سرعت اینترنت ایران

آخرین گزارش اسپیدتست از وضعیت سرعت اینترنت ایران

با وجود گزارش جدید اسپیدتست در ماه مارس 2024 که حاکی از بهبود وضعیت سرعت اینترنت ایران است، جایگاه ایران در رده‌بندی کلی نسبت به دیگر کشورها افت داشته است.

اسپیدتست هر ماه یک گزارش جهانی از وضعیت اینترنت ثابت و موبایل منتشر می‌کند که در آن جزئیاتی از رده‌بندی کشورهای مختلف جهان از نظر سرعت اینترنت ثابت و موبایل نیز وجود دارد. در جدیدترین گزارش اسپیدتست که برای ماه مارس 2024 منتشر شده و در واقع نخستین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت در سال 1403 محسوب می‌شود، مشخصا به افزایش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران اشاره شده است. البته این موضوع به بهبود رتبه کلی ایران از نظر سرعت اینترنت منجر نشده، بلکه حتی ایران در رده‌بندی کلی سقوط هم کرده است.

افزایش سرعت اینترنت ایران در آخرین گزارش اسپیدتست

بنا بر گزارش اسپیدتست برای ماه مارس 2024، در سطح جهان میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل، نسبت به گزارش پیشین افزایش داشته است. بر این اساس، میانگین سرعت اینترنت موبایل در ماه مارس 2024 در دنیا به 52.98 مگابیت بر ثانیه رسیده که نسبت به رقم 51.17 مگابیت بر ثانیه برای ماه گذشته، حاکی از افزایشی محسوس است.

وضعیت سرعت اینترنت ثابت و موبایل در جهان

از طرفی، میانگین سرعت اینترنت ثابت جهان نیز از 92.42 مگابیت بر ثانیه در ماه قبل، به 93.28 مگابیت بر ثانیه در ماه مارس 2024 رسیده است.

وضعیت اینترنت ثابت و موبایل در ایران (مارس 2024)

گزارش ماه مارس اسپیدتست حاکی از افزایش سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران است. بر این اساس، سرعت اینترنت ثابت ایران از 13.53 مگابیت بر ثانیه در فوریه به 13.78 مگابیت بر ثانیه در مارس رسیده است که افزایشی اندک را نشان می‌دهد. با وجود این افزایش سرعت، رتبه ایران از نظر سرعت اینترنت ثابت تغییری نکرده و همچنان در رده 156 جهان قرار دارد.

در مورد اینترنت موبایل نیز وضعیت ایران بهبود پیدا کرده و میانگین سرعت از 34.71 مگابیت بر ثانیه در ماه فوریه به 36.16 مگابیت بر ثانیه در مارس 2024 رسیده است. جالب است که با وجود این افزایش ملموس سرعت اینترنت موبایل در کشور، ایران در رده‌بندی کلی اینترنت موبایل با یک پله سقوط نسبت به ماه فوریه، به جایگاه 75 جهان رسیده است.

سرعت اینترنت ایران

به‌نظر می‌رسد این رشد سرعت اینترنت همراه در راستای تحقق وعده‌های وزیر ارتباطات باشد که چندی پیش، یکی از اصلی‌ترین شروط اجازه افزایش قیمت بسته های اینترنتی موبایل را تعهد اپراتورها مبنی بر افزایش 30 درصدی سرعت اینترنت تا خرداد 1403 اعلام کرده بود.

گفتنی است که این گزارش در حالی حاکی از افزایش سرعت اینترنت در کشورمان است که در سالیان اخیر، فیلترینگ سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف، بسیاری از کاربران اینترنت در ایران را درگیر خود کرده و کاربران به بسیاری از پلتفرم‌های کاربردی دسترسی ندارند. امروزه روند فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها که از سالیان گذشته و با دستور نهادهای امنیتی شروع شده بود، هنوز پابرجاست و به‌نظر نمی‌رسد که قصدی برای رفع فیلتر این پلتفرم‌ها نیز وجود داشته باشد.

گفتنی است که وضعیت اسفناک اینترنت ایران در مدت اخیر و قطعی‌ها و اختلالات مکرر سبب شد تا سال گذشته و با دستور شخص رئیس جمهور، کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مامور رصد و بررسی وضعیت اینترنت شده و طی گزارشی از وضعیت اینترنت کشور، راهکارهایی برای بهبود وضعیت ارائه کند. با توجه به این‌که این کارگروه فعالیت خود را از سال گذشته آغاز کرده، انتظار می‌رود که گزارش آن از وضعیت و کیفیت اینترنت کشور نیز به‌زودی منتشر شود.

لازم به یادآوری است، آخرین اظهارنظری که از سوی این کارگروه درباره وضعیت اینترنت کشور منتشر شده، مربوط به گزارش وزیر ارتباطات بود که با اشاره به بهبودهای صورت‌گرفته در سرعت اینترنت کشور، وضعیت فعلی را به‌مراتب دورتر از انتظارات وزارتخانه قلمداد کرده و بر راهکارهایی کوتاه، میان و بلندمدت جهت افزایش کیفیت شبکه تاکید کرده بود.

رده‌بندی کشورهای جهان از نظر اینترنت موبایل (مارس 2024)

در رده‌بندی کلی بیشترین سرعت اینترنت موبایل در جهان، قطر با سرعت 313.30 مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد و امارات با سرعت 296 مگابیت بر ثانیه و کویت با سرعت 228.64 مگابیت بر ثانیه در رده‌های بعدی جای دارند.

در جایگاه چهارم این لیست، ایسلند با سرعت 158.32 مگابیت بر ثانیه قرار گرفته که نسبت به ماه گذشته میلادی، صعودی 4 پله‌ای را تجربه کرده است.

رده‌بندی کشورهای جهان اینترنت موبایل (مارس 2024)

کره جنوبی با سرعت 156.23 مگابیت بر ثانیه، دانمارک با سرعت 145.75 مگابیت بر ثانیه و چین با سرعت 143.73 مگابیت بر ثانیه نیز به‌ترتیب در جایگا‌ه‌های پنجم، ششم و هفتم قرار دارند. جالب است که هر سه کشور نسبت به ماه گذشته میلادی، یک پله در رده‌بندی کلی صعود کرده‌اند.

هلند با سرعت 143.52 مگابیت بر ثانیه و آمریکا با سرعت 129.26 مگابیت بر ثانیه نیز در رده‌های هشتم و نهم لیست کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل جای دارند؛ موضوعی که حاکی از بهبود یک و دو پله‌ای جایگاه این دو کشور است.

رده دهم فهرست نیز به کشور ماکائو با میانگین سرعت اینترنت موبایل 127.39 مگابیت بر ثانیه اختصاص دارد که نسبت به ماه گذشته میلادی، صعودی 4 پله‌ای را تجربه کرده است.

رده‌بندی کشورهای جهان از نظر اینترنت ثابت (مارس 2024)

در فهرست کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت، سنگاپور مانند ماه گذشته میلادی با سرعت 284.13 مگابیت بر ثانیه در جایگاه اول قرار دارد. امارات متحده عربی با سرعت 276.02 مگابیت بر ثانیه و هنگ کنگ با سرعت 274.26 مگابیت بر ثانیه نیز به‌ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. در مقایسه با ماه میلادی گذشته، امارات صعودی 3 پله‌ای داشته، اما جایگاه هنگ کنگ نسبت به ماه فوریه تغییری نداشته است.

رده‌بندی کشورهای جهان اینترنت ثابت (مارس 2024)

گفتنی است که در ادامه این فهرست، شیلی با سرعت 265.12 مگابیت بر ثانیه و آمریکا با سرعت 254.01 مگابیت بر ثانیه در جایگاه‌های چهارم و پنجم قرار گرفته‌اند. با این وصف، شیلی نسبت به ماه گذشته دو پله و آمریکا یک پله صعود کرده‌اند.

ایسلند در بخش اینترنت ثابت نیز با سرعت 242.94 مگابیت بر ثانیه، صعودی دو پله‌ای داشته و در رده ششم این رده‌بندی قرار گرفته است. در رده‌های بعدی فهرست کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت ثابت نیز به‌ترتیب فرانسه با سرعت 242.45 مگابیت بر ثانیه، چین با سرعت 241.69 مگابیت بر ثانیه، موناکو با سرعت 238.07 مگابیت بر ثانیه و تایلند با سرعت 231.25 مگابیت بر ثانیه جای گرفته‌اند.

حتما بخوانید:
رئیس رگولاتوری: سرعت اینترنت کشور ۱۰۰ برابر می‌شود اینترنت هزار مگابیتی در ایران ارائه شد در آمریکا، زیر ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه اینترنت پرسرعت حساب نمی‌شود

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*