همراه اول و وزارت بهداشت

همکاری همراه اول و وزارت بهداشت برای اجرای برنامه پزشک خانواده

همراه اول و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قصد دارند با همکاری یکدیگر برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع را با رویکردی نوین، اجرایی کنند.

همراه اول و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز شنبه هفدهم آذرماه 1403، تفاهم‌نامه‌ای برای ارائه خدمات الکترونیک و یکپارچه‌سازی سامانه‌های سطح یک حوزه بهداشت در چارچوب قوانین و مقررات منعقد کردند. این تفاهم‌نامه همکاری در راستای اجرای نقشه راه سلامت الکترونیک کشور و تکالیف برنامه توسعه هفتم پیشرفت در حوزه سلامت کشور به امضا رسیده است.

در قالب این تفاهم‌نامه، مقرر شد همراه اول با همکاری شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان حوزه سلامت، یکپارچه‌سازی و تجمیع سامانه‌های سطح یک را به‌منظور پیاده‌سازی پرونده الکترونیک پایه در دستور کار قرار دهد. از جمله بخش‌های مهم این تفاهم‌نامه می‌توان به اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین و ارائه سامانه‌های تعاملی و داده‌محور مانند خودمراقبتی و پیشگیری به‌منظور جلب مشارکت عموم مردم برای نقش‌آفرینی موثر در سلامت و بهداشت اشاره کرد.

علی بقایی، رئیس هیات‌مدیره همراه اول به‌همراه تعدادی از مدیران ارشد اپراتور اول تلفن همراه کشور در نشست امضای این تفاهم‌نامه حضور داشت. وی با اشاره به تلاش این اپراتور برای فراهم‌سازی زمینه‌های تحول دیجیتال، بیان کرد ما با در اختیار داشتن امن‌ترین شبکه و مسیرهای ارتباطی، در حال حاضر بزرگترین اپراتور تلفن همراه خاورمیانه محسوب می‌شویم. وی همچنین افزود در اختیار داشتن شبکه‌ای مبتنی بر بالاترین نسل فناوری، همراه اول را به پیشران اکوسیستم دیجیتال تبدیل کرده است.

علی بقایی در ادامه، در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص و نخبه و همچنین بستر امن و گسترده ارتباطی را دو دلیل برای تبدیل شدن همراه اول به پیشران تحول دیجیتال و قرارگیری در جایگاهی بالاتر از سایر اپراتورها برشمرد. رئیس هیات‌مدیره همراه اول در خصوص ظرفیت‌های زیرساختی و پردازشی این اپراتور بیان کرد با تکیه بر این پتانسیل‌ها به مقوله هوش مصنوعی وارد شده‌ایم و قادر خواهیم بود با توجه به بیگ‌دیتای موجود در حوزه سلامت، دامنه آن را به این حوزه نیز گسترش دهیم.

به‌گفته بقایی، مفهوم دیجیتالی شدن از نرم افزاری شدن متفاوت است و هم‌اکنون فاصله زیادی با مقوله دیجیتال داریم. وی افزود شاید در حال حاضر به سمت الکترونیکی شدن رفته باشیم، اما هنوز دیجیتالی نشده‌ایم. رئیس هیات‌مدیره همراه اول، یکپارچه‌سازی احراز هویت یا اشتراک‌گذاری زیرساخت‌ها را از جمله موارد دیجیتالی‌سازی عنوان کرد و گفت با توجه به ارتباطی که در حوزه سلامت با اقشار مختلف مردم داریم، لازم است دیجیتالی‌سازی فرایندها را با هدف ایجاد رضایت خاطر برای آنها انجام دهیم.

همچنین مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله علیرضا رئیسی، معاون بهداشت این وزارتخانه نیز در این نشست حضور داشتند. رئیسی در این خصوص اظهار کرد همراه اول دارای توانمندی‌های زیرساختی و فنی است و به همین دلیل برای انجام این پروژه ترجیح دادیم با این اپراتور همکاری کنیم؛ چرا که بیگ‌دیتای ما در حوزه سلامت یک ثروت بزرگ محسوب می‌شود و برای تبادل اطلاعات به بستر و زیرساختی امن نیاز داشتیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت مضاعف مقوله یکپارچه سامانه‌ها، ابراز امیدواری کرد که با ابتکار و خلاقیت همراه اول بتوانیم از این دغدغه‌ها رها شویم. وی افزود ترند فناوری نشان می‌دهد که باید به سمت تکنولوژی‌های نوین حرکت کنیم؛ چون در آینده نه‌چندان دور، پزشکی از راه دور یا استفاده از هوش مصنوعی در حوزه‌های بهداشت و درمان، رایج می‌شود و ممکن است ما هم تصمیم بگیریم به سمت خانه‌های بهداشت مجازی برویم.

لازم به ذکر است که همراه اول، اولین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایران و نخستین اپراتور سلامت ایران، وظیفه ارائه بستر فعالیت ذی‌نفعان حوزه سلامت را بر عهده گرفته است.

همچنین بخوانید:
آموزش فعال سازی پشت خطی در گوشی های سامسونگ و شیائومی (ایرانسل و همراه اول) آموزش فعال کردن پیشوازهای خاص (مخاطب در حال مکالمه، عبادت، غمگین) نقش محوری اپراتورهای تلفن همراه در توسعه اقتصاد دیجیتال

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*