اینستاگرام و دولت ترکیه

اینستاگرام و دولت ترکیه به توافق نرسیدند؛ رفع فیلتر در کار نیست

در پی عدم توافق اینستاگرام و دولت ترکیه، این شبکه اجتماعی همچنان فیلتر است و ظاهرا تا برآورده شدن خواسته‌های آنکارا خبری از رفع فیلتر نیست.

داستان فیلتر شدن اینستاگرام در ترکیه برای ما ایرانی‌ها آشناست و به توافق نرسیدن این شبکه اجتماعی با دولت ترکیه حکایت بی‌توجهی متا به نامه ایران در زمستان 1401 است. ظاهرا اینستاگرام نسبت به درخواست‌های آنکارا توجهی نشان نداده و دولت این کشور تصمیم گرفته همچنان دستش را از روی دکمه فیلترینگ برندارد.

توافق اینستاگرام و دولت ترکیه بی‌نتیجه ماند

به گفته وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه، اینستاگرام شرایط لازم را برای رفع فیلتر اعمال شده برآورد نکرده است. پیش تر دولتمردان این کشور طی جلسه‌ای تمامی خواسته‌های خود از شبکه اجتماعی اینستاگرام را فهرست کردند و ریاست این هیئت را اورال اوغلو، وزیر زیرساخت ترکیه بر عهده داشت.

ماجرا از این قرار است که اینستاگرام تصمیم گرفت پیام‌های حمایت از گروه‌های شبه نظامی مخالف ترکیه را حذف نکند و این کشور به منظور حراست از خط مشی‌های خود، این شبکه اجتماعی را تا برآورده شدن خواسته‌هایش فیلتر کرد. شبه نظامیان فوق در فهرست تروریستی ترکیه قرار دارند و دولت این کشور از متا خواست تا حساب‌های آنها مسدود شود.

اینستاگرام و دولت ترکیه

علاوه بر این دولت ترکیه از اعمال الگوریتم‌های مسدودکننده پیام‌های تسلیت در پی شهادت اسماعیل هنیه انتقاد کرده که البته با بی‌اعتنایی آنها مواجه شده است. همچنین ریاست جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان، اینستاگرام را به خاطر ممانعت از انتقاد به رژیم صهیونیستی و مسدود کردن چنین پیام‌هایی متهم به فاشیسم دیجیتالی کرده و گفته:

آنها حتی یک جمله ساده در انتقاد از رژیم غاصب اسرائیل را توهین می‌دانند. ما با فاشیسم دیجیتالی رو به رو هستیم.

در راستای مبارزه با فاشیسم دیجیتالی و همچنین برآورده شدن خواسته‌های دولت ترکیه، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات این کشور که همان سازمان تنظیم مقررات ملی ارتباطات به شمار می‌رود در دوم اوت بدون ذکر دلیل و بیان مدت ممنوعیت، شبکه اینستاگرام را فیلتر کرد.

فخرالدین آلتون پیش از آنکه اینستاگرام فیلتر شود راجع به سانسور محتوای مربوط به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس انتقاد کرد و در حساب شبکه ایکس خود نوشت:

این سانسور محض است و اینستاگرام برای این اقدامات به هیچ تخلفی از مقررات این شبکه اجتماعی اشاره نکرده است.

اینستاگرام و دولت ترکیه

البته دلیل فیلترینگ این شبکه در ترکیه، کوتاهی در حذف محتوای غیرقانونی در موضوعاتی مانند سوء استفاده از کودکان، توهین به کمال آتاتورک و قمار و مواد مخدر عنوان شده است. ترکیه بارها به اینستاگرام هشدار داده که محتوای فوق را حذف کند اما هر بار اهمال کاری کرده است.

رجب طیب اردوغان در طول ریاست جمهوری خود شبکه‌های اجتماعی مختلفی نظیر یوتیوب، تردز، ویکی پدیا، ایکس و تیک تاک را مسدود کرده و حالا اینستاگرام به این فهرست اضافه شده است. علاوه بر این در پی وقوع بلایای طبیعی نظیر زمین لرزه، حملات تروریستی و ناآرامی‌های اجتماعی برای برخی شبکه‌ها و کانال‌ها ممنوعیت‌های اعمال شده است.

امکان اتصال به اینستاگرام از طریق وب و برنامه‌های تلفن همراه میسر نیست اما کاربران می‌توانند به کمک فیلترشکن به محتوا دسترسی داشته باشند. به عقیده برخی از آژانس‌های برنامه ریزی، ضرر ترکیه از ادامه فیلترینگ اینستاگرام ممکن است به رقم 52 میلیون یورو برسد.

بیشتر بخوانید:
آذری جهرمی: فیلترینگ راه حل نیست، رفع فیلتر باید در اولویت دولت جدید باشد مدیرعامل آپارات: اولین کار دولت باید رفع فیلتر یوتیوب باشد واکنش اردوغان بعد از فیلتر اینستاگرام: شبکه های اجتماعی فاشیسم را ترویج می‌کنند

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*