ثروتمندترین کشورهای جهان

ثروتمندترین کشورهای جهان را می‌شناسید؟

با توجه به سرانه ناخالص تولید ملی، کدام کشورها ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند و ایران در این بین در چه جایگاهی قرار می‌گیرد؟

یکی از مقایسه‌های جالبی که در بین مردم جهان رواج دارد، قیاس میزان دارایی کشورهای مختلف است. به همین منظور امروز در گجت نیوز می‌خواهیم ثروتمندترین کشورهای جهان در سال 2024 را به شما معرفی کنیم.

ثروتمندترین کشورهای جهان را می‌توان بر اساس GDP مورد ارزیابی قرار داد؛ GDP میزان تولید ناخالص داخلی یک کشور در مدت زمان یک سال را اندازه‌گیری می‌کند. GDP شاخصی به‌شدت وابسته به جمعیت است؛ در نتیجه هر کشوری جمعیت بیشتری داشته باشد، میزان تولید ناخالص آن نیز بیشتر خواهد بود. همین موضوع سبب می‌شود که چین و هند بیشترین شاخص GPD را به خود اختصاص دهند؛ اما همان‌طور که می‌دانید مردم این کشورها چندان ثروتمند نیستند! بنابراین نمی‌توان مردم ساکن کشورهای پرجمعیت را ثروتمندترین انسان‌های جهان دانست.

ثروتمندترین کشورهای جهان

نکته در خور توجه در خصوص میزان ثروت یک کشور، آن است که در ثروتمندترین کشورهای جهان الزاما تمامی افراد ثروتمند نیستند و اقشار کم‌درآمد و فقیر نیز در این کشورها زندگی می‌کنند. همین موضوع برای کشورهای فقیر نیز به‌صورت بالعکس وجود دارد.

به همین منظور یکی از روش‌های قیاس درآمد مالی ثروتمندترین کشورهای جهان، استفاده از شاخص GPD است. اما امروز در گجت نیوز می‌خواهیم رویه جدیدی را در پیش بگیریم که بر اساس آن، میزان درآمد ناخالص کشورها را بر تعداد جمعیت بزرگسال آن کشور تقسیم کنیم تا ببینیم مردم بالغ کدام کشور، سهم بیشتری از شاخص GPD دارند.

کدام کشورها ثروتمندترین مردم را دارند؟

در ادامه این مطلب به معرفی ثروتمندترین مردم کشورهای جهان می‌پردازیم تا ببینیم سطح رفاه اجتماعی مردم در کدام کشورها بیشتر از سایرین است.

لیختن اشتاین، ثروتمندترین کشور جهان

لیختین اشتاین ثروتمندترین کشور جهان در سال 2024 است. کشوری که بسیاری از مردم جهان حتی اسم آن را نشنیده‌اند! لیختن اشتاین در سال جاری بیشترین نرخ تولید ناخالص جهان را با توجه به تعداد جمعیت به خود اختصاص داده است. به‌علاوه، این کشور کمترین میزان بدهی به بانک‌های بین‌المللی را دارد و نرخ بیکاری آن تنها 1.5 درصد است که پایین‌ترین حد ممکن گزارش شده در 10 سال اخیر محسوب می‌شود.

ثروتمندترین کشورهای جهان

لیختن اشتاین

سوئیس

در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان، سوئیس در جایگاه دوم قرار دارد. این کشور یکی از باثبات‌ترین سیستم‌های اقتصادی جهان را دارد؛ به‌طوری که شاخص نوآوری، سوئیس را در سال 2020 نوآورترین کشور جهان معرفی کرده بود. درآمد اصلی کشور سوئیس از راه گردشگری و بانک‌های بین‌المللی حاصل می‌شود و از طرفی، تنها بخش کمی از درآمد این کشور به علت بی‌طرف بودن در جوامع بین‌الملل، صرف سیستم نظامی می‌شود. سوئیس کشوری در منطقه شینگن اروپا است که برای ورود به این کشور، ویزای شینگن نیاز است.

نروژ، پناهگاه مالیاتی بین المللی

یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان در سال 2024 نروژ است. تولید ناخالص کشور نروژ از سال 2020 دست‌خوش تغییراتی مثبتی شد؛ به‌گونه‌ای که در سال 2021، سرانه تولید ناخالص داخلی نروژ 82 میلیون دلار شد. تولید ناخالص بالا و جمعیت کم، ساکنین نروژ را جزو ثروتمندترین مردم جهان قرار داده است.

لوکزامبورگ

لوکزامبورگ بر اساس سرانه تولید ناخالص کشورها در رده چهارمین کشور ثروتمند دنیا قرار گرفته است.

در سال 2021 میزان شاخص GPD این کشور به رقم 131 هزار دلار رسید که رقم در خور توجه‌ای است. لوکزامبورگ امروزه با ثبات اقتصادی و نرخ بیکاری پایین خود، جزو موفق‌ترین کشورهای جهان رده‌بندی می‌شود. لوکزامبورگ در گذشته نیز صنعت موفقی داشته؛ به‌طوری که در سال 1960، بخش زیادی از فلزات مورد نیاز اروپا توسط این کشور تامین شده است.

آمریکا

مگر می‌شود لیستی از ثروتمندترین و قدرتمندترین کشورهای جهان تهیه شود، اما نام کشور آمریکا در آن وجود نداشته باشد.

آمریکا و کانادا به پناهگاهای مالیاتی در دنیا شهرت یافته‌اند. این در حالیست که شرکت‌های بزرگ این کشور برای مدت‌های طولانی، سودهای بسیار خود را به بهشت‌های مالیاتی خارج از کشور انتقال می‌دادند. در آمریکا مقررات ایالتی بسیاری وجود دارد و برخی از ایالت‌ها این امکان را برای مشتریان بین‌المللی به‌وجود آورده‌اند که بتوانند سرمایه خود را از حساب‌هایشان در ایالت متحده به سایر کشورها منتقل کرده و این‌گونه از دادن مالیات فرار کنند. صنعت پیشرفته، سطح درآمد بالا، نوسانات پایین نرخ دلار و… از دلایلی هستند که بسیاری از افراد تلاش می‌کنند گرین کارت آمریکا را دریافت کنند؛ به همین دلیل آمریکا، کشور آرزوها لقب گرفته است.

ایرلند، یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان

از سال 2016 تغییرات اساسی در دولت و سیاست‌گذاری کشور ایرلند شکل گرفت که سبب سریع‌تر چرخیدن چرخ‌های صنعت این کشور شد. طبق آمار سال 2017، سرانه تولید ناخالص ایرلند 70 هزار دلار آمریکا بود که این عدد در سال 2021 به 102 هزار دلار و در سال 2023 به 115 هزار دلار رسید. بررسی وضعیت داده‌های اخیر این کشور به ما نشان می‌دهد که در ایرلند همه چیز رو به جلو است.

بودجه کشور ایرلند به‌گونه‌ای تنظیم شده که کمترین وابستگی را به مالیات شهروندان داشته باشد؛ از این رو ایرلند بهشت مالیاتی منظقه شینگن اروپا محسوب می‌شود.

دانمارک

اگر چه آمار دقیقی از سرانه تولید ناخالص دانمارک در سال‌های اخیر در دسترس نیست؛ اما گزارش بانک مرکزی اروپا، دانمارک را به ثروتمندترین کشور اتحادیه اروپا تبدیل کرده است. بانک مرکزی اروپا اعلام کرده که سرمایه ارزی دانمارک نزد بانک‌های زیرمجموعه این مرکز، بیشتر از هر کشوری در اتحادیه اروپا است.

دانمارک هم کشوری در منطقه شینگن اروپا است که برای سفر به این منطقه باید ویزای شینگن دریافت کنید.

ایسلند

یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، ایسلند است؛ کشوری که نه‌تنها در ثبات تورم، بلکه از نظر اجتماعی، برابری و دموکراسی، حرف‌های زیادی در سطح بین‌الملل برای گفتن دارد.

در سال 2018 ایسلند در رتبه ششم کشورهای توسعه یافته جهان قرار داشت و در لیست صلح جهانی در جایگاه اول حضور یافته است. تا اوایل قرن بیستم، ایسلند از لحاظ اقتصادی کشور چندان مطرحی به‌شمار نمی‌رفت؛ اما پیشرفت و توسعه صنعت در این کشور سبب شد که در سال 2024، این کشور در جایگاه هشتم ثروتمندترین کشورهای جهان قرار بگیرد.

ثروتمندترین کشورهای جهان

ایسلند

رشد اقتصادی ایسلند باعث شد تا در سال 2007 تا 2008 در رده اول شاخص توسعه انسانی سازمان ملل قرار بگیرد.

قطر، ثروتی حاصل شده از دل نفت

یکی از کوچک‌ترین کشورهای جهان که به درآمد بسیار زیادی دست یافته، قطر است. قطر کشوری در خاورمیانه بوده که بیش از 70 درصد از درآمد دولتی خود را مدیون ذخایر نفت و گاز است.

قطر به‌دلیل منابع زیادش، دومین صادر کننده گاز طبیعی جهان بوده و 85 درصد از بودجه این کشور از صادرات به‌دست می‌آید. در این کشور 60 درصد از تولید ناخالص داخلی نیز از بخش صادرات تامین می‌شود.

سنگاپور، ثروتمندترین کشور قاره آسیا

احتمالا نام سنگاپور را به‌عنوان یک کشور ثروتمند شنیده باشید. جالب است بدانید بر خلاف قطر که تنها از منابع نفتی خود برای کسب درآمد استفاده می‌کند، این کشور بخش زیادی از ثروت خود را مدیون همکاری‌ها و تجارت‌های بین المللی است.

سنگاپور در سال 2011 به‌عنوان کشوری با بیشترین میلیونر در دنیا شناخته شد.

ثروتمندترین کشورهای جهان بر اساس کل دارایی

برای پیدا کردن ثروتمندترین کشور دنیا از یک فرمول ساده استفاده می‌کنیم. در این فرمول، کل ارزش خالص دارایی‌های یک کشور را منهای ارزش کل بدهی‌های آن به بانک مرکزی بین‌المللی و سایر کشورها می‌کنیم.

بر اساس گزارش جهانی ثروت، گروه خدمات مالی و بانکداری UBS در سال 2023، کشور آمریکا با مجموع 140 تریلیون دلار، ثروتمندترین کشور دنیا است. در جایگاه دوم چین با 84 تریلیون دلار سرمایه حضور دارد؛ ثروتی که تنها 20 تریلیون دلار از مجموع سرمایه تمامی کشورهای اروپایی کمتر است.

بعد از آمریکا و چین به‌عنوان دو غول بزرگ و تعیین کننده اقتصاد دنیا، ژاپن با 23، آلمان با 17 و انگلیس و فرانسه با 16 تریلیون دلار سرمایه، در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

ثروتمندترین کشورهای جهان

شاید فکر کنید که ایران در لیست ثروتمندترین کشورهای دنیا جایگاه خوبی ندارد؛ اما اینطور نیست! ایران با 3.03 تریلیون دلار سرمایه، در رده بیست و دوم این لیست قرار دارد. در حالی که ایران با ۸۴٬۰۵۵٬۰۰۰ جمعیت، در رده نوزدهمین کشور پرجمعیت دنیا قرار می‌گیرد. حتی نشریه فوربس در گزارشی اعلام کرده بود ایران چهاردهمین کشور ثروتمند جهان است.

کدام کشورها بیشترین میلیاردرها را دارند؟

بعد از مقایسه ثروت کشورها، نوبت به مقایسه ثروت افراد می‌رسد تا ببینیم میلیاردرها کدام کشورها را برای سکونت انتخاب می‌کنند.

بر اساس تحقیقات مالی موسسه UBS، چین با 814 میلیاردر (مجموع سرمایه این افراد به 1.3 تریلیون دلار می‌رسد) در جایگاه نخست و بعد از آن ایالات متحده با 813 نفر (مجموع سرمایه این افراد به 5.7 تریلیون دلار می‌رسد) در جایگاه دوم قرار گرفته‌اند. از جمله این افراد می‌توان به ایلان ماسک، جف بزوس و بیل گیتس اشاره کرد.

اما یک نکته در خصوص تعداد میلیاردرهای چین و آمریکا وجود دارد. طی 5 سال اخیر، تعداد میلیاردرهای چین رفته رفته کاهش یافته، اما تعداد میلیاردرهای آمریکا در طول این مدت روندی صعودی را طی کرده است.

ثروتمندترین کشورهای جهان

10 میلیاردر برتر جهان

در رتبه‌های بعدی کشورهای دارای بیشترین میلیاردر، هند با 200، آلمان با 132، روسیه با 120 و ایتالیا با 73 میلیاردر حضور دارند.

مطابق ارقام گزارش شده از سوی سازمان ثبت ثروت در سال 2023، ایران با بیش از 104 هزار نفر میلیونر (افرادی که مجموع دارایی شخصی آن‌ها حداقل یک میلیون دلار است)، فاقد میلیاردر ثبت شده رسمی است!

کشورهای دارای کمترین فقیر

بعد از پرداختن به ثروتمندترین کشورهای جهان، نوبت به کشورهای دارای کمترین نرخ فقر می‌رسد. این کشورها علاوه بر در نظر گرفتن رفاه افراد ثروتمند، تا حد امکان کوشیده‌اند تا افراد کم درآمد هم بتوانند زندگی به نسبت شایسته‌ای را تجربه کنند.

کشوری که در این زمینه بیشترین موفقیت را داشته، اسلوونی است. دولت این کشور در دهه اخیر، سیاست‌های ویژه‌ای در خصوص توجه به افراد کم‌بضاعت تنظیم کرد که نتیجه ‌آن کاهش نرخ فقر در این کشور بوده است. آموزش رایگان در مهد کودک‌ها، ارائه دستمزد ماهیانه به افراد بی‌کار و ایجاد کمیته نظارت بر زندگی افراد محروم، از جمله سیاست‌هایی هستند که دولت اسلوونی در این خصوص تنظیم کرده است.

ثروتمندترین کشورهای جهان

بعد از اسلوونی، کشورهای قبرس، سوئیس، آلمان، بلژیک و فنلاند در رتبه‌های بعدی کمترین میزان فقر قرار دارند.

در گجت نیوز بخوانید:
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین مرد زمین نیست هوش مصنوعی غول‌های ثروتمند دنیای تکنولوژی را به خاک سیاه نشاند؛ بیل گیتس و ایلان ماسک در لباس فقرا ۸ حقیقت شگفت‌انگیز درباره جف بزوس ، موسس آمازون و دومین ثروتمند بزرگ دنیا دختر ایلان ماسک نمی‌خواهد ثروتمندترین مرد جهان پدرش باشد