دانگ فنگ فورتینگ لایتنینگ یا تاندر که به لاماری ایما برقی هم معروف است، یک کراس اور بی سر و صدا به حساب میآید که برای واردات به ایران، شدیدا اشتیاق دارد!
لاماری ایما، کراس اور پر ادعا و جوان پسند گروه آرین پارس موتور است که انصافا از نظر رخ و ظاهر، چیزی کم ندارد، اما زمانی که به سراغ آپشنها میرویم و آنها را در کنار قیمت 2 میلیاردی این خودرو میگذاریم، چهره این خودرو کمی خاکستری میشود. گروه آرین پارس موتور قرار است تا در سال جاری، نسخه فول آپشن و هیبریدی لاماری ایما را به بازار خودرو هدیه دهد؛ اما لاماری ایما برقی چطور؟ در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم و مشخصات فنی، قیمت و آپشنها و امکانات لاماری ایما برقی را بررسی میکنیم.
فهرست عناوین:
معرفی کوتاه لاماری ایما برقی
نسخه تمام برقی لاماری ایما در 6 تریم مختلف راهی بازار شده است که قیمت آنها بین 18.9 تا 33.4 هزار دلار بالا و پایین میشود. این مدل فقط دیفرانسیل جلو است و فعلا هیچ خبری از سیستم AWD نیست. همچنین در هر بار شارژ و با توجه به تریم انتخابی، بین 430 تا 630 کیلومتر راه میرود. امکانات و آپشنهای لاماری ایما برقی دقیقا تنه به تنهی مدل فول آپشن حرکت میکند و در ادامه به تمام آنها خواهیم رسید. همچنین بد نیست اشاره کنیم که مینی ون لوکس اف ام سی M4 هم از شاهکارهای برند دانگ فنگ فورتینگ به حساب میآید.
مزایا و معایب لاماری ایما برقی
مزایا
- پشتیبانی از فناوری شارژ سریع (20 تا 80 درصد در 35 دقیقه)
- شعاع پیمایش عالی حتی در نسخه استاندارد (430 کیلومتر در هر بار شارژ شدن)
- آپشنهای فراوان حتی در نسخه استاندارد
- مصرف انرژی فوق العاده پایین (کمتر از تسلا مدل Y)
- قیمت مناسب به نسبت خودروهای برقی چینی
معایب
- فقدان سیستم حرکت AWD
- استفاده از باتریهای ترناری لیتیوم در تریمهای 630
- عدم حضور سیستم نورپردازی پویا در کابین
طراحی ظاهری و ابعاد کراس اوور دانگ فنگ فورتینگ تاندر برقی
ابعاد لاماری ایما برقی نسبت به نسخه معمولی، آنچنان فرقی ندارد و شامل 4600 میلی متر طول، 1860 میلی متر عرض و 1680 میلی متر ارتفاع میشود. فاصله محوری هم بدون تغییر، دقیقا همان 2715 میلی متر باقی مانده و فرقی نکرده است. البته از آن جایی که پکیج باتریهای سنگین به زیر شاسی این خودرو اضافه شده، پس وزن لاماری ایما برقی هم نسبت به مدل معمولی، 400 کیلومتر بیشتر شده و وزن خالص آن به 1900 کیلوگرم افزایش یافته است؛ این عدد در حالت فول سرنشین، به 2275 کیلوگرم جهش میکند.
تفاوتهای ظاهری لاماری ایما برقی با نسخههای معمولی، از همان جلوپنجره شروع میشود. جلوپنجره مشبک، جای خود را به یک شبکهی یکپارچه با طرح سه بعدی و لانه زنبوری داده و سیستم دی لایتها و هدلایتها هم همگی به LED تبدیل شدهاند. هرچند که هنوز میتوانید چراغهای هالوژنی را در نمای جلویی پیدا کنید. البته در تریم استاندارد، تمام چراغهای جلو از نوع هالوژنی هستند.
رنگ لیپ سپر در این نسخه، با لبه رکابها یکی شده و طرح اسپرتتری را خلق میکند. ناگفته نماند که ترکیب رنگ فیروزهای و نارنجی، به یکی از ترندهای عجیب چینیها تبدیل شده که قبلا آن را در فونیکس FX اسپرت هم دیده بودیم. سپس به رینگهای 5 پره با طرح ستارهای میرسیم که بر اساس هندسه آیرودینامیکی طراحی شدهاند و از گیر کردن جریانهای هوای گردابی در داخل دیسک و مصرف انرژی بیشتر، جلوگیری میکنند. رینگهای لاماری ایما برقی در تریم استاندارد، 19 اینچی هستند و لاستیکهای آن هم از سایز 235/55R19 خواهند بود.
همچنین درب باک لاماری ایما در نسخههای بنزینی و هیبریدی، در سمت راست خودرو (سمت شاگرد) قرار دارد؛ اما در دانگ فنگ فورتینگ لایتنینگ این قسمت حذف شده و در زیر آن میتوانید درگاه شارژر معمولی AC را پیدا کنید. در سمت چپ، شارژ فست شارژ DC یا همان GB-T قرار دارد که میتواند در عرض کمتر از 35 دقیقه، ظرفیت باتریها را از 20 به 80 درصد افزایش دهد.
یکی دیگر از تفاوتهای دوست داشتنی ظاهری، بین لاماری ایما EV (الکتریکی) و بنزینی، به سقف و ستونها مربوط میشود. سقف و ستونهای لاماری ایما برقی دو رنگ هستند و با ترکیب رنگ مشکی با رنگ بدنه، زیبایی را به خیابانها تزریق میکنند. بد نیست اشاره کنیم که رنگ بندی لاماری ایما برقی شامل 6 رنگ زیبا از جمله سیاه، سفید، خاکستری، آبی فیروزهای، سبز و سبز کم رنگ خواهد بود.
لاماری ایما برقی در نمای عقب خود، همانطور که صد در صد انتظار داشتیم، با لولههای اگزوز 4 کاناله خداحافظی کرده و روی رکابهای کناری آن هم دو طرح هواکش مخفی اضافه شده و طرح دیفیوزر عقب هم کاملا متفاوت شده و نمای 6 خطی را به خود گرفته است. البته با تمام این تفاسیر، باز هم لاماری ایما برقی در برابر فونیکس FX یک ضعف بزرگ دارد و آن هم چیزی نیست جز فقدان دستیگرههای درب پاپ اوت!
طراحی کابین و داشبورد دانگ فنگ فورتینگ لایتنینگ برقی
اتاق و داشبورد لاماری ایما برقی نسبت به مدلهای معمولی، هیچ فرقی نکرده اما شاید در آیندهای نزدیک، اهرم دنده از آن حذف شود و جای خود را به کلید چرخان بدهد؛ البته که اهرم دنده کریستالی در کابین، مثل یک الماس میدرخشد. در پشت فرمان D کات به روال سابق، یک کلاستر دیجیتال 10.25 اینچی را داریم که به صورت دوال، به یک نمایشگر لمسی مولتی مدیا 10.25 اینچی چسبیده است.
استارت دکمهای و سیستم ورود بدون کلید به کابین هم از جذابیتهای این بخش است و تریم طرح چرم هم به زیبایی کابین میافزاید. دو جالیوانی، شارژر وایرلس، پورت شارژ و USB هم به همراه کلیدهای اتوهلد و ترمز پارک برقی، به روال سابق روی کنسول میانی به چشم میآیند و دریچههای تهویه هوا هم بدون تغییر باقی ماندهاند و فرم دایرهای خود را حفظ کردهاند.
دکمههای کروز کنترل و تنظیم سیستم صوتی هم روی فرمان نصب شدهاند و از آنجایی که لاماری ایما برقی از سیستم عامل تنسنت MHI 2.0 بهره میبرد، به دستیار اجرای فرمانهای صوتی هم مجهز شده است. صندلی راننده و سرنشین جلو در تریمهای استاندارد، تمام دستی هستند و از تریم 430 پرو پلاس، تازه صندلی راننده برقی میشود. صندلی شاگرد برقی هم فقط مختص 630 اولترا خواهد بود.
ردیف دوم صندلیهای دانگ فنگ فورتینگ تاندر هم به صورت 60:40 تا میشوند و دریچه هوا و پورت شارژ هم در این قسمت به چشم میآید. همچنین جنس فرمان در تریم استاندارد، از نوع پلاستیک است که در تریمهای بالاتر، به تودوزی طرح چرم تغییر پیدا میکند. صندلیهای لاماری ایما برقی استاندارد هم پارچهای هستند، اما اگر کمی بیشتر خرج کنید، چرم مصنوعی را خواهید داشت.
مشخصات فنی، آپشنها و امکانات و تریمهای لاماری ایما برقی
کراس اور لاماری ایما برقی در 7 تریم مختلف به بازار خواهد آمد که در ادامه، نام و قیمت (دلاری) تمام آنها را داریم:
- تریم 430 یانگ (مخصوص جوانان و کم آپشنترین نسخه) با قیمت 18.8 هزار دلار
- تریم 430 الیت با قیمت 20.3 هزار دلار
- تریم 430 پرو با قیمت 21.7 هزار دلار
- تریم 430 پرو پلاس با قیمت 23.2 هزار دلار
- تریم 630 پرو با قیمت 27.9 هزار دلار
- تریم 630 پرو پلاس با قیمت 31.2 هزار دلار
- تریم 630 اولترا با قیمت 33.4 هزار دلار
اما 430 و 630 به چه معناست؟ دانگ فنگ فورتینگ تاندر با دو باتری مختلف راهی بازار خواهد شد که نسخه استاندارد و ضعیفتر در هر بار شارژ شدن، 430 کیلومتر دوام میآورد و مدل قویتر، تقریبا 630 کیلومتر. همچنین شتاب 0 تا 100 لاماری ایما برقی در حالت رانندگی اسپرت، به کمتر از 7.5 ثانیه میرسد.
فرقی ندارد که کدام یک از 7 تریم را خریداری کنید، چرا که نهایتا با یک موتور الکتریکی (از نوع آهنربا دائمی سنکرون مرکزی) طرف خواهید بود که 150 کیلووات (204 اسب بخار) قدرت و 340 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس تک سرعته، به چرخهای جلویی هدیه میدهد. لاماری ایما بنزینی با موتور 1.5 لیتری توربوشارژ خود، تقریبا 195 اسب بخار قدرت و 285 نیوتن متر گشتاور را با گیربکس اتوماتیک 7 سرعته دوکلاچه، در اختیار راننده میگذاشت. شاید باور نکنید اما مصرف انرژی در لاماری ایما برقی (طبق اعداد کاتالوگ)، حتی از تسلا مدل Y هم کمتر است و این کراس اوور برقی چینی در هر 100 کیلومتر، تقریبا 14.4 کیلو وات ساعت انرژی مصرف میکند. بد نیست بدانید که این عدد برای تسلا مدل Y به 14.6 کیلووات ساعت میرسد.
قدرت موتور الکتریکی لاماری ایما برقی از پکیج باتریهای شرکت “Xinwangda” میآید که بسته به نوع تریم انتخابی، 57.8 یا 85.9 کیلووات ساعت ظرفیت را خواهند داشت. شرکت سازنده، این باتریها را به مدت 8 سال یا 160 هزار کیلومتر، گارانتی کرده است و شعاع پیمایش لاماری ایما برقی هم متناسب با مدل خریداری شده، یا 430 کیلومتر خواهد بود یا 630.
باتریهای لاماری ایما برقی از تکنولوژی «خنک مایع» هم پشتیبانی میکنند و در حالت فست شارژ DC، در عرض تقریبا 35 دقیقه از 20 به 80 درصد میرسد. این کار با شارژهای معمولی AC تا 10 ساعت هم طول خواهد کشید (نسخه 430 کیلومتری). این اعداد برای مدل 630 کیلومتری به ترتیب به 45 دقیقه و 15 ساعت جهش میکنند. همچنین باتریهای نسخه 430 کیلومتری از نوع لیتیوم آهن فسفات هستند و باتریهای نسخه 630 کیلومتری، از نوع ترناری لیتیوم. باتریهای ترناری لیتیوم به نسبت باتریهای لیتیوم آهن فسفات، از مقاومت کمتری در برابر تغییرات دمایی برخوردار هستند و احتمال آتش سوزی در آنها، بیشتر است. همچنین به نسبت لیتیوم آهن فسفات، عمر کمتری دارند و (به اصطلاح) برق دزدی هم در آنها دیده میشود.
در ادامه به لیست بلند بالای امکانات رفاهی، تجهیزاتی ایمنی و آپشنهای لاماری ایما برقی میرسیم و نهایتا در بخش قیمت، به شما میگوییم که کدام یک از 7 نسخه یا همان 7 تریم، امکان واردات به ایران را خواهد داشت:
- صندلیهای برقی در ردیف جلو
- سیستم تعلیق مک فرسون مستقل در محور جلو
- سیستم تعلیق مولتی لینک در محور عقب
- فرمان کمک برقی
- دیسکهای خنک شونده در محور جلو
- ترمز پارک برقی
- رینگهای 19 اینچی آیرودینامیکی آلومینیومی
- سیستم ترمز ABS
- سیستم توزیع نیروی ترمز EBD
- ترمز کمکی EBA
- سیستم کنترل کشش TSC
- سیستم کنترل پایداری ESP
- رادار هشدار خروج از خطوط (آپشنال)
- سامانه هشدار تصادف از جلو
- سیستم هشدار RCTA یا همان رادار تشخیص ترافیک پشت (آپشنال)
- سیستم هشدار DOW (فقط نسخه 630 اولترا)
- تابلوخوان هوشمند (آپشنال)
- 4 کیسه هوا
- سیستم هشدار بستن کمربند ایمنی
- ایزوفیکس
- سنسور پارک عقب و جلو (جلو آپشنال)
- دوربین دنده عقب
- دوربین 360 درجه (آپشنال)
- کروز کنترل معمولی (همه تریمها به جز تریم یانگ یا همان استاندارد)
- کروز کنترل اتوماتیک (آپشنال)
- سیستم دستیار رانندگی خودکار سطح 2 پلاس
- دستیار پارک اتوماتیک (فقط تریم 630 اولترا)
- اتو هلد
- دستیار حرکت در سربالایی و سرپایینی HAC/HDC
- چهار حالت رانندگی اکو، اسپرت و نرمال به همراه کامفورت (راحت)
- سیستم رانندگی تک پدال
- ترمزهای احیا شونده (ذخیره انرژی موتورهای برقی در باتریها)
- سانروف پانارومیک برقی (به جز تریم استاندارد یا همان یانگ)
- فرمان D کات با کلیدهای کروز کنترل و سیستم صوتی
- شارژر USB و فندکی
- کلاستر دیجیتال و مولتی مدیا لمسی 10.25 اینچی
- دستیار اجرای فرمانهای صوتی
- صندوق پران برقی (فقط تریم 630 اولترا)
- قفل مرکزی
- ریموت اسمارت
- قابلیت باز کردن درهای خودرو با موبایل (آپشنال)
- استارت کی لس
- دوربین ثبت وقایع
- سوکت 110 و 220 ولت AC (آپشنال)
- گرمکن، سردکن، ماساژور و مموری صندلی راننده (فقط تریم 360 اولترا)
- سیستم جی پی اس
- بلوتوث
- دستیار اجرای فرمان های صوتی
- پورت USB C برای سرنشینهای عقبی
- سیستم صوتی با 4 اسپیکر در تریمهای 430 و 6 اسپیکر در تریمهای 630
- آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن
- سنسور نور و باران (فقط تریمهای 630)
- سیستم تهویه تمام اتوماتیک (تصفیه هوا فقط تریم 630 اولترا)
- 6 دوربین و 12 رادار اولتراسونیک
البته هرچند که این لیست، واقعا کامل است اما به احتمال خیلی زیاد، لاماری ایما برقی وارداتی گروه آرین پارس موتور، خیلی از آنها را نداشته باشد!
قیمت و احتمال واردات لاماری ایما برقی به ایران
واردات و مونتاژ لاماری ایما هیبریدی و فول آپشن در سال جاری، کاملا قطعی شده و ردخور ندارد. حالا شرکت آرین پارس موتور میتواند با واردات لاماری ایما برقی، سبد محصولات خود را کاملتر از همیشه کند. البته در حال حاضر فقط یک شاسی بلند برقی قرار است در ایران حضور داشته باشد که شاسی بلند اسکای ول EV نام دارد و این سگمنت، فعلا آنچنان شلوغ نیست.
قیمت لاماری ایما برقی بسته به تریم انتخابی، بین 18.9 تا 33.4 هزار دلار خواهد بود که با توجه به توضیحات قبلی، دانگ فنگ فورتینگ تاندر فقط میتواند در تریمهای 430 یانگ، 430 لایت، 430 پرو و نهایتا 430 پرو پلاس راهی ایران شود. احتمال میدهیم که قیمت لاماری ایما برقی در ایران، از 2.4 میلیارد تومان (تریم یانگ یا استاندارد) شروع شود و حتی به بالای 3 میلیارد تومان (تریم 430 پرو پلاس) هم برسد. در مقام مقایسه بد نیست بگوییم که این مسافر چینی از همردههای خود واقعا ارزانتر است. برای مثال، قیمت آواتار 11 از 45 هزار دلار شروع میشود یا برای داشتن چری EQ7 باید 30 هزار دلار پول بدهید!