بیت کوین

با این ترفندهای در بازار ارزهای دیجیتال، از تله‌‌های اسکمرها در امان بمانید

بازار رمز ارزها مملو از پروژه‌ها و طرح‌های کلاهبرداری شده است. اما با در نظر گرفتن ترفندهای مهم بازار ارزهای دیجیتال از آن‌ها دور خواهید ماند.

از زمان همه‌گیر شدن رمز ارزها، حجم کلاهبرداری در این حوزه به شدت افزایش یافته است. افرادی که پیش از این به روش‌های مختلف در دنیای آنلاین کاربران را سرکیسه می‌کردند، اغلب به رمزارزها رو آورده‌اند. به عنوان نمونه باید به پروژه‌های پانزی و هرمی اشاره کرد که این روزها اغلب به نوعی با ارزهای دیجیتال ارتباط دارند. همچنین از تعدد پروژه‌های کریپتویی و بلاک چینی کلاهبرداری نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. اما چطور می‌توان از خطر‌های این بازار در امان ماند و همانند بسیاری از فعالانش به سودهای خوب دست پیدا کرد؟ در ادامه به مهمترین ترفندهای بازار ارزهای دیجیتال برای دور ماندن از دام کلاهبرداران اشاره خواهیم کرد.

تحقیقات خودتان را انجام بدهید

ریپل اتریوم لایت کوین

اگر با وجود ریسک بالای فعالیت در مارکت رمز ارزها تصمیم به این کار گرفته‌اید، باید برای شناخت پلتفرم و دارایی که قصد سرمایه‌گذاری در آن دارید زمان کافی صرف کنید. انجام تحقیقات کافی به زمان زیادی نیاز دارد، پس اگر حوصله این کار را ندارید، ریسک از دست دادن سرمایه را از همان ابتدا به جان بخرید؛ دنیای کریپتو امروز پر از پروژه‌های اسکم و کلاهبرداری است و احتمال برخورد با آن‌ها در مقایسه با پروژه‌های قدرتمند و ارزشمند برای سرمایه‌گذاری، به مراتب بیشتر است.

این یکی از مهمترین ترفندهای بازار ارزهای دیجیتال است؛ هر چقدر مبلغ مورد نظر برای سرمایه‌گذاری افزایش پیدا می‌کند، به صرف زمان بیشتری برای تحقیق درباره دارایی، پلتفرم یا پروژه مورد نظر نیاز پیدا خواهید کرد. جالب است افراد حین تصمیم برای خرید یک ملک چند میلیارد تومانی ماه‌ها جستجو و تحقیق انجام می‌دهند، اما گاهی در بازار ارز دیجیتال درگیر فومو شده و در یک چشم بر هم زدن تصمیم به پرداخت چنین مبلغی برای سرمایه‌گذاری در رمز ارزها می‌گیرند.

اغلب افرادی درگیر با کلاهبرداری‌های رمز ارزی، تازه‌ وارد هستند و با ترفندهای بازار ارزهای دیجیتال آشنایی کافی ندارند. مارکت کریپتو نوظهور و بسیار پیچیده است و در مقایسه با سایر بازارهای مالی نظیر بورس و طلا زمان بیشتری برای یادگیری طلب می‌کند. گم شدن در انبوه اصطلاحات، دارایی‌ها و معامله‌گران آسان است!

اگر درباره سودآوری بالای رمز ارزها چیزهایی شنیده‌اید و می‌خواهید سهمی از این دنیای پول‌ساز داشته باشید، شتاب‌زده عمل نکنید، درگیر فومو نشوید و با آگاهی کامل پیش بروید. منظور از فومو، ترس از دست دادن یک فرصت است. معمولا در بازارهای صعودی که قیمت‌ها همینطور در حال افزایش هستند، افراد درگیر آن می‌شوند.

نحوه تحقیق قبل از سرمایه‌گذاری

اولین قدم تحقیق درباره شرکت یا پلتفرمی است که تصمیم به سرمایه‌گذاری در آن گرفته‌اید. چه افرادی آن را توسعه‌ داده‌اند؟ تیم مسئول پروژه چقدر بزرگ است؟ آن‌ها چه رزومه‌ای دارند و تا چه اندازه شناخته شده و مورد اعتماد هستند؟ آیا در شبکه‌های مجازی مخصوصا لینکدین و توییتر فعالیت و دنبال‌کننده دارند؟ آیا پیش از این تجربه موفقی در ساخت یک یا چند پروژه کریپتویی داشته‌اند؟ آیا تا کنون افراد مهم یا شرکت‌های بزرگ در این پروژه یا پلتفرم سرمایه‌گذاری کرد‌ه‌اند؟ به تمام این ترفندهای بازار ارزهای دیجیتال به منظور سرمایه‌گذاری توجه کنید.

متاسفانه دیدگاهی اشتباه در فضای کریپتو وجود دارد؛ ناشناس بودن خالق اولین رمز ارز، بیت کوین، به این معنی نیست که توسعه‌دهندگان سایر پروژه‌های کریپتویی نیز باید هویت خود را مخفی نگه دارند! هرگز به پروژه‌هایی با هویت مرموز مجری طرح اعتماد نکنید، چرا که در صورت کلاهبرداری، با توجه به غیر قابل ردیابی و غیر قابل بازگشت بودن تراکنش‌های رمز ارزی، دست شما به جایی بند نیست!

از جمله مهمترین ترفندهای بازار ارزهای دیجیتال قبل از سرمایه‌گذاری بررسی وب سایت‌های مربوط به پروژه یا طرح مورد نظر است. از مشابه نبودن آن‌ها و طراحی‌شان صرفا به قصد فریب دادن کاربران اطمینان پیدا کنید. طراحی زیبا و جذاب وب سایت به معنی حرفه‌ای، مطمئن و آینده‌دار بودن پروژه مربوط به آن نیست!

همیشه از مشاوره افراد با تجربه در فضای رمز ارزها استفاده کنید و قبل از سرمایه‌گذاری به توصیه آن‌ها گوش کنید. یکی دیگر از ترفندهای سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال توجه به انجمن‌ها و جوامع کاربری مربوط به پروژه‌ها و رمز ارزها است، هر چند تا کنون برخی پروژه‌های دارای جوامع کاربری بزرگ نیز در نهایت کلاهبرداری از آب درآمده‌اند.

سنگین سرمایه‌گذاری نکنید!

تتر بیت کوین اتریوم

بر اساس بررسی وب سایت Time، فقط باید پولی را که قادر به از دست دادن آن هستید وارد بازار ارز دیجیتال کنید. فعالان بازارهای مالی و اقتصاددان‌ها عقیده دارند هرگز نباید بیشتر از 5 درصد پورتفوی سرمایه‌گذاری خود را به رمز ارزها اختصاص بدهید. این یکی از مهمترین ترفندهای سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال است.

متاسفانه افراد زیادی طی سال‌های اخیر از هول حلیم در دیگ افتاده‌اند؛ آن‌ها به خیال چند برابر شدن سرمایه‌شان طی یک چشم بر هم زدن و خرید مجدد ملک و اتومبیل بهتر، خانه و خودروی خود را فروختند و در یک پروژه رمز ارزی سرمایه‌گذاری کردند، اما در نهایت با یک طرح کلاهبرداری مواجه شدند.

موضوع همیشه کلاهبرداری بودن یک طرح نیست. برخی مواقع حتی با ورود به یک پروژه شناخته شده نیز ضرر خواهید کرد. ممکن است شما در اوج قیمت به بازار یک ارز دیجیتال وارد شوید، اما رمز ارز مورد نظر هرگز دوباره به همان قیمت دست پیدا نکند. بهترین نمونه‌ها دوج کوین و بیت کوین کش هستند. اوح قیمت آن‌ها به ترتیب 0.7376 دلار و 4,355 دلار بوده، اما اکنون بالای 90 درصد از این مبالغ فاصله دارند.

از کیف پول خود مراقبت کنید

کیف پول سخت افزاری ارز دیجیتال

یک کیف پول ارز دیجیتال، نرم افزار یا گجت مخصوص نگهداری کلیدهای خصوصی است. کلید خصوصی به زبان ساده، رمز اثبات مالکیت دارایی رمز ارزی ذخیره شده در یک آدرس به شمار می‌رود. همانطور که از کیف پول عادی حاوی پول نقد و کارت‌های اعتباری حفاظت می‌کنید، باید مراقب کیف پول ارز دیجیتال خود نیز باشید.

عمده سرمایه‌گذاران رمز ارزها از کیف پول‌های نرم افزاری نظیر تراست والت استفاده می‌کنند، چرا که رایگان و سریع روی گوشی هوشمند نصب می‌شوند و همیشه در دسترس هستند. اما این همیشه در دسترس بودن، امنیت آن‌ها را کاهش می‌دهد. کافی است یک بدافزار به گجت شما ورود پیدا کند و کلیدهای خصوصی را سرقت کند. کار تمام است.

از جمله مهمترین ترفندهای فعالان حرفه‌ای بازار ارزهای دیجیتال استفاده از کیف پول‌های سخت افزاری است. آن‌ها یک گجت الکترونیکی به اندازه فلش مموری یا هارد دیسک کوچک هستند. اگرچه مجبور به پرداخت هزینه‌ای چند میلیون تومانی و همراه داشتن همیشگی آن‌ها خواهید بود، اما در عوض، سطح امنیتی بسیار بالاتر نسبت به والت‌های عادی دریافت می‌کنید.

وایت پیپر پروژه را بخوانید، اما جدی نگیرید

وایت پیپر پروژه ارز دیجیتال

این بخش از ترفندهای بازار ارزهای دیجیتال زیرمجموعه اولین توصیه (تحقیق) است، اما به دلیل اهمیت زیاد، به طور جداگانه آن را مطرح می‌کنیم.

وایت پیپر یا مقاله سفید یک پروژه را توصیف و درباره نحوه عملکرد، اهداف و چگونگی رسیدن به آن‌ها صحبت می‌کند. همیشه بهتر است قبل از سرمایه‌گذاری نگاهی به وایت پیپر یک پروژه داشته باشید، هر چند در اغلب مواقع، نیمی از توضیحات ارائه شده در آن‌ها اغراق‌آمیز است و در حد حرف، بدون عمل، باقی می‌ماند!

اگرچه نداشتن مقاله سفید برای پروژه‌ای کریپتویی یک نقص است، اما نباید به صرف وجود آن، مخصوصا از نوع لعاب‌دار، دست به سرمایه‌گذاری زد! یک بررسی وب سایت decrypt در سال 2019 نشان داد بیشتر وایت پیپرهای رمز ارزها، به جای اعضای تیم سازنده به دست پیمانکارهای خبره در زمینه نگارش این نوع اسناد نگارش می‌شوند. این یعنی در عوض ارائه واقعیات درباره پروژه، حرفه‌ای «جلوه» دادن توکن یا طرح ارز دیجیتال مورد نظر هدف اصلی است.

وقتی یک شرکت حتی قادر نیست افرادی را برای تولید یک سند درباره اهداف خود استخدام کند، باید به پشتوانه آن برای دستیابی به چشم‌اندازش شک کرد. به همین دلیل گفتیم به عنوان یکی از مهمترین ترفندهای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال همیشه به دنبال وایت پیپر پروژه باشید و آن را بخوانید، اما توضیحاتش را چندان جدی نگیرید و هر چه وعده داد را باور نکنید!

چیزی به اسم «تضمین سود» وجود ندارد

دلار آمریکا

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، کلاهبردارانی که از سال‌ها دورتر در فضای آنلاین به دنبال یافتن طعمه‌های در پی «پول راحت و بی‌دردسر» بوده‌اند، این روزها وارد فضای رمز ارزها شده‌اند. متاسفانه رشد نجومی برخی رمز ارزها و سود کلان عده‌ای از این حوزه، ادعاهای آن‌ها درباره داشتن روش‌های راحت چاپ پول را باورپذیرتر کرده است.

از جمله ترفندهای مهم بازار ارزهای دیجیتال شناخت حقه‌های کلاهبرداران است؛ در بازارهای مالی چیزی به اسم سرمایه‌گذاری تضمینی وجود ندارد. هر سرمایه‌گذاری دارای ریسک مخصوص خود است، حتی اگر پایین باشد.

رشد نجومی قیمت برخی رمز ارزها و چند برابر شدن قیمتشان در یک بازه زمانی کوتاه، دلیلی برای حقیقت داشتن ادعاهای یک پروژه مدعی فعالیت در این حوزه نیست. به عنوان مثال، برخی پروژه‌ها مدعی دادن سودهای نجومی به وسیله کار با پول شما در فضای دیفای (امور مالی غیر متمرکز) هستند. ممکن است آن‌ها حتی یک وایت پیپر درباره طرح خود ارائه کنند،‌ اما در نهایت، بعد از فروپاشی، مشخص می‌شود صرفا یک طرح پانزی و مشغول دست به دست کردن پول بوده‌اند.

نباید اجازه بدهید داستان‌های هر چند حقیقی ثروتمند شدن عده‌ای به وسیله سرمایه‌گذاری در رمز ارزها شما را فریب بدهد و وادار به تصمیم‌گیری‌های اشتباه کند. علت سود بالای ارزهای دیجیتال، نوسان‌پذیری و زیر و رو شدن ناگهانی آن‌ها است. فراموش نکنید سکه دو رو دارد؛ ممکن است یک ارز به جای انفجار رو به بالا، با سقوطی رو به پایین مواجه شود. فقط به داستان‌های افراد میلیاردر حوزه کریپتو توجه نکنید و حتما ماجرا و سرنوشت افرادی که به خاطر فعالیت در این بازار از عرش به فرش رسیده‌اند را نیز بخوانید.

نسبت به حمایت افراد مشهور بی‌توجه باشید

ایلان ماسک ارز دیجیتال

بازار پرسود رمز ارزها، سلبریتی‌ها را نیز به این سمت سوق داده است. آن‌ها با (سو)استفاده از محبوبیت خود اقدام به پامپ یک ارز دیجیتال می‌کنند و سپس در اوج قیمت، با خالی کردن پشت سایر سرمایه‌گذاران، از بازار خارج می‌شوند.

متاسفانه این روزها یکی از ترفندهای کسب سود در بازار ارزهای دیجیتال پامپ و دامپ توسط افراد مشهور است، به طوری که حتی ثروتمندترین فرد دنیا نیز دست به چنین اقدامی زده است! در حقیقت، هیچ دلیلی برای حمایت از دوج کوین توسط ایلان ماسک وجود ندارد، چرا که دوج کوین یک میم کوین است و برخلاف آلت کوین‌های برتر کاربرد خاصی ندارد. ایلان ماسک چند ماه پیش اعتراف کرد حمایت از دوج کوین به خاطر درخواست عده‌ای افراد فقیر از وی بوده است! البته با شکایت سرمایه گذاران از پدر معنوی دوج کوین، ایلان ماسک تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است.

سال گذشته نیز کیم کارداشیان نیز به خاطر تبلیغ یک پروژه رمز ارزی که در نهایت یک طرح پامپ و دامپ شناخته شد، مورد پیگرد قانونی قرار گرفت.

مراقب توکن‌ها و پروژه‌های جعلی مشابه اورجینال باشید

بیت کوین

یکی از ترفندهای کلاهبرداران در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد وب سایت، اپلیکیشن یا توکن مشابه یک محصول واقعی است. به عنوان مثال باید به توکن‌های جعلی متعددی که در بستر اتریوم و بایننس اسمارت چین به اسم شیبا اینو (Shiba Inu) میم کوین معروف بازار رمز ارز، ساخته شده‌اند اشاره کرد. خوشبختانه از طریق بررسی آدرس قرارداد هوشمند می‌توان به راحتی توکن‌ اصلی را از موارد جعلی تشخیص داد.

یک مورد خطرناک دیگر ساخت اپلیکیشن‌های رمز ارزی و مخصوصا کیف پول‌های جعلی در لباس برنامه‌های معتبر است. تا کنون میلیون‌ها دلار به این شیوه سرقت شده است. به عنوان یکی از تلخ‌تری اتفاقات باید به قربانی شدن هزاران نفر به وسیله نصب نسخه جعلی اتمیک والت اشاره کنیم. یک هکر دو سال قبل موفق شده بود بدافزار خود را، در لباس کیف پول معروف اتمیک والت، در گوگل پلی استوری بارگذاری و سرمایه هزاران نفر را سرقت کند. برای جلوگیری از افتادن در تله‌های این چنینی، توصیه می‌کنیم لینک دانلود اپلیکیشن‌های کیف پول را همیشه از وب سایت رسمی آن‌ها دریافت کنید.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*