افزایش عمر باتری لپ تاپ

اگر دنبال افزایش عمر باتری لپ تاپ خود هستید این روش ها را امتحان کنید

اگر با مشکل شارژدهی ضعیف لپتاپ خود روبرو هستید، تا انتهای این متن با ما همراه باشید تا به معرفی روش‌هایی برای افزایش عمر باتری لپ تاپ بپردازیم.

تقریبا تمامی لپ تاپ های حال حاضر بازار از باتری‌های لیتیم یون استفاده می‌کنند. این دسته باتری‌های که با نام Li-ion هم شناخته می‌شوند، معمولا در گذر زمان ضعیف شده و توانایی نگهداری شارژ خود را از دست می‌دهند. با وجود این که تحلیل رفتن باتری مساله‌ای اجتناب‌ناپذیر است می‌توان با به کار بستن راهکارهایی سرعت این افت شارژدهی را کنترل کرد. در ادامه این متن به معرفی راهکارهایی می‌پردازیم که می‌توان از طریق آن‌ها عمر باتری لپ تاپ ها را افزایش داد و مدت طولانی‌تری از آن‌ها استفاده کرد.

8 راهکار کلیدی برای افزایش عمر باتری لپ تاپ

روش‌هایی که در ادامه مطالعه خواهید فرمود برای تمامی مدل‌ها لپ تاپ فارغ از برند، سیستم عامل یا سایر فاکتورها قابل استفاده خواهند بود. ممکن است از قبل با برخی از این روش‌ها آشنا باشید. با این وجود آگاهی از تمامی این ترفندها خالی از لطف نخواهد بود.

لپ تاپ خود را شبانه شارژ نکنید

شارژ شبانه نوت بوک

بسیاری افراد معتقدند شارژ کردن شبانه باتری لپ تاپ ضرری برای آن ندارد. با این وجود این ادعا کاملا اشتباه است و شما تنها زمانی مجازید دستگاه خود را شبانه به شارژر متصل کنید که آداپتور شارژ آن به قابلیت قطع خودکار جریان پس از تکمیل ظرفیت باتری مجهز باشد. استفاده از شارژری فاقد این قابلیت می‌تواند با تعذیه مداوم باتری آن را ضعیف کرده و از طول عمرش بکاهد.

در عین حال حتی اگر از شارژری با قابلیت قطع خودکار جریان هم استفاده کنید، باز هم نمی‌توانید به‌طور کامل مانع آسیب رسیدن به باتری دستگاه در اثر شارژ شبانه شوید. بنابراین توصیه می‌کنیم حتی اگر یکی دو بار ناچار به شارژ شبانه لپ تاپ خود شدید، آن را به یک عادت دائمی تبدیل نکنید!

فراموش نکنید که شارژ کردن طولانی‌مدت باتری یک لپ تاپ علاوه بر کاهش عمر آن می‌تواند منجر به داغ شدن آداپتور و افزایش احتمال آتش‌سوزی شود. به این ترتیب تا زمانی که مجبور به شارژ کردن شبانه باتری گوشی خود نشده‌اید، از انجام این کار بپرهیزید.

لپ تاپ خود را در محیطی با تهویه مناسب شارژ کنید

افزایش عمر باتری لپ تاپ

شارژ کردن باتری یک لپ تاپ فرآیندی گرمازاست. بنابراین اگر این کار را در محیطی با تهویه نامناسب انجام دهید ممکن است تجمیع حرارت باعث داغ کردن باتری و آسیب دیدن آن جدی آن شود.‌ برای جلوگیری از بروز این دسته اتفاقات لازم است که لپ تاپ خود را در محیطی کاملا باز شارژ کنید تا فضای مناسب برای تهویه حرارت را داشته باشد. قرار دادن دستگاه روی استندهای مخصوص می‌تواند کمک زیادی در این خصوص کند. برخی از این استندها حتی دارای فن‌هایی نیز هستند که انتقال حرارت از لپ تاپ را تسهیل کرده و با داغ کردن آن مقابله می‌کنند.

علاوه بر احتمال داغ کردن لپ تاپ در زمان شارژ، عوامل دیگری هم هستند که باعث افزایش دمای باتری و کاهش عمر آن می‌شوند. از جمله این عوامل می‌توان به رها کردن لپ تاپ در خودرو در یک روز گرم، قرار دادن آن در معرض تابش مستقیم نور خورشید یا اجرای برنامه‌های سنگینی که باعث وارد شدن فشار به دستگاه می‌شود، اشاره کرد. علاوه بر این، خنک کردن سریع لپ تاپ با روش‌های غیراصولی هم می‌تواند تاثیرات سوء فراوانی روی عمر باتری داشته باشد.

شارژ دستگاه را همواره بین 20 تا 80 درصد نگه دارید

درصد مناسب شارژ باتری

شارژ کردن باتری لپ تاپ تا صد درصد یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که می‌توان در حین شارژ کردن آن انجام داد. علاوه بر این، بسیاری از ما همچنین عادت داریم تا جایی با لپ تاپ خود کار کنیم که میزان شارژ باتری آن به زیر ده درصد رسیده و دستگاه به‌صورت خودکار خاموش شده یا به مد Sleep وارد شود.‌ اگر قصد دارید عمر باتری لپ تاپ خود را افزایش دهید، باید مانع از رسیدن میزان شارژ آن به صفر یا صد درصد شوید.

اکثر تولیدکنندگان لپ تاپ و باتری توصیه می‌کنند میزان شارژ باتری لپ تاپ خود را همیشه بین 20 تا 80 درصد نگه دارید تا شاهد حداکثر دوام و عمر باتری باشید. البته شارژ کردن کامل دستگاه به تعداد دفعات محدود و در شرایط خاص مثل جلسات کاری چند ساعته یا پروازهای طولانی‌مدت ابدا اشکالی ندارد! اما اگر این اتفاق به یک عادت برای شما تبدیل شود، خیلی زود با بحران‌های ناشی از تحلیل رفتن باتری لپ تاپ روبرو خواهید شد.

اگر نمی‌توانید به‌طور دائم وضعیت شارژ باتری را پایش کنید می‌توانید با تعریف کردن محدودیت‌هایی مانع از رسیدن شارژ به عددهای بالاتر از 80 درصد شوید.

در صورت وجود، شارژ هوشمند لپ تاپ خود را فعال کنید

سیستم شارژ هوشمند

بسیاری لپ تاپ های مدرن بازار از قابلیت شارژ هوشمند پشتیبانی می‌کنند که در صورت رسیدن شارژ باتری به 80 درصد به‌طور خودکار شارژ کردن را متوقف می‌کند. این قابلیت که توسط برخی تولیدکنندگان لپ تاپ «شارژ هوشمند» نامگذاری شده و توسط برخی دیگر «شارژ بهینه» خوانده می‌شود، یکی دیگر از سدهای دفاعی لپ تاپ شما در برابر آسیب دیدن در اثر شارژ کردن نادرست به شمار می‌رود.

فرآیند فعال کردن شارژ هوشمند در لپ تاپ های برندهای مختلف متفاوت است. اگر شما صاحب یک سرفیس لپ تاپ هستید می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن Surface این سیستم شارژ بهینه را فعال کنید. به‌طور مشابه کاربران لپ تاپ های لنوو نیز برای این کار می‌توانند از اپلیکیشن همراه لنوو بهره برده و دستگاه‌های ایسوس هم قادرند از طریق نرم افزار MyAsus سیستم پیشرفته شارژ را فعال کنند. همچنین در لپ تاپ های تولیدی MSI نیز انجام این کار بر عهده نرم افزار MSI Dragon Center است.

از طرفی اگر لپ تاپ شما از این قابلیت پشتیبانی می‌کند اما هیچ سرویس یا قابلیت اختصاصی برای بهره بردن از آن در اختیارتان نیست، احتمالا باید این قابلیت را به‌طور دستی از BIOS سیستم فعال کنید. لپ تاپ های Dell معمولا تنها از طریق بایوس قابل دستکاری هستند.

از شارژرهای ناسازگار استفاده نکنید

اصل مهمی که هنگام شارژ کردن لپ تاپ خود باید مورد توجه قرار دهید آن است که توان آداپتور شما باید با توان ورودی لپ تاپتان سازگار باشد. اگر از یک شارژر با توان پایین‌تر از توان استاندارد لپ تاپ استفاده کنید، جریان کافی برای شارژ کردن باتری شما تامین نخواهد شد.‌ این مساله نه تنها باعث کندتر شدن فرآیند شارژ می‌شود، بلکه روی دوام باتری هم اثر سوء بزرگی خواهد گذاشت. علاوه بر این، شارژر با وات پایین هم در این شرایط احتمالا داغ کرده و به لپ تاپ آسیب خواهد رساند.

از طرف دیگر استفاده از یک شارژر فاقد قابلیت‌های اصلی مانند قطع خودکار شارژ هم می‌تواند خطرات خاص خود را داشته باشد و به نوبه خود به باتری لپ تاپ شما آسیب برساند. بنابراین اگر قصد افزایش عمر باتری لپ تاپ خود را دارید همیشه از شارژرهای اصلی استفاده کنید و حتی در صورت خراب شدن شارژر اصلی هم سراغ دیگر شارژرهای اوریجینال ساخته شده توسط کمپانی سازنده لپ تاپ خود بروید.

حتی‌الامکان حین شارژ با لپ تاپ کار نکنید

افزایش عمر باتری لپ تاپ

به عقیده بسیاری افراد، کار کردن با لپ تاپ ها حین شارژ شدن برعکس گوشی‌های موبایل کاملا بی‌خطر است؛ چراکه هنگام وصل بودن به برق، لپ تاپ انرژی خود را از آداپتور AC تامین کرده و از توان باقیمانده آن برای شارژ کردن باتری استفاده می‌کند. این حرف البته تا حد زیادی صحیح است. در عین حال باید به این نکته هم توجه کرد که کار کردن بیش از اندازه با لپ تاپ در هنگام شارژ باعث داغ کردن آن شده و این مساله تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمی روی عمر باتری خواهد داشت.

بنابراین اگر احساس می‌کنید لپ تاپ شما حین شارژ شدن داغ کرده فورا کار کردن با آن را متوقف کنید و همچنین هنگام انجام فعالیت‌های سنگین که اجزای مختلف لپ تاپ را به‌شدت درگیر می‌کنند، از وصل کردن دستگاه به برق بپرهیزید. در این شرایط بهترین کار آن است که اگر لپ تاپتان به باتری قابل تعویض مجهز است، آن را خارج کرده و سپس به کار کردن با لپ تاپ بپردازید.

در این زمینه همچنین نکته دیگری نیز حائز اهمیت است. تا کنون هیچ‌گونه مدرک موثق و رسمی در خصوص آن که وصل کردن و کشیدن پیاپی لپ تاپ از شارژ می‌تواند روی عمر باتری تاثیر بگذارد یا خیر منتشر نشده است. با این وجود توصیه ما این است که برای احتیاط، از قطع و وصل کردن جریان ورودی برق به باتری خودداری کنید.

مصرف شارژ باتری لپ تاپ خود را کاهش دهید

مصرف شارژ لپتاپ

باتری هر لپ تاپ ظرفیت مشخصی داشته و توانایی نگهداری شارژ تا اندازه مشخص و زمان مشخصی را دارد که در گذر زمان کاهش می‌یابد. بر این اساس هرچه بیشتر از لپ تاپ کار بکشید و آن را تحت فشارهای شدیدتر قرار دهید احتمال تحلیل رفتن باتری و کاهش توانایی ذخیره شارژ آن افزایش می‌یابد. برای غلبه بر این شرایط باید تنظیمات لپ تاپ خود را به‌گونه‌ای بهینه‌سازی کنید که که مصرف انرژی آن در هر شرایطی در حد معقول باقی بماند.

برای افزایش عمر باتری لپ تاپ و شارژدهی بیشتر آن در هر چرخه میزان روشنایی صفحه نمایش را پایین نگه دارید و اپلیکیشن‌های پس‌زمینه را هم غیرفعال کنید. علاوه بر این، مد ذخیره انرژی لپ تاپتان را هم فعال نمایید و تا حد امکان از اجرای اپلیکیشن‌های سنگین و حجیم روی دستگاه بپرهیزید. همچنین تا جای ممکن لپ تاپتان را درفضایی خنک نگه دارید و سعی کنید هرکجا که می‌توانید از مد Airplane استفاده نمایید.

لپ تاپ خود را به‌طور پیوسته به برق متصل نگه ندارید

افزایش عمر باتری لپ تاپ

بسیاری افراد در سرتاسر دنیا از لپ تاپ خود به‌عنوان کامپیوتر رومیزی استفاده می‌کنند و به همین دلیل هرگز آن را از برق نمی‌کشند! این کار البته مزایای خاص خود را دارد؛ اما قطعا می‌تواند در درازمدت به لپ تاپ شما آسیب بزند. مایکروسافت تا کنون بارها از کاربران لپ تاپ های ویندوزی خواسته که شارژ دستگاه‌های خود را به‌طور دائمی روی صد درصد نگه ندارند و در عوض از قابلیت‌هایی مثل شارژ هوشمند یا شارژ بهینه استفاده کنند. با این حال حتی اگر لپ تاپ شما قدیمی‌تر بوده و از سیستم‌های جدید شارژ پشتیبانی نمی‌کند هم سعی کنید به‌صورت دستی با رسیدن شارژ باتری به 80 درصد کابل را جدا کرده و مجددا با کاهش آن تا 20 درصد اقدام به وصل کردن کابل شارژ کنید.

توصیه‌های مورد اشاره در این متن قادرند تا حد زیادی عمر باتری لپ تاپ شما را افزایش داده و مانع از خالی شدن سریع شارژ آن شوند. البته در صورتی که متوجه افت فاحش عملکرد باتری لپ تاپتان و ناتوانی آن در نگهداری شارژ شدید، احتمالا چاره‌ای جز تعویض باتری نخواهید داشت؛ چراکه باتری‌های لپ تاپ ها اساسا قابل تعمیر نیستند!

در گجت نیوز بخوانید:
معرفی بهترین لپ تاپ های گیمینگ در سال ۲۰۲۳ اگر قصد خرید یک کامپیوتر یا لپ تاپ جدید دارید، صبر کنید تا سیستم های مجهز به اسنپدراگون X Elite به بازار بیایند بهترین لپ تاپ های ویندوزی بازار در سال ۲۰۲۳

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*