نرم افزاری و امنیتی سامسونگ روانه بازار خواهد شد. بنابراین در صورت خرید آن تا مدتها نگرانی از بابت بروز بودن دستگاه نخواهید داشت. در عین حال تصمیم نهایی در خصوص ارتقای گلکسی A34 به A35 بر عهده خود شما خواهد بود.