در این مطلب به مقایسه نیسان سیلفی آمیتیس خودرو با پژو 408X از ایران خودرو می پردازیم تا برنده رقابت مشخص شود.
پیش از آنکه واردات خودرو ممنوع شود و تحریمهای بین المللی، شرکتهای خودروسازی معروف اروپا و کشورهای دیگری مثل ژاپن و کره جنوبی را فراری دهد، بازار کشورمان با محصولات خودروسازان مشهوری مثل تویوتا، نیسان و پژو فرانسه آشنا بود. آن زمان خودروهای وارداتی بدون واسطه از مبدأ به مقصد که ایران باشد میآمدند و همه چیز وفق مراد ثروتمندان بود، زیرا میتوانستند هر آنچه میخواستند را خریداری کنند.
در حال حاضر واردات خودرو آزاد شده و مدتهاست که از طریق سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، شاهد عرضه ماشینهای خارجی هستیم، اما یک تفاوت عمده با قبل وجود دارد. متاسفانه تمام خودروهایی که پا به ایران میگذارند، مونتاژ شده توسط چشم بادامیهای چین هستند و به خاطر برقرار ماندن تحریمهای ظالمانه، همچنان امکان واردات مستقیم از مبدأ وجود ندارد.
نیسان سیلفی یا پژو 408X
ممنوعیت واردات خودرو به ایران، چینیها را گستاخ کرد و به آنها میدان داد تا محصولات بیکیفیت و ارزان قیمت خود را با بهای گزاف به مشتریان تشنه ایرانی بفروشند. شاید امروز بتوانیم از پیشرفت چینیها در صنعت خودروسازی صحبت کنیم و آنها را به خاطر طراحی و تولید بعضی ماشینهای درجه یک ستایش کنیم، اما در آن زمان که بازار داخلی ما را جولانگاه عرضه محصولات بیکیفیت کرده بودند، ستم بزرگی به مشتریان کردند.
نیسان یکی از برندهای خوشنام ژاپن است که با آغاز دور جدید واردات خودرو، نام آن را از سایر برندها بیشتر شنیدهایم. این خودروساز معتبر و با اصالت که رقیب تویوتا در خاک ژاپن به حساب میآید، خودروهای هیبریدی و بنزینی جذابی به بازار راه پیدا کرده که یکی از آنها، نیسان سیلفی است.
از ژاپن که خارج شویم، باید به فرانسویهای بدقول سلام کنیم که از آزمون سخت و دشوار تحریمهای بین المللی روسیاه بیرون آمدند. قرار بود هیچ شرکت داخلی سراغ این برند برای واردات خودرو نرود، اما ظاهرا ورق برگشته و اوضاع فرق کرده است. پژو 408X یک سدان جمع و جور و جذاب است که توسط ایران خودرو به ایران آمده است.
در مطلب پیش رو، تصمیم گرفتهایم به مقایسه جامع دو سدان نیسان سیلفی و پژو 408X برویم و آنها را زاویه دید طراحی ظاهری، فضای کابین، قوای فنی، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی مورد بررسی قرار دهیم. به نظر شما برنده این رقابت کدام سدان خواهد بود؟
- بررسی و مقایسه سورن پلاس و رانا پلاس؛ کدام سدان ایرانخودرو برای شما مناسبتر است؟
- مقایسه پارس نوآ با تارا ایرانخودرو و شاهین سایپا؛ ال 90 ایرانی در برابر رقبا
مختصری از نیسان سیلفی
یکی از محصولات باکیفیت نیسان، سیلفی است که در کلاس بدنه C قرار دارد. تاریخ تولد این خودرو در سال 2000 میلادی است و هم اکنون قریب به 25 سال است که روی خط تولید قرار دارد. در واقع سیلفی از خاکستر آتش نیسان پولسار بیرون آمد و تبدیل به یک سدان محبوب و پرفروش در ژاپن و بسیاری از کشورهای دیگر شد.
بعضی از بازارهای بین المللی، این خودرو وارداتی را با نام سنترا میشناسند که در بازار ایران با همان نام سیلفی عرضه میشود. تا به امروز 4 نسل از سیلفی به بازار آمده و چهارمین نسل از سال 2019 روی خط تولید قرار دارد.
البته یک فیس لیفت در سال 2023 تجربه کرده و همین نسخه توسط شرکت آمیتیس و در دو نسخه هیبریدی و بنزینی وارد بازار ایران شده است. در حال حاضر آمیتیس خودرو این سدان کلاس C را با قوای محرکه هیبریدی عرضه کرده و به لحاظ بهرهمندی از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی، فقیرتر از نسخه ادیشن است.
مختصری از پژو 408X
ماجرا برای پژو 408 ایکس فرانسویها متفاوت دنبال میشود. این سدان که نخستین نسل آن راهی بازار شده، از سال 2022 روی خط تولید قرار دارد و به لحاظ ابعاد در سگمنت سدانهای C قرار میگیرد و از این حیث، شبیه نیسان سیلفی بوده و طراحی این خودرو تلفیقی از خودروهای هاچبک، سدان و کراس اوور است.
میدانیم که پژو یکی از شرکای قدیمی آبی پوشان جاده مخصوص است، اما به علت بدقولیهای اخیر پژو، همکاریهای آنها از بین رفت و حتی بعضی از پروژهها بین این دو شرکت نیمه تمام ماند. ایران خودرو با دانگ فنگ همکاریهای گستردهای دارد و این خودروساز چینی هم شریک اصلی پژو – سیتروئن است و از همین طریق آبی پوشان موفق به واردات پژو 408 ایکس شدهاند.
- مقایسه ام وی ام X22 پرو مدیران خودرو با ریرا ایران خودرو
- مقایسه رانا پلاس پانوراما با سهند پارس خودرو؛ کدام را بخریم؟
طراحی ظاهری
به لحاظ طراحی ظاهری بدنه، هر دو سدان از زبان طراحی متفاوتی سود میبرند. نیسان سیلفی ظاهر قدیمی دارد و به المانهای سنتیاش پایبند مانده، اما به عنوان یک سدان خانوادگی، اسپرت به نظر میرسد. فیس لیفت سال 2023 سیلفی شامل تغییراتی در قسمت جلوپنجره، تزئینات کرومی، چراغهای کشیده و سپر اسپرت شده است.
با این اوصاف، سدان آمیتیس خودرو با طراحی نسبتا قدیمی و تکراری عرضه شده و همین محبوبیت آن را افزایش میدهد، زیرا اغلب مشتریان به المانهای مدرن و زبان طراحی جدید توجهی ندارند و همین که خودرو زیبا و پرآپشن باشد، بسنده میکنند. (البته این خودرو به لحاظ بهرهمندی از آپشن فقیر است)
در آن سوی بازار، پژو 408X را به عنوان یک سدان فرانسوی وارداتی داریم که در تلاش بوده تا المانهای گذشته را رها کند و به یک جمع بندی جدید درباره ظاهر بیرونیاش برسد. این خودرو ترکیبی از سدان، کراس اوور و هاچ بک بوده و دارای استایل منحصربهفرد خودش است. به قدر کفایت از زوایای تند و تیز و المانهای مهندسی استفاده شده و در بعضی از قسمتها، خطوط نرم برای حفظ ظرافت به کار برده شدهاند.
چراغهای روشنایی روز پژو 408 ایکس به شکل شمشیر طراحی شده و شاهد تعبیه یک جلوپنجره سراسری و یکپارچه با نقشهای کرومی هستیم. در صورتی که علاقهمند به طراحی ظاهری تهاجمی و منحصربه فرد دارید، میتوانید سراغ محصول وارداتی ایران خودرو بروید و اگر همچنان به طراحی ژاپنیها تمایل دارید، قطعا نیسان سیلفی گزینه مناسبی برای شماست.
- مقایسه خودرو هیبریدی با برقی؛ تفاوت در چیست و کدام بهتر است؟
- آریزو 8 یا شاین مکس ایران خودرو؛ مقایسه سدانهای لاکچری بازار ایران
فضای کابین
در بخش طراحی ظاهری دیدیم که با دو سدان متفاوت مواجه هستیم که از المانهای منحصربه فرد خود بهرهمند شدهاند. با ورود به فضای کابین، متوجه این تفاوت که فضای داخلی آنها با یکدیگر متفاوت هستند، خواهید شد. خبر خوب اینکه هم نیسان سیلفی و هم پژو 408X به نحوی طراحی شدهاند که فضای کابین آنها در هماهنگی کامل با طراحی بیرونیشان است.
خودرو وارداتی آبی پوشان جاده مخصوص با المانهای مهندسی متنوع و زبان طراحی آی کاکپیت پژو طراحی شده و دارای محیط مدرن و المانهای نوآورانه است. فرم غربیلک فرمان مثل سایر خودروهای پژو خوش دست بوده و پدل شیفترها به خوبی جانمایی شدهاند. سیستم مولتی مدیا به همراه پنل لمسی آن، زیبایی خاصی به کابین این ماشین بخشیده است.
در سراسر داشبورد، دریچههای تهویه هوا به صورت سراسری قرار گرفتهاند و نمای داشبورد ماحصل اشکال هندسی است. پنل تعویض دنده طراحی مینیمالیستی دارد و کنسول میانی را مزین کرده است.
طراحی فضای داخلی نیسان سیلفی متعادلتر بوده و المانهای منحنی شکل زیادی در کابین به چشم میخورد. یک صفحه نمایش ایستاده روی داشبورد داریم که یک کلاستر دیجیتال و آنالوگ هم در کنار آن خودنمایی میکند. ژاپنیها برای سهولت دسترسی به وسایل الکترونیکی از درگاههای شارژ در قسمت پنل جلوی دنده غافل نشده و اهرم تعویض دنده را به شکل محصولات لوکس طراحی کردهاند.
جنس متریالی که در هر دو خودرو وارداتی استفاده شده مطلوب و ترکیبی از مواد نرم و روکش چرم است. با این حال نیسان سیلفی با رودریهای عقب نرم به بازار عرضه شده و تا حد نسبتا معقولی از رقیب فرانسوی خود سبقت گرفته است. خوشبختانه هم پژو 408 ایکس و هم نیسان سیلفی فاصله محوری مناسبی دارند و فضای راحتی برای سرنشینان ردیف دوم فراهم میکنند.
- مقایسه جی ای سی Empow و ام جی GT؛ کدامیک خودرو بهتری است
- مقایسه چراغ های هالوژنی و ال ای دی خودروها + مزایا و معایب
قوای فنی
شوربختانه به لحاظ قوای فنی، فاصله بین نیسان سیلفی و پژو 408X بسیار زیاد است. زیر کاپوت نیسان سیلفی ژاپنیها یک موتور تمام برقی قرار گرفته که توان قوای محرکه را از طریق یک گیربکس تک سرعته به چرخها انتقال میدهد. این پیشرانه متصل به یک باتری لیتیوم یونی با حداکثر ظرفیت 38 کیلووات ساعت شده و در کمال ناباوری یک موتور بنزینی تنفس طبیعی 1.2 لیتری هم وجود دارد.
به عبارت بهتر، سیلفی یک سدان برقی بردافزا است که از موتور بنزینی به عنوان یک ژنراتور استفاده میکند تا نیروی لازم برای روشن شدن پیشرانه الکتریکی را فراهم کند. موتور برقی قادر به تولید 134 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور است و در هر صد کیلومتر مسافتی که طی میکند، 4.2 لیتر بنزین مصرف میکند.
و اما در سینه پژو 408 ایکس فرانسویها یک پیشرانه بنزینی توربوشارژ 1.6 لیتری قرار گرفته که میتواند در شرایط ایده آل، 175 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور را از طریق یک گیربکس 8 سرعته اتومات به چرخها منتقل کند. این خودرو در هر 100 کیلومتر مسافت، 6.35 لیتر بنزین میسوزاند که عدد مناسبی برای چنین خودرویی است.
از آنجایی که موتورهای توربوشارژ در ایران شناخته شده هستند، دردسرهای تعمیر و نگهداری از آنها نسبت به خودروهای هیبریدی کمتر است. همچنین چون ایران خودرو واردات پژو 408 ایکس را به عهده گرفته، نباید به لحاظ تأمین قطعات یدکی نگران چیزی بود.
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
اگر در تمامی قسمتها به نیسان سیلفی آمیتیس خودرو امتیاز خوب بدهیم، نمیتوانیم در بخش آپشنهای رفاهی و ایمنی به این سدان هیبریدی روی خوش نشان دهیم. گرچه قیمت این خودرو به خاطر کمبود برخی امکانات کمتر تمام شده، اما به نظر میرسد که مشتریان به دنبال امکانات بیشتر هستند. در ادامه فهرست آپشنهای این دو خودرو وارداتی را با یکدیگر بررسی میکنیم.
از مهمترین امکاناتی که نیسان سیلفی از آنها بیبهره مانده میتوان به سیستمهای نوین کمک راننده نظیر رادار هشدار نقطه کور، رادار خط خوان، ترمز اضطراری اتوماتیک، سنسور خستگی راننده، اخطار برخورد از جلو، دستیار کمکی رانندگی بین خطوط، رادار تابلوخوان، دوربین 360 درجه و گرم کن صندلیها اشاره کرد.
فهرست آپشنهای پژو 408X نسبت به سدان ژاپنیها بیشتر بوده و میتوان در فهرست امکانات آن به هشدار نقطه کور، رادار خط خوان، سنسور پارک عقب، نوربالا اتوماتیک، سامانه پایش فشار باد تایرها، سنسور نور، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، گرم کن صندلی جلو و دنده پشت فرمان اشاره کرد.