آواتار 11 یک شاسی بلند برقی چینی از شرکت چانگان است که از تکنولوژی هواوی و باتریهای CATL بهره میبرد و 52 هزار دلار قیمت دارد. در ادامه با Changan Avatar 11 که طراحی آن بر عهده نادر فقیه زاده، دیزانر ایرانی بوده است، آشنا میشویم.
غولهای تکنولوژی چین یعنی هواوی، چانگان و CATL (بزرگترین سازنده باتری خودروهای برقی در جهان) دست به دست یکدیگر دادهاند تا یکی از عجیبترین شاسی بلندهای چینی یعنی Avatar 11 را روانه بازار کنند. در ادامه به قیمت رسمی و امکانات بینظیر این SUV برقی نگاهی خواهیم داشت. اما قبل از اینکه به سراغ مشخصات فنی و امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی منحصر به فرد این شاسی بلند کوپهی برقی برویم، با گجت نیوز همراه باشید تا در یک ویدیو جذاب و کوتاه، تمام جوانب ظاهری آن را بهتر ببینیم. در انتهای مطلب هم به شرکت نادر فقیه زاده در تیم طراحی این محصول و حضور او در اولین تیزر تبلیغاتی Avatar 11 نگاهی خواهیم داشت.
معرفی چانگان آواتار 11
قبل از هر چیزی باید بگوییم که چانگان Avatar 11 به جز فاکتور ابعاد، هیچ اشتراکی با پورشه کاین ندارد. در همین راستا باید اشاره کنیم که ابعاد آواتار 11 شامل 4880 میلی متر طول، 1970 میلی متر عرض و 1601 میلی متر ارتفاع میشود و فاصله محوری هم از عدد شگفت انگیز 2975 میلی متر خبر میدهد. همچنین خودروهایی مثل وویا فری (Voyah Free) و نیو EC6 هم از اصلیترین رقبای این شاسی بلند کامپکت کوپه به حساب میآیند.
به سراغ چهره چانگان آواتار 11 برویم. چراغهای LED موازی که توسط خط هواکش گلگیر به مه شکنها متصل شدهاند و یک سپر درشت در کنار دیفیوزر اسپرت، مهمترین اجزای جلو پنجره را تشکیل میدهند.
در نمای کناری هم رینگهای غول پیکر 21 اینچی با طراحی 5 پره انیمیشنی به همراه کالیپرهای ترمز 4 پیستونی برمبو و دستگیرههای درب پاپ اوت را داریم و کمی پایینتر هم میتوانید نام چانگان آواتار 11 را در قسمت رکابها پیدا کنید.
به علاوه یکی دیگر از شاهکارهای طراحان در قسمت کناری، به فریم لس بودن شیشهها مربوط میشود (شیشههای بدون قاب طراحی شدهاند).
شاهکار طراحان چینی در نمای پشتی به اوج خود میرسد. شیشه عقب کوچک در کنار شیب ملایم ستون C، اسپویلر اکتیو، دیفیوزر دو رنگ اسپرت و چراغهای خطر یک تکه، همه و همه به ما نشان میدهند که اصلا با یک شاسی بلند کوپهی معمولی طرف نیستیم. در انتها به جشنواره رنگهای چانگان برای بدنه میرسیم که شامل 11 رنگ اختصاصی میشوند. سفید برفی، خاکستری تیره، قرمز، سفید خالص، سبز مهای، خاکستری روشن و مشکی متالیک در کنار رنگ اختصاصی جیوِنچی (فشن دیزاینر معروف فرانسوی)، جزو انتخابهای مشتریان خواهند بود.
همچنین اسپویلر فعال دینامیکی هم یکی دیگر از موارد مهم در طراحی ظاهری است که در سرعتهای بالا فعال میشود و داون فورس بیشتری را تولید میکند.
مشخصات فنی و موتورهای الکتریکی هواوی در Avatar 11
در چانگان آواتار 11 با دو موتور الکتریکی مجزا در محورهای جلو و عقب طرف هستیم که در مجموع میتوانند 425 کیلو وات (578 اسب بخار ) قدرت و 650 نیوتن متر گشتاور را در اختیار راننده قرار دهند. موتور عقب و جلو به ترتیب 195 کیلو وات (265 اسب بخار) و 230 کیلو وات (313 اسب بخار) توان دارند. این موتورهای الکتریکی به صورت کامل از دل خط تولید هواوی بیرون میآیند و میتوانند در کمتر از 3.98 ثانیه، سرعت 100 کیلومتر بر ساعت را به راننده هدیه کنند اما به علت مسائل ایمنی و جلوگیری از استهلاک گرمایی، حداکثر سرعت آنها به 200 کیلومتر بر ساعت محدود شده است.
در ادامه به زیر شاسی چانگان آواتار 11 میرویم. البته بد نیست بدانید که این خودرو از پلتفرم EP1 استفاده میکند و تا جایی که دلتان بخواهد، فضای مناسب را برای جا دادن باتریها دارد! مهندسان چینی هم دو پکیج باتری قدرتمند را برای این فضاها در نظر گرفتهاند. در نسخه اول، با پکیج باتریهای NMC (نیکل – منگنز – کادمیم) با ظرفیت 90.38 کیلو وات ساعت طرف هستیم که به گفته موسسه CLTC، برای یک مسافرت 555 کیلومتری جوابگو خواهد بود. اما اگر به فکر مسافتهای بیشتری هستید، باید به باتریهای 116.79 کیلو وات ساعتی فکر کنید که در هر بار شارژ، 680 کیلومتر دوام میآورند. البته این باتریها از فناوری شارژر سریع 240 کیلو وات DC هم بهره میبرند که میتوانند در کمتر از 10 دقیقه، برای یک مسافرت 200 کیلومتری آماده شوند.
حالا به موضوعی میرسیم که تاج پادشاهی خودروهای برقی جهان را پیشکش چانگان آواتار 11 میکند. در این خودرو EV با 34 سنسور نظارتی پیشرفته شامل 3 رادار لیدار طرف هستیم. پردازنده اصلی این سیستم میتواند در هر ثانیه، 400 ترافلاپس عملیات را پردازش کند و بهترین تصمیم را بگیرد. این سیستم که دستیار رانندگی هوشمند “AVATRANS” نام دارد، میتواند امکانات زیر را در اختیار خریداران چانگان آواتار 11 قرار دهد:
- سیستم تعویض لاین، هماهنگ با سیستم تابلو خوان
- کروز کنترل تطبیقی هماهنگ با سیستم مسیریاب و هشدارهای ترافیکی
- دستیار هشدار تصادف از عقب و جلو
- دستیار باقی ماندن در بین خطوط و هشدار خارج شدن از آنها
- سیستم تشخیص ترافیک پشت (RCTA)
- دوربین 360 درجه با نمای پرنده، رادار نقطه کور، سنسورهای پارک در سپر عقب و جلو و دوربین دنده عقب
- سیستم تشخیص عابرین، حیوانات و راکبهای دوچرخه و موتور سیکلت
- ترمزهای اضطراری
- دستیار حرکت در سربالایی و سرپایینی
- سیستم باز کردن و بستن اتوماتیک دربها
کابین هوشمند با دستیارهای صوتی و حرکتی
در اتاق چانگان آواتار 11 با تلفیقی از هنر و تکنولوژی طرف هستیم. نمایشگر مولتی مدیا 15.6 اینچی با سیستم عامل اختصاصی “Harmony OS” هواوی و پشتیبانی از دستیار اجرای فرمانهای صوتی و حرکتی، تنها بخشی از امکانات این اتاق است. در ادامه با کلاستر 10.25 اینچی پشت آمپر، فرمان 6 ضلعی با طراحی مدرن و صفحه نمایش 10.4 اینچی برای سرنشین جلو همراه میشویم. فقط به ارگونومی داشبورد و طراحی روکشهای صندلی نگاهی بیندازید تا کلاس کاری طراحان چینی را بهتر درک کنید.
در کنسول وسطی هم به مانند داشبورد، همه چیز ساکت و خلوت است و به جز جالیوانیهای هوشمند، دو شارژر وایرلس و یک فضای جداگانه برای نگهداری وسایل، چیز دیگری دیده نمیشود. اما سیستم صوتی 14 اسپیکره با قابلیتهایی مثل RNC (حذف صدای بیرون کابین و باد)، AEC (تقویت فعال صدا) و سیستم آمپلی فایر 12 کاناله اینجا هستند تا کابین چانگان آواتار 11 را حسابی شلوغ کنند.
در انتهای این بخش به فرمت کابین میرسیم که در دو نسخه 4 و 5 سرنشینه معرفی شده است و رنگهایی مثل بورگوندی، خاکستری تیره، مشکی و رنگ اختصاصی جیوِنچی هم از انتخابهای مشتریان برای تریم داخلی هستند. همچنین اگر به ویدیو بررسی کابین آن علاقه مند هستید، میتوانید این لینک را دنبال کنید.
قیمت رسمی چانگان آواتار 11
این شاسی بلند کوپه برقی در تریم پایه با باتریهای 555 کیلومتری و با قیمت 51.8 هزار دلار قابل سفارش است و اگر صندلیهای تمام چرم و سیستم باز کردن و بستن اتوماتیک دربها را با همین باتریهای میخواهید، باید 54.7 هزار دلار خرج کنید. در تریم بعدی، باتریهای 680 کیلومتری را داریم که خریدن آن، فقط 60.7 هزار دلار هزینه دارد و نهایتا به نسخه اختصاصی چانگان آواتار 11 میرسیم که گفته میشود با قیمت 88.8 هزار دلار به بازار خواهد آمد.
همچنین باید اشاره کنیم که شرکت سازنده، قبضهای شارژ رایگان (تا سقف 3000 کیلو وات ساعت) را به خریداران چانگان آواتار 11 هدیه میدهد. این قبضها در بدترین حالت میتوانند 50 بار، باتریهای چانگان آواتار 11 را به صورت رایگان شارژر کنند. در پایان مطلب به سراغ اولین تیزر معرفی Avatar 11 میرویم که حضور نادر فقیه زاده را در تیم طراحی این خودرو تایید میکند. این دیزاینر ایرانی تبار، سابقه حضور در تیم طراحی بی ام و سری 5 را هم در کارنامه کاری خود دارد.