فیلتر تلگرام در چین

زور چین هم به فیلتر کردن تلگرام نرسید

پاول دورف مؤسس Telegram می‌گوید، علیرغم فیلتر شدن تلگرام در چین، این اپ به پردانلودترین اپلیکیشن اندرویدی موجود در پلی استور تبدیل شده است.

دولت چین به‌طور گسترده از فیلترینگ و سانسور اینترنت برای کنترل دسترسی به اطلاعات و محدود کردن فعالیت‌های آنلاین شهروندان خود استفاده می‌کند. این موضوع شامل مسدود کردن وب سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی، نظارت بر فعالیت‌های آنلاین و جلوگیری از انتشار محتوای مغایر با دیدگاه‌های دولت می‌شود.

تلگرام یکی از محبوب‌ترین برنامه‌های کاربردی پیام رسان در جهان است که در چین نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، تلگرام در سال 2018 در چین مسدود شد، زیرا دولت این کشور آن را به‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی تلقی می‌کرد. درست مثل ایران، علاوه بر تلگرام بسیاری از شبکه‌های اجتماعی محبوب دیگر مانند فیس بوک، توییتر و یوتیوب نیز در چین مسدود هستند. دولت چین شبکه‌های اجتماعی داخلی را جایگزین این پلتفرم‌ها کرده است که تحت کنترل شدید دولت هستند.

در همین حین، پاول دورف، بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام پستی را در کانال تلگرامی خودش منتشر کرده و مدعی شده علیرغم تمام سخت‌گیری‌های پکن، تلگرام به پردانلودترین اپلیکیشن اندرویدی Play Store در چین تبدیل شده است.

فیلتر تلگرام در چین

کنایه پاول دورف به فیلتر تلگرام در چین

دورف در پست خودش این‌چنین می‌گوید:

با توجه به آمار گوگل پلی، تلگرام در حال حاضر رتبه یکم پردانلودترین اپلیکیشن‌های موبایل اندرویدی در چین را در اختیار دارد. دسترسی به تلگرام در چین نیازمند وی‌پی‌ان است، اما مردم چین باهوش هستند – آن‌ها تلگرام را دوست دارند و راهی برای استفاده از آن پیدا می‌کنند.

هفته گذشته، چین اپل را مجبور کرد تا برنامه‌هایی مانند تلگرام را از اپ استور چینی خود حذف کند. ما هیچ کاهش دانلودی از چین مشاهده نکرده‌ایم و فکر نمی‌کنم تلگرام هدف اصلی این تغییر بوده باشد.

این اقدامی علیه خود اپل بود. مقامات چینی در حال اجبار شهروندان خود برای جابه‌جایی از آیفون به گوشی‌های هوشمند اندرویدی تولید شده توسط شرکت‌های چینی مانند شیائومی هستند. برخلاف آیفون، اکثر گوشی‌های اندرویدی امکان بارگذاری جانبی برنامه‌ها را خارج از فروشگاه‌های برنامه می‌دهند – مانند نسخه مستقیم تلگرام – بنابراین کاربران بیشتری از چین به اندروید مهاجرت خواهند کرد.

اپل یک بار دیگر با سیاست‌های برنامه‌ای محصور متمرکز خود، به پای خودش شلیک کرد. در نتیجه این تغییر، سهم بازار آیفون در چین همچنان کاهش خواهد یافت. اولویت دادن به سود به جای آزادی کاربران، استراتژی بلند مدت خوبی نیست.

دورف در این بیانیه نه تنها دولت چین را برایس فیلتر کردن تلگرام به باد انتقاد گرفته است، بلکه از اپل نیز گلایه دارد که نمی‌گذارد کاربران آیفون با استفاده از سایدلودینگ، اپلیکیشن‌ها را از جایی به‌جز اپ استور خود دانلود کنند. همین چند روز پیش بود که در خبری اعلام کردیم با فشار دولت چین، واتساپ و تلگرام از اپ استور اپل حذف خواهند شد. این یعنی هیچ راهی برای دانلود این برنامه‌ها در چین وجود نخواهد داشت.

اپل مجبور شده جلوی قوانین وضع شده توسط اتحادیه اروپا سر خم کند و گفته می‌شود که از این پس کاربران اروپایی می‌توانند اپلیکیشن های iOS را در جایی خارج از اپ استور نیز دانلود کنند. ولی این قوانین فقط در کشورهای اروپایی کارایی دارند و شامل دیگر کشورها نخواهند شد!

در گجت نیوز بخوانید:
چینی ها به سرطان آیفون تبدیل شده‌اند فروش آیفون در چین ممنوع شد، سهام اپل ۲۰۰ میلیارد دلار ریخت! درآمدزایی از تلگرام برای کانال های بیش از هزار عضو امکان‌پذیر می‌شود

 

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*