اینجا با تعدادی از قدرتمندترین پیشرانه های هشت سیلندر جهان آشنا میشویم که با قدرت استثنایی خود نامشان را در تاریخ صنعت خودروسازی ماندگار کردهاند.
با گرایش گسترده مصرفکنندگان و خودروسازان به پیشرانههای هیبریدی و برقی، خودروهای هشت سیلند شکوه و جلال سابق خود را از دست دادهاند. برای مثال، دوج موتورهای محبوب Hemi را کنار گذاشته و مرسدس بنز و تویوتا نیز نمونههای هشت سیلندر مدلهای C63 یا لندکروز سری 70 خود را از خط تولید خارج کردهاند. با این وجود هنوز هم این دسته پیشرانههای توانمند طرفداران خاص خود را در سرتاسر دنیا دارند و بسیاری افراد برای خرید خودروهای هشت سیلندر سر و دست میشکنند. به همین جهت امروز قصد داریم در گجت نیوز تعدادی از قدرتمندترین پیشرانه های هشت سیلندر دنیا را معرفی کرده و هریک را بهطور مختصر معرفی کنیم.
قدرتمندترین پیشرانه های هشت سیلندر جهان بر حسب قدرت
با وجود این که امروزه پیشرانههای 8 سیلندر بخش اعظمی از مخاطبینشان را از دست دادهاند، اما هنوز برخی خودروسازان با جدیت پای این پیشرانهها ایستاده و محصولات متنوعی را مجهز به این موتورها در دست ساخت دارند. نمونه این کمپانیها فورد است که موستانگهای هشت سیلندرش را همچنان تولید میکند. علاوه بر این، لامبورگینی تمراریو نیز خودروهای جذاب دیگری است که هم از یک موتور هشت سیلندر استثنایی بهره میبرد و هم یک پیشرانه برقی را در کنار آن به کار برده تا به ابرخودرویی دستنیافتنی تبدیل شود.
در ادامه به معرفی 12 مورد از قدرتمندترین موتورهای هشت سیلندر در تاریخ میپردازیم که توانستهاند قدرتهای بالاتر از 750 اسب بخاری را ارائه کرده و بعضا به بیش از 1500 اسب بخار قدرت نیز برسند.
فراری F154 – قدرت 786 اسب بخار
نخستین پیشرانه حاضر در لیست امروز یکی از محبوبترین و باسابقهترین پیشرانههای هشت سیلندر فراری، یعنی نمونه F154 V8 به شمار میرود. این پیشرانه برای نخستین بار در سال 2013 معرفی شد و با حجم 3.8 لیتر و قدرت 552 اسب بخار درون مدل کالیفرنیا T به کار رفت. ایتالیاییها همچنین نمونهای 4 لیتری و 769 اسب بخاری از این پیشرانه را نیز در مدل هیبریدی SF90 Stradale به کار بردند.
با این وجود اوج درخشش پیشرانه F154 V8 در مدلهای SF90 XX استراداله و اسپایدر قابل رویت است. پیشرانه این خودروها توانی 786 اسب بخاری داشته و به کمک موتورهای الکتریکی قادر است 229 اسب بخار دیگر نیز توان در اختیار این هیولا قرار دهد. این موتور استثنایی باعث شده که صفر تا صد این مدل فراری به حدود 1.9 ثانیه برسد و یکی از سریعترین شتابگیریها در تاریخ را به ارمغان بیاورد.
لامبورگینی تمراریو V8 – قدرت 789 اسب بخار
یکی دیگر از قدرتمندترین پیشرانه های هشت سیلندر دنیا نیز متعلق به دیگر غول بزرگ خودروسازی ایتالیا یعنی فراری است. این کمپانی که برخی از بهترین پیشرانههای V10 تاریخ را تولید کرده، تصمیم دارد در مدل Temerario خود از پیشرانهای هشت سیلندر استفاده کند.
این پیشرانه البته یک مدل معمولی نیست؛ زیرا حجمی 4 لیتری داشته و از سیستم توربو دوقلو بهره میبرد؛ ضمن آن که در کنار آن سه موتور الکتریکی نیز تعبیه شدهاند تا قدرتی فراتر از هر پیشرانه ده سیلندر به جدیدترین گاو خشمگین لامبورگینی ببخشند. موتور V8 به کار رفته در مدل تمراریو بهتنهایی قادر به تولید توانی 789 اسب بخاری است؛ توانی که با بهره گیری از موتورهای الکتریکی به 907 اسب بخار رسیده و صفر تا صد حدود 2.7 ثانیهای را برای محصول جدید لامبورگینی به ارمغان میآورد.
رسیدن به چنین قدرتی با یک پیشرانه 8 سیلندر با حجم 4 لیتر معجزهایست که تنها لامبورگینی از پس اجرای آن برمیآید.
مرسدس – آ ام گ M178 LS2 – قدرت 816 اسب بخار
مرسدس AMG مدل M178 LS2 نیز صاحب یکی از قویترین موتورهای V8 دنیاست که در حقیقت نمونهای اصلاحشده از پیشرانه M178 LS2 به کار رفته در مدل 2014 مرسدس – AMG به شمار رفته و به توانی استثنایی دست پیدا کرده است.
تغییراتی که مرسدس در این موتور انجام داده حداکثر قدرت آن را به 720 اسب بخار رسانده تا نخستین خودروی مجهز به آن، مدل 2020 مرسدس آ ام گ GT بلک بتواند در پیست نوربرگرینگ رکورد جهانی سرعت را جابجا کند.
این موتور البته به جز مدلهای مختلف مرسدس AMG تا کنون در استون مارتین والهالا نیز به کار رفته. نمونه به کار رفته در سوپر اسپرت استون مارتین همچنین به قدرت بالاتر 816 اسب بخاری رسیده که حتی از نمونه اولیه هم شگفتانگیزتر به شمار میرود. البته گشتاور تولیدی این نمونه از پیشرانه SL2 مشخص نیست؛ اما مسلما بخش اعظمی از قدرت ماورایی 1064 اسب بخاری والهالا توسط پیشرانه درونسوز باورنکردنی آن ایجاد میشود.
فورد موستانگ شلبی GT500KR V8 – قدرت 900 اسب بخار
پس از چندین محصول اروپایی، اکنون قصد داریم یک غول عضلانی آمریکایی را معرفی کنیم که با پیشرانه هشت سیلندر خود قادر است هوش از سرتان ببرد! از فورد موستانگ شلبی GT500KR صحبت میکنیم که نمونهای بسیار نادر از نسل ششم فورد موستانگ است و حتی توانسته از نظر قدرت و عملکرد فنی از موتور 5.2 لیتری و760 اسب بخاری مدل GT500 نیز عبور کرده و دستنیافتنی باشد.
در مدل GT500KR مهندسین شلبی یک توربوشارژر 3.8 لیتری روی موتور مدل GT500 سوار کردند و با بهرهگیری از بهینهسازیهای مختلف و فناوریهای تولید منحصربفرد قدرتی بالاتر از 900 اسب بخار را ارائه کردند؛ هرچند که فورد هرگز بهطور رسمی قدرت این پیشرانه جدیدش را افشا نکرد!
البته این موتور استثنایی تنها نقطه قوت فورد شلبی GT500KR نبود؛ زیرا مهندسین این کمپانی ضمن دستکاری سیستمهای فنربندی جلو و عقب این خودرو، استفاده از رینگهای منحصربفرد آلومینیومی و ایجاد برخی تغییرات در شاسی، آن را از دیگر جنبههای ساختی و عملکردی نیز تقویت کردند تا با خودرویی توانمند در همه زمینهها طرف باشیم. شلبی البته تنها 225 نمونه از این خودرو را تولید کرد؛ اما مدل 2024 شلبی سوپر اسنیک موستانگ بخش اعظمی از دی ان ای مدل GT500KR را همچنان به علاقمندان افراطی موتورهای هشت سیلندر ارائه میدهد.
Czinger 21C V8 – قدرت 950 اسب بخار
موتور به کار رفته در Czinger 21C کوچکترین نمونه حاضر در لیست قدرتمندترین پیشرانه های هشت سیلندر دنیاست که علیرغم حجم 2.9 لیتری خود بهراحتی قادر است موتورهای سنگین و پرمصرف مرسدس، فراری یا لامبورگینی را نیز به چالش بکشد.
به جز استفاده از فناوری توربو دوقلو، کمپانی نوپای زینگر همچنین پیشرانه V8 خود را به سبک اکثر خودروسازان مطرح دنیا با سه موتور الکتریکی نیز همراه کرده تا قدرت بسیار زیاد 1250 اسب بخاری را برای مدل 21 C خود به ارمغان بیاورد. این قدرت که باعث دستیابی به شتاب صفر تا صد 1.9 ثانیهای برای این مدل شده، به سفارش خریداران میتواند تا عدد خیرهکننده 1350 اسب بخار نیز افزایش پیدا کند.
در کنار این توان و شتابگیری استثنایی، بد نیست بدانید که بهلطف طراحی مهندسی عالی، خودروی 21C داونفورس بسیار عالی داشته و همچمنین از تایرهای Pilot Sport Cup 2R میشلین نیز بهره میبرد تا کنترل و هدایت آن در میان خودروهای سوپر اسپرت بیرقیب باشد. علاوه بر این، طراحی بدنه این اتومبیل نیز با فناوری اختصاصی چاپ سهبعدی زینگر انجام شده و هوش مصنوعی نقش پررنگی در آن داشته است.
اولتیما Evo supercharged LS – قدرت 1020 اسب بخار
اگر به بازیهای ویدیویی مسابقهای مثل سری Forza علاقمند باشید، احتمالا با برند خودروسازی انگلیسی Ultima آشنا هستید. اما چیزی که شاید نمیدانستید این است که اولتیما Evo supercharged LS یکی از قدرتمندترین پیشرانه های هشت سیلندر در دنیا را در اختیار داشته و با قدرت 1020 اسب بخاری خود از جمله توانمندترین ابرخودروهای درونسوز دنیاست.
موتور استثنایی این خودرو قادر به ثبت رکورد شتابگیری صفر تا صد 2.3 ثانیه است و با بهرهگیری از بدنه فایبرگلس منحصربفرد وزنی تنها 925 کیلوگرمی دارد که به سریعتر شدن آن کمک بسزایی کرده است. این بدنه فوقالعاده سبک و باریک باعث شده مدلهای ضعیفتر این خودرو نیز بهطور عجیبی سریع و پرشتاب باشند. برای مثال، نمونه 480 اسب بخاری این خودرو نیز صفر تا صدی 3.1 ثانیهای دارد که خارقالعاده به نظر میرسد.
مدل Evo البته سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل عقب داشته و جعبه دندهای دستی را در اختیارتان قرار خواهد داد. بنابراین بسته به این که چطور رانندهای هستید، میتوان آن را یک خودروی شگفتانگیز یا بیش از حد عجیب تلقی کرد!
دوج هلفنت C170 – قدرت 1025 اسب بخار
موتورهای Hemi کرایسلر و نسلهای دوم و سوم آن همگی آنقدر قدرتمند و جذاب هستند که انتخاب از میانشان بسیار دشوار است. با این وجود اگر قصد انتخاب یکی از آنها از نظر اسب بخار را داشته باشیم باید به دوج Hellephant C170 اشاره کنیم که یکی از قدرتمندترین موتورهای جهان را در اختیار دارد.
نمونهای 1025 اسب بخاری از این هیولای رامنشدنی در مدل 2023 دوج چلنجر SRT Demon 170 به کار رفته و گشتاور بینظیر 1282 نیوتن متری را برای این خودرو رقم زده تا زیباترین غزل خداحافظی را برای موتورهای Hemi سروده به این مدل Challenger را به نماد خودروهای عضلانی آمریکایی تبدیل کند.
البته برای تولید این قدرت و گشتاور استثنایی به جز موتور شگفتانگیز و بسیار قدرتمند، یک سوپرشارژر سه لیتری، سرسیلندرهای ارتقا یافته، اتصالات قدرتمندتر و مواد مستحکمتر نیز دخیل بودهاند. در عین حال، مجموعه این عوامل دوج چلنجر را به یک اتومبیل استثنایی برای علاقمندان به قدرت فنی بیپایان تبدیل کرده است.
شورلت LT7 – قدرت 1064 اسب بخار
جنرال موتورز به هیچ وجه با خودروهای عضلانی و موتورهای V8 گردنکلفت غریبه نیست. با این حال موتور LT7 شورلت نمونهای منحصربفرد است.
این پیشرانه 1064 اسب بخاری حجم 5.5 لیتری داشته و بهلطف استفاده از فناوری توربو دوقلو هوا را با فشار باورنکردنی 24 psi به داخل موتور میکشد. در کنار این حجم موتور و سوپرشارژر کارآمد، شورلت همچنین انژکتورها و قطعات مختلف موتور خودرو را بازطراحی نموده و آن را به یک موتور V8 مثالزدنی تبدیل کرده است.
سوپرخودروی شورلت کوروت ZR1 در سال گذشته با بهرهگیری از این موتور توانست به حداکثر سرعت 375 کیلومتر بر ساعت رسیده و با سبقت گرفتن از برترین محصولات هنسی و SSC بهتنهایی تبدیل به سریعترین خودروی تولید شده توسط یک اتومبیلساز آمریکایی تبدیل شود.
سالین S7 LM V8 – قدرت 1500 اسب بخار
برند نهچندان سرشناس سالین در سالهای اخیر با بحرانهای زیادی رو به رو بوده؛ اما هیچیک از آنها مانع تولید یکی از توانمندترین موتورهای V8 دنیا توسط این کمپانی نشدهاند.
مدل اولیه Saleen S7 در سال 2000 با یک موتور هشت سیلندر هفت لیتری رونمایی شد و قدرتی 550 اسب بخاری را ارائه کرد. در ادامه، مدل S7TT این خودرو با افزودن سیستم توربو دوقلو قدرت را به 750 اسب بخار افزایش داد. این خودرو البته با اقبال چندانی روبرو نشد و در ادامه با فروشی صد دستگاه در سال 2009 از خط تولید کنار گذاشته شد.
با این وجود بازگشت خودروی سالین S7 در سال 2017 با مدل S7 LM بود که از پیشرانهای استثنایی بهره میبرد. این موتور 7 لیتری توربو دوقلو با بهینهسازیهای متعددی که در زمینههای مختلف با آنها روبرو شده، به توان 1500 اسب بخار رسیده و البته قیمتی یک میلیون دلاری دارد. این مدل در تنها سه نسخه تولید شد.
کونیگزگ جسکو ابسلوت V8 – قدرت 1600 اسب بخار
لیستی از سریعترین و قدرتمندترین خودروهای جهان بدون حضور کونیگزگ ارزشی ندارد. بنابراین غول بیشاخ و دم این خودروساز محبوب سوئدی، مدل جسکو ابسولوت V8 نماینده این کمپانی در لیست حاضر است.
پیشرانه به کار رفته در این خودرو البته اساسا نمونه چندان جدیدی نبوده و همان پیشرانه 5 لیتری توربو دوقلویی است که پیشتر هم در مدلهای مختلف این خودروساز نیز شاهدش بودهایم. با این وجود بهینهسازیهای فنی انجامشده در این پیشرانه، قدرت آن را به 1600 اسب بخار رسانده و گشتاوری 1500 نیوتنی را برای آن به ارمغان آوردهاند.
در کنار این موتور قدرتمند، طراحی مهندسی استثنایی جسکو که ضریب درگ آن را به 0.278 رسانده، حداکثر سرعت 500 کیلومتر بر ساعتی را نیز برای آن به ارمغان آورده که در میان تمامی خودروهای تاریخ بیرقیب بوده است. از آن مهمتر رکورد باورنکردنی این خودرو در رسیدن به سرعت 250 مایل بر ثانیه طی تنها 19.3 ثانیه بوده است؛ رکوردی که بعید به نظر میرسد به این زودی کسی توانایی شکستنش را داشته باشد.
SSC Tuatara V8 – قدرت 1750 اسب بخار
در رده دوم توانمندترین موتورهای هشت سیلندر تاریخ نیز ابرخودروی آمریکایی SSC Tuatara V8 قرار میگیرد که از یک موتور 5.9 لیتری V8 بهره برده و قدرتی بالغ بر 1750 اسب بخار دارد. این موتور استثنایی همچنین توسط سیستم توربو دوقلو شارژ شده و نه تنها به سرعتی استثنایی دست پیدا میکند؛ بلکه از نظر فنی نیز یک دستاورد مهندسی مهم به شمار میرود.
کمپانی SSC در ابتدا حداکثر سرعت ثبتشده توسط Tuatara را برابر با 509 کیلومتر بر ساعت اعلام کرد. با این جود پس از حواشی فراوان و شایعاتی که در خصوص دقت این تستها منتشر شد، این کمپانی خودروی سوگلیاش را در یک تست دیگر نیز شرکت داد و این بار به حداکثر سرعت 455 کیلومتر دست پیدا کرد.
هنسی فیوری – قدرت 1817 اسب بخار
چه نامی بهتر از «خشم» میتواند توصیفکننده قدرتمندترین پیشرانه هشت سیلندر در جهان باشد؛ نمونهای که حجمی 6.6 لیتری داشته و در مدل Venom F5 این کمپانی غوغا به پا کرده است!
پیشرفتهای چشمگیر هنسی در سالهای اخیر منجر شده که فناوریهایی مثل روغنکاری حوضچه خشک، سرسیلندرهای آلومینیومی، نسبت احتراق 10:1 و البته توربوشارژرهای استثنایی قدرتی 1817 اسب بخاری را برای آن به ارمغان آورده و آن را به توانمندترین پیشرانه هشت سیلندری تبدیل کنند که بشر تا کنون دیده است!
مدل ونوم اف 5 البته هنوز در تستهای سرعت شرکت نکرده و قرار است در سال 2025 برای کسب عنوان سریعترین خودروی درونسوز تاریخ در پیست حاضر شود. با این وجود اوضاع برای این خودرو بسیار خوب به نظر میرسد و به همین دلیل میتوان پیشبینی کرد این اتومبیل رقبایی مثل ریماک نورا یا بوگاتی شیرون سوپر اسپرت را کنار زده و بهتنهایی به سریعترین خودروی تاریخ تبدیل شود.