دسکتاپ آیفون

احتمال افزوده شدن قابلیت دسکتاپ به آیفون وجود دارد

طبق توییت یکی از افشاگران محصولات اپل، این شرکت در حال فعالیت روی قابلیت دسکتاپ برای گوشی‌های آیفون است تا بتواند سیستم‌عامل مک را اجرا کند.

یکی از افشاگران معروف مرتبط با محصولات اپل، خبر از محصول جدیدی داده است که می‌تواند تجربه‌ی کاربری دسکتاپ را به آیفون‌های اپل اضافه کند. به لطف محصول مذکور، کاربران می‌توانند سیستم‌عامل macOS را نیز در کنار iOS، با قرار دادن آیفون خود در داک مخصوص، تجربه کنند. با اتصال داک به نمایشگر و افزودن لوازم جانبی، قابلیت‌های کامل یک رایانه دسکتاپ برای دارندگان آیفون، پدید خواهد آمد.

توییت ارسال شده از سوی Mauri QHD که چندی بعد در رسانه‌ی AppleInsider نیز بازتاب داشت، نشان می‌دهد که اپل در تلاش برای تولید محصولی مانند ریزر لیندا – Razer Linda یا سامسونگ دکس – Dex است. لیندا محصولی از شرکت مشهور ریزر بود که قصد تبدیل کردن ریزر فون مبتنی بر اندروید را به یک لپ‌تاپ داشت. همچنین دکس برای گوشی‌های پرچمدار سامسونگ در نظر گرفته شده بود که با اتصال آن‌ها به نمایشگر و افزودن موس و صفحه کلید، تجربه‌ای نزدیک به رایانه‌های دسکتاپ را فراهم می‌کرد. حتی در سال ۲۰۱۱ نیز موتورولا اقدام به عرضه‌ی داک لپ‌تاپ جانبی در کنار گوشی Atrix کرد که شباهت بسیاری به ریزر لیندا داشت.

دسکتاپ آیفون

تصمیم اپل برای جایگزین کردن پردازنده‌های اینتل با محصولات مبتنی بر معماری ARM در مک‌بوک‌ها، امکان ساخت چنین محصولاتی مانند داک مخصوص آیفون را، ممکن می‌سازد. همچنین نشان‌دهنده‌ی حرکت اپل به سمت و سوی کاملاً جدیدی است که هدف آن، ادغام تجربه کاربری بسیاری از محصولات شرکت است. ممکن است در آینده‌ی نزدیک می‌توان تجربه کاربری آیفون و آیپد را به صورت کامل در مک به همراه داشت. استیون تروتون اسمیت – Steven Troughton-Smith، یکی از توسعه‌دهندگان iOS و مک، در مصاحبه‌ای با نشریه Wired اعلام کرد که تراشه‌های جدید اپل می‌تواند کتابخانه‌های مرتبط با نرم‌افزارهای سیستم‌عامل macOS را با سرعت بسیار بالا در کنار پردازش‌های گرافیکی سنگین، در هر دستگاهی اجرا کند. در نهایت کاربران می‌توانند برنامه‌های آیفون و آیپد را به راحتی روی مک‌بوک‌های خود اجرا کنند.

در کنفرانس WWDC 2019، اپل از قابلیت کاتالیست – Catalyst رونمایی کرد که به کمک آن، امکان اجرای اپلیکیشن‌های آیپد روی مک بدون تغییر در کدنویسی، فراهم می‌شد. همچنین با وجود قابلیت Universal Purchase، کاربران با خرید اپلیکیشن برای یکی از پلتفرم‌های اپل، دیگری نیازی به پرداخت هزینه برای استفاده از آن در دیگر پلتفرم‌ها، نخواهند داشت. در هنگام معرفی قابلیت کاتالیست، ادغام دو سیستم‌عامل iOS و مک در یک دیگر از سوی اپل، مورد انکار قرار گرفت؛ اما با توجه به شایعات جدید، ممکن است این گفته دیگر صحت چندانی نداشته باشد.

افشاگر توییتر در رشته‌ی توییت خود اشاره کرد است که هدف نهایی، فراهم کردن بوت دوگانه برای آیفون در جهت اجرای سیستم‌عامل‌های iOS و macOS در کنار یکدیگر خواهد بود. اما آیا می‌توان به گفته‌های این افشاگر اعتماد کرد؟ طبق نظر نشریه AppleInsider، وی سابقه‌ی خوبی در ارتباط با محصولات اپل دارد اما این سابقه، چندان گسترده نیست و در بازه‌ی زمانی محدودی صورت گرفته است. لازم است خاطر نشان کنیم که سال گذشته، پتنتی از اپل منتشر شد که خبر از تبدیل شدن آیفون به ابزار جانبی برای مک‌بوک می‌داد. همچنین پتنت ثبت شده در سال ۲۰۱۶، قرار گرفتن یک آیفون در بدنه‌ی لپ‌تاپ را نشان می‌دهد که شباهت بسیاری به پروژه‌ی لیندای ریزر دارد.

دسکتاپ آیفون

اما آیا اپل واقعا قصد دارد یک سیستم‌عامل یکپارچه برای تمامی دستگاه‌های خود در نظر بگیرید؟ یا اینکه با یکی دیگر از پروژه‌های بلندپروازانه‌ی اپل روبه‌رو هستیم که هیچ وقت به سرانجام نخواهد رسید؟ در تئوری، تراشه‌ی A14 بایونیک اپل از معماری ۵ نانومتری طراحی شده توسط TSMC بهره می‌گیرد و دارای ۱۵ میلیارد ترانزیستور است که در صورت بهینه‌سازی، امکان اجرای macOS را خواهد داشت. اما درحال حاضر مدرک چندانی وجود ندارد که اپل در حال فعالیت روی چنین پروژه‌ای باشد. همچنین پروژه‌های مشابه مانند سامسونگ دکس نیز هیچگاه به موفقیت چندانی دست پیدا نکردند و حتی بسیاری از آن‌ها مانند پروژه‌ی لیندای ریزر، به صورت عمومی عرضه نشدند.