سال ۲۰۲۳ موفقیتهای زیادی در صنعت گوشیسازی بهدست آمد، اما شکست های دنیای موبایل هم کم نبود. از ارسال ناموفق آی مسیج روی گوشیهای اندرویدی بگیر تا داغ شدنهای گوشی هزار دلاری آیفون ۱۵ پرو.
سال ۲۰۲۳، پروژههای موفقیتآمیز زیادی در دنیای موبایل رقم خورد. بهطور مثال شاهد ظهور رقبای قدرتمندی برای گوشیهای تاشو سامسونگ بودیم، گوشیهای میانرده حالا هیچ کمبودی نسبت به پرچمداران ندارند و سیاستهای بروزرسانی نرم افزاری گوشیسازها تغییرات چشمگیری کرده است.
شکست های بزرگ دنیای موبایل در سال ۲۰۲۳
همه اینها خوب است، اما پروژههای ناموفق زیادی هم امسال رخ داد که شاید همه تصور میکردند میتواند به اتفاق بزرگ بعدی تبدیل شوند. بههمین بهانه هم در اینجا لیستی از بزرگترین شکست های دنیای موبایل در سال ۲۰۲۳ را گردآوری کردهایم که شاید یادآوری آنها بد نباشد.
۱. ارسال آی مسیج روی اندروید با Nothing Chats
اگر اخبار فناوری را دنبال میکنید، احتمالا با گوشیهای جدید و متفاوت برند ناتینگ آشنا هستید. برندی که سرمایهگذاری زیادی روی ارائه امکانات و قابلیتهای نامتعارف روی گوشیهای اندرویدی خودش کرده است. یکی از آنها، راهاندازی یک اپلیکیشن پیامرسان بهنام Nothing Chats روی گوشیهای برند ناتینگ بود.
Nothing Chats، پیامرسانی است که به کاربران گوشیهای ناتینگ فون اجازه ارسال iMessage (بر بسترس سرویس Sunbird) به گوشیهای آیفون را میدهد. گرچه ایده ارسال آی مسیج روی گوشی های اندرویدی در روزهای نخست معرفی این پیامرسان خیلی جذاب بهنظر میرسید، ولی متأسفانه خیلی زود مشخص شد که نگرانی های امنیتی و حریم خصوصی در پشت پرده و سرویس Sunbird وجود دارد. بههمین خاطر هم ناتینگ چت از روی فروشگاه پلی استور گوگل هم حذف شد.
در این راستا شنیده میشود که اپل جلوی ارسال آی مسیج روی گوشی های اندرویدی را میگیرد. بنابراین حتی اگر سرویس Sunbird هیچ مشکلی از نظر ایمنی نداشت هم اپل شانس زیادی برای بقای آن نمیگذاشت.
۲. داغ شدن بیش از حد آیفون ۱۵ پرو
مدت زمان زیادی از معرفی گوشیهای خانواده آیفون ۱۵ اپل نمیگذرد، ولی کاربران متوجه شدهاند که مدلهای پرو و پرو مکس این گوشیها بیش از حد معمول داغ میشوند. تمام آزمایشهایی که روی این محصولات انجام شده از صحت این گزارش خبر میدهد و باید قبول کنیم که متأسفانه اپل نتوانست گوشیهای سری iPhone 15 Pro خودش را بدون نقص راهی بازار کند.
علاوه بر اینکه گوشیهای پرچمدار جدید اپل بر اثر استفاده طولانی مدت خیلی داغ میشوند، هنگم شارژ شدن هم بهطور غیرمنطقی حرارتشان افزایش پیدا میکند. این درحالیست که پرچمدار اپل در مقایسه با بسیاری از گوشیهای پرچمدار اندرویدی مثل گلکسی S23 اولترا، سرعت شارژ پایینتری دارد.
بیشتر بخوانید:
مشکلات آیفون 15 پرو جنجال به پا کرد؛ خریداران شاکی از داغ شدن بیش از حد و نقایص بدنه
گرچه اپل با یک بروزرسانی نرم افزاری مشکلات حرارت بیش از حد آیفون ۱۵ پرو را حل کرد، اما این میتواند امتیاز منفی بسیار بزرگی برای غول آمریکایی محسوب شود.
۳. عرضه محدود گوشیهای جذاب اوپو و ویوو
دو شرکت گوشیساز چینی اوپو و ویوو به تولید و عرضه محصولاتی با کیفیت ساخت بالا و قیمت مقرون بهصرفه مشهور هستند. دقیقا ویژگیهایی که هواوی داشت و با کمک آن توانسته بود پیش از تحریمهای آمریکا، بازارهای جهانی را تصاحب کند. ولی متأسفانه این گوشیها بهصورت محدودی وارد برخی از بازارها میشوند و در تمام کشورها نمیتوانید آنها را ببینید.
یکی از جذابترین محصولات اوپو، گوشی پرچمدار اوپو فایند X6 پرو است که صاحب یکی از بهترین دوربینهای موبایل در جهان است، اما سازنده تصمیم گرفته آن را فقط در بازار داخلی خود چین عرضه کند.
۴. گوشی تاشو آنر مجیک V2 فقط در چین
آنر مجیک Vs، اولین گوشی تاشو کمپانی آنر بود که عرضه جهانی شد. این شرکت نسل بعدی گوشیهای هوشمند خودش بهنام آنر مجیک V2 را هم رونمایی کرده است، ولی متأسفانه فقط در بازار چین عرضه میشود. این یک گوشی تاشو فوقالعاده باریک کتابچهای است که از یک قلم هوشمند و نمایشگر ثانویه بیرونی هم برخوردار است و مشخصات فنی بالاردهای دارد.
در حالی که آنر این گوشی را با خودش به نمایشگاه IFA 2023 برلین هم آورده بود، ولی تصمیم گرفت سال ۲۰۲۳ آن را راهی بازار نکند تا یکی از بزرگترین شکست های دنیای موبایل در امسال لقب بگیرد. ما امیدواریم که در سال ۲۰۲۴ که از همین چند روز آینده آغاز میشود، شاهد عرضه این محصول جذاب به بازارهای جهانی از جمله ایران باشیم.
۵. عملکرد ضعیف گوشیسازها در انتشار بروزرسانیها
بسیاری از برندهای بزرگ گوشیساز طی دو سال اخیر سیاستهای بروزرسانی نرم افزاری محصولاتشان را تغییر دادهاند و آنها را وسعت بخشیدهاند. ولی متأسفانه فقط تعداد معدودی از آنها به حرفهایشان پایبند بودهاند.
سونی، پوکو، ایسوس، تیسیال و زدتیای نتوانستند در سال ۲۰۲۳ عملکرد خوبی را در انتشار آپدیتهای نرم افزاری گوشیهایشان داشته باشند. این برندها عمدتا یک یا حداکثر دو بروزرسانی بزرگ اندرویدی را برای گوشیهایشان منتشر میکنند. بهطور مثال گوشی ۱،۴۰۰ دلاری سونی اکسپریا ۱ مارک ۵ حتی به اندازه یک گوشی ۳۰۰ دلاری سامسونگ هم نمیتواند بروزرسانیهای اندرویدی را در اختیار کاربرانش بگذارد که این وضعیت خجالتآور است!
۶. تجربه افتضاح داک اسپیکر تبلت پیکسل گوگل
گوگل همراه با تبلت پیکسل خودش یک ایده نوآورانه و خوب را ارائه کرد. بههمراه این تبلت، شما یک داک حاوی اسپیکر را دریافت میکنید که وقتی دستگاه را داخل آن میگذارید، تبلت گوگل پیکسل به یک نمایشگر هوشمند خانگی تبدیل میشود و میتوانید از طریق آن کنترل تمام لوازم هوشمند خانگیتان را بهدست بگیرید. علاوه بر این شما میتوانستید کیفیت هوا را از طریق این نمایشگر ببینید، از آن برای چک کردن دوربینهای امنیتی خانه استفاده کنید و یا آن را به یک قابل دیجیتالی از عکسهای خانوادگیتان تبدیل کنید.
همه اینها عالی بهنظر میرسد، اما مشکل اینجاست که وقتی تبلت را از داک اسپیکر جدا میکنید، عملا آن داک بلااستفاده خواهد بود. این داک نه از بلوتوث پشتیبانی میکند و نه هیچ رابط کاربری دارد. این یعنی شما یک اسپیکر خریدهاید که فقط وقتی تبلت گوگل به آن متصل میشود کارایی دارد؛ در غیر این صورت یک دکوری نه چندان زیبا و کارآمد است.
۷. سنسور حرارتی روی گوشی گوگل پیکسل ۸ پرو
گوگل پیکسل ۸ پرو از یک دماسنج برخوردار است. در واقع پشت قاب این گوشی از یک سنسور حرارتی استفاده است. این ایده بسیار جذابی است که شما میتوانید با گوشیتان دمای همهچیز را اندازهگیری کنید، اما بررسیها نشان میدهند که این دماسنج بههیچ عنوان دقیق نیست. علاوه بر این هیچکسی از گوشی ۱۰۰۰ دلاری خودش برای سنجش دمای چیزهای مختلف مثل یک ماهیتابه داغ استفاده نمیکند. پس عملا کارایی زیادی نخواهد داشت.
گوگل همچنین هنوز مجوز لازم را از FDA برای استفاده از این سنسور بهعنوان دماسنج انسانی را دریافت نکرده است؛ بنابراین ممکن است در آینده این سنسور با امکان سنجش دمای بدن انسان، به قابلیت مفیدتری تبدیل شود.