عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تسریع روند احداث سایتهای شبکه 5G و توسعه فیبر نوری برای افزایش سرعت اینترنت خبر داد.
طبق آخرین اخبار داخلی، پس از بروز چندین اخلال در شبکه اینترنت کشور در هفته های اخیر، وزیر ارتباطات در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت، طرح افزایش بی سابقه سرعت اینترنت همراه و ثابت و همچنین معرفی برندهای تولید کننده گوشی موبایل داخلی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت را اطلاعرسانی کرد.
افزایش سرعت اینترنت همراه و ثابت در سال ۱۴۰۳
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که هفته آینده، تعداد سایتهای 5G به بیش از ۱۵۰۰ مورد و پوشش فیبر نوری به ۷.۵ میلیون خانوار در سرتاسر کشور خواهد رسید و اینترنت به سرعت نور میرسد. عیسی زارعپور درباره پیشرفت پروژه فیبر نوری گفت:
ما در حوزه ارتباطات ثابت، پروژه فیبر نوری را دنبال میکنیم و در حال حاضر بیش از یکسوم کشور تحت پوشش قرار گرفته است. فردا شاهد پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارهای استان قم و شش شهرستان آن خواهیم بود تا به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه با این اقدام، آمار پوشش فیبر نوری در کشور به ۷.۵ میلیون خانوار میرسد، افزود:
برنامه ما این است که امسال این رقم را به حداقل ۱۴ میلیون خانوار برسانیم، بهطوریکه حداقل دو سوم شهرهای کشور تحت پوشش فیبر نوری قرار بگیرند. همچنین امیدواریم امسال آمار اتصالها به پنج برابر برسد.
توسعه فیبر نوری و اینترنت 5G
زارع پور در تصدیق وعدههای پیشین درباره افزایش سرعت اینترنت، به این موضوع نیز اشاره کرد که از سالها پیش در ارتباطات ثابت از سیم مسی استفاده میشد. مرکز مخابرات به هر خانه، دو زوج سیم مسی میرساند و برای خانهای ده واحدی، این رقم به ۲۰ سیم میرسید. استفاده از این نوع سیم باعث میشود در مسیرهای بین شهری کابلهای هزار زوجی سیم مسی داشته باشیم که هم ظرفیت محدودی دارند و سرعتی که به مردم میدهد از ۱۶ مگابیت بر ثانیه بیشتر نیست و هم اینکه هر چه فاصله از مرکز مخابراتی دورتر باشد، کیفیت اینترنت پایینتر میآید. علاوه بر اینها سیمهای مسی بهدلیل ارزششان مقصد سرقت هستند. به همین منظور استفاده از فیبر نوری همه این مشکلات را حل میکند.
او با اشاره به ضخامت بسیار کم تار فیبر نوری و ظرفیت بالای انتقال اطلاعات از طریق آن تا هزاران برابر، تاکید کرد که دنیا به این سمت پیش رفته است تا زیرساختهای ارتباطی خود را به فیبر نوری منتقل کند و محدودیت سرعت برداشته شود. با این کار، سرعت اینترنت ایران به سرعت نور میرسد و روی همین بستر میتوان دادهها را با سرعت نور منتقل کرد. ما در شهرهایی که فیبر نوری راهاندازی شده تا هزار مگابیت بر ثانیه، سرعت ارائه کردهایم. میانگین فعلی سرعتمان در کشور ۱۰ است و با فیبر نوری تقریبا ۱۰۰ برابر میشود و انقلابی در حوزه ارتباطات صورت میگیرد.
وزیر ارتباطات سپس از افزایش تعداد سایتهای 5G به بیش از ۱۵۰۰ مورد تا هفته آینده خبر داد و اعلام کرد که در موضوع ارتباطات موبایل، توسعه ارتباطات نسل پنجم را در دستور کار قرار دادهایم و هدفمان این است که تعداد سایتهای 5G تا آخر امسال به بیش از ۵ هزار سایت برسد. او درباره تمهیدات وزارت ارتباطات برای پوشش دور دوم انتخابات هم اینچنین توضیح داد:
در دور قبل انتخابات، همه امکانات وزارت ارتباطات، اپراتورها و دستگاههای مرتبط را بسیج کردیم تا شاهد ارتباطات پایدار باشیم. بیش از ۹۹ درصد پوشش داشتیم و حتی در نقاط دورافتاده روستایی که با هلیکوپتر صندوق رأی را بردند، دسترسی به شبکه وجود داشت. این اتفاق بسیار بزرگی است که ما با این گستره جغرافیایی، با بیش از ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۷۰ هزار روستا در کشور در کل توانستهایم چنین پوششی را در سالیان گذشته ایجاد کنیم.
معرفی چند برند گوشی موبایل ایرانی تا پایان سال
زارع پور همچنین درباره جزئیات «مأموریت مشترک» وزارت ارتباطات و فناوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت:
کار مشترکی بین ما و وزارت صمت دنبال میشود تا بتوانیم بخشی از نیاز کشور به تلفن همراه را از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین کنیم. الان شرکتهایی آمدهاند و دارند کارشان را انجام میدهند و امیدوارم که امسال چند برند جدید ایرانی هم داشته باشیم. وجود این چند برند نشان میدهد که ما دنبال انحصار نیستیم. تولیدکنندهها حتماً باید محصولی را تولید کنند که با نمونههای مشابه خارجی قابل رقابت باشد تا مردم در یک بازار رقابتی انتخاب کنند و با آرامش خاطر این کار را انجام دهند.
او در ادامه درباره رقابتپذیر بودن گوشی های تولیدی در ایران با نمونههای خارجی خاطرنشان کرد باید کیفیت گوشیهایی که تولید میشود بالا باشد و در مقابل، قیمت آن پایین باشد تا در این بازار رقابتی بتوانند فضایی برای خودشان فراهم کنند و گوی سبقت را از نمونههای مشابهی که در بازار وجود دارد ببرند؛ در مجموع هدف از این طرح این است که کالای باکیفیت به دست مردم برسد. همچنین زارع پور در مورد سوالی که از طرح ممنوعیت واردات گوشی مطرح شده بود نیز اعلام کرد که این وزارتخانه یا دولت برای ممنوعیت واردات گوشی موبایل برنامهای ندارد؛ اما باید به نیاز ضروری مردم و وابستگی آنها به تلفن همراه از طریق تولید یک محصول باکیفیت و با قیمت مناسب پاسخ داد.