شرکت بی وای دی با ثبت یک رکورد فروش فوق العاده در نیمه اول سال 2022، تسلا را پشت سر گذاشت. اما آینده BYD و خودروهای برقی Tesla و ایلان ماسک، به کجا ختم میشود؟
گروه بی وای دی در سال 1995 و با مدیریت وانگ چوان فو (Wang Chuanfu) تاسیس شد و کار این برند در سال 2022 به جایی رسیده است که یکی از بزرگترین و پرادعاترین شرکتهای تولید خودروهای برقی در جهان یعنی تسلا را به چالش میکشد.
نگاهی به نبرد شرکت خودروسازی بی وای دی و تسلا در سال 2022
طبق آمارهای فروش رسمی بی وای دی و تسلا، میتوان گفت که با احتساب خودروهای برقی و هیبریدی BYD، آنها 641 هزار دستگاه EV و HEV را در شش ماه ابتدایی سال 2022 روانه بازار کردهاند؛ بین آمار فروش شرکت خودروسازی بی وای دی و تسلا، یک گسل 80 هزارتایی است که به طور واضح، پیروزی چینیها را نشان میدهد. به علاوه بد نیست بدانید که فروش BYD نسبت به سال گذشته، تقریبا 341 درصد افزایش داشته است. همچنین بد نیست بدانید که بیش از 90 درصد از محصولات بی وای دی فقط در داخل چین به فروش میرسند و متاسفانه برخی از کشورهای اروپایی و ایالاتهای آمریکا با واردات آنها مخالفت میکنند. اما بازارهای آسیایی و آفریقایی در اختیار آنها است و به تازگی گفته شده که این خودروساز چینی تا سال 2023 به بازار ژاپن راه پیدا خواهد کرد.
ایلان ماسک هم تا این لحظه از سال با افتتاح گیگافکتوری تگزاس (کارخانه تسلا در تگزاس) و افزایش ساعتهای کار در گیگافکتوری چین و برلین، فروش خودروهای برقی تسلا را در نیمه نخست سال 2022، به 564 هزار دستگاه رسانده است و اگر بخواهیم این عدد را با آمار فروش آنها در سال گذشته مقایسه کنیم، فقط 46 درصد پیشرفت را خواهیم دید.
ایلان ماسک در سال 2011 و طی یک گزارش مطبوعاتی با بلومبرگ در مورد BYD اینطور گفته بود:
آیا خودروهای آنها را دیدهاید؟ من واقعا فکر نمیکنم که آنها (BYD) واقعا به پای ما برسند.
همچنین اخیرا با حضور نسخه نهایی بی وای دی سیل در خیابانهای چین رو به رو شدیم که این خودرو الکتریکی، از پرچمداران BYD محسوب میشود و اصلیترین رقیب آن، تسلا مدل 3 خواهد بود. BYD سیل با چهار تریم و در بازه قیمت 31.9 تا 43.5 هزار دلار به بازار میآید که این اعداد برای تسلا مدل 3، چیزی بین 42 تا 55 هزار دلار است. همچنین شعاع حرکت بی وای دی سیل در بهترین تریم خود به 650 کیلومتر میرسد . اما قویترین باتریهای تسلا مدل 3 در هر بار شارژ، فقط 570 کیلومتر دوام میآورند. به علاوه بد نیست بدانید که بی وای دی سیل از انقلابیترین خودروهای برقی جهان است که از طراحی باتریهای یکپارچه با بدنه (CBT) و باتریهای جدید “BYD Blade Battery” بهره میبرد.
البته در مورد کارایی و ایمنی این خودروها هنوز شک و گمانهای زیادی وجود دارد اما به هر حال شرکت خودروسازی بی وای دی با ثبت این آمار، تسلا را از دور خارج کرده است و به تنهایی بر تخت پادشاهیِ دنیای خودروهای برقی مینشیند. در پایان باید به بهترین سربازهای بی وای دی که فروش تسلا را به رده دوم رساندهاند، نگاهی داشته باشیم. خودروهایی مثل سری BYD هان (با 250 هزار نسخه)، کراس اور تنگ (Tang با 340 هزار نسخه)، سدان اسپرت سانگ (با مجموع فروش 32 هزار نسخه) و Qin و دلفین و یوان با مجموع فروش 50 هزار نسخه، بیشترین نقش را در کسب این پیروزی داشتهاند.
دم BYD گرم
در مورد مقایسه باید گفت قیافه رو که از رو تسلا اسکی رفته باتری های 4680 هم که ابتکار تسلا بوده در مورد امکانات جانبی تسلا از جمله اتوپایلوت تسلا چیزی نگفتی در مورد تعطیلی کارخونه های شانگهای تسلا که باعث افت تولید شد چیزی نگفتی با درصد ها داری بازی میکنی در ضمن این نکته رو یادت رفته بگی که چینی ها محصولات چینی رو به آمریکایی ترجیح میدن که این خودش نوعی رانت برای BYD ایجاد میکنه و همینکه تسلا تونسته تو بازار چین دوام بیاره خودش امتیازه براش
قیمتو نمیگی ۲۵ هزار تا حداقل ارزون تره..همین تسلا هم سرچ کن ببین چقدر خرابی و ناراضی داره..
طراحی اکثر خودروهای برقی به همین شکل هست نه به خاطر اسکی بلکه به خاطر رسیدن به حداکثر ایرودینامیک، جالب اینجاست که نمره ایرودینامیک بی وای دی از تسلا مدل ۳ بهتر شده. در مورد باتری هم نویسنده مقاله اشتباه کرده و بی وای دی اصلا از باتری های تسلا استفاده نمیکنه و اتفاقا برعکس تسلا از بی وای دی باتری LFP تهیه میکنه. باتری اختصاصی بی وای دی بلید باتری هست.