قیمت اینترنت ثابت

قیمت اینترنت ثابت در سکوت دو برابر شد

بالاخره سرویس دهندگان اینترنت ثابت در سکوت و بی سرو صدا، قیمت اینترنت ثابت را دو برابر کردند. جزئیات افزایش تعرفه خدمات را در ادامه بخوانید.

اواخر سال 1400 بود که وزارت ارتباطات اعلام کرد از سال جدید قیمت اینترنت ثابت افزایش خواهد یافت. اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت ثابت پیرو این خبر اعلام کردند که در تمام این مدت هزینه‌های نگهداری و توسعه شبکه اینترنتی افزایش چشمگیری پیدا کرده و نرخ ارز نیز روندی صعودی داشته، اما تعرفه‌‌های اینترنت در این مدت ثابت مانده است.

افزایش قیمت اینترنت ثابت بدون مجوز!

همان‌طور که وزیر ارتباطات وعده داده بود از سال جاری قیمت اینترنت ثابت افزایش یافته و به نظر می‌رسد در آینده‌ای نه چندان دور اعمال شود. در این میان اواخر سال گذشته بود که رئیس رگولاتوری ایران اعلام کرد اگر قیمت اینترنت ثابت افزایش یابد، به یکباره و ناگهانی نخواهد بود و پس از بررسی‌های لازم و به مرور زیاد می‌شود تا به کاربران فشاری وارد نشود.

از طرفی اپراتورهای ارائه دهنده خدمت اینترنتی تأکید کرده بودند که در صورتی سال 1401 به کاربران خود خدمت ارائه می‌کنند که تعرفه‌های اینترنت ثابت افزایش یابد. گفتنی است که در سال جدید و صرفا با استناد به ادعای وزارت ارتباطات، سرویس دهنده‌ها در این زمینه اطلاع‌رسانی نکرده و به صورت نامحسوس قیمت‌ها را دو برابر کرده‌اند.

قیمت اینترنت ثابت

البته ماجرا تنها به افزایش قیمت‌ها ختم نشده و در برخی اپراتورها شاهد کاهش حجم ترافیک ماهیانه بوده‌ایم و در برخی دیگر هم قیمت اینترنت ثابت زیاد شده و هم حجم ترافیک ماهیانه کاهش یافته است. بر اساس گزارش برخی از کاربران شاتل، نرخ طرح یک گیگابایتی این ارائه دهنده خدمات از 20 هزار تومان به 40 هزار تومان و قیمت طرح 100 هزار تومانی به 200 هزار تومان رسیده است.

از دیگر سرویس دهنده‌هایی که بدون مجوز و دستور رگولاتوری اقدام به تغییر نرخ کرده، مخابرات است. آن طور که از شواهد امر پیداست قیمت طرح 500 گیگابایتی این سرویس دهنده از 160 هزار تومان به 300 هزار تومان رسیده است. دامنه این افزایش قیمت‌ها تا سرویس VDSL سارینو مخابرات نیز گسترش یافته است.

یکی دیگر از بسته‌های مخابرات که سرعت 8 مگابیتی و حجم 90 گیگابایتی داشته و با قیمت 50 هزار تومان عرضه می‌شده، هم اکنون به 50 گیگابایت رسیده و قیمت آن 42 هزار تومان شده است. به نظر می‌رسد تا روزهای آینده باید شاهد افزایش قیمت‌ها در دیگر سرویس دهنده‌ها نیز باشیم.

قیمت اینترنت ثابت

با افزایش قیمت اینترنت ثابت عده‌ای به این فکر افتاده‌اند که دومین مرحله از طرح صیانت استارت خورده است. آنها معتقدند که این اقدام از سوی وزارت ارتباطات دومین مرحله و کند کردن ترافیک بین‌الملل اولین مرحله از اجرای این طرح بوده است. گفتنی است که وزارتخانه مربوطه بارها این خبر را تکذیب کرده است.

ماجرای افزایش قیمت اینترنت ثابت امری بدیهی بود، چرا که با افزایش قیمت ارز، دیر یا زود این اتفاق می‌افتاد. اما نکته مهمی که نادیده گرفته شده این است که باید روند گران شدن اینترنت پله پله و با اطلاع کاربران صورت می‌گرفت. شاید بتوان یکی از نکات مثبت این افزایش قیمت‌ها را بهبود کیفیت اینترنت دانست، زیرا وزارت ارتباطات، اپراتورها و سرویس دهندگان اینترنت وعده ارتقای کیفیت داده‌اند.

پس از تمام کش و قوس‌ها پیرامون افزایش تعرفه اینترنت، رگولاتوری اطلاعیه‌ای را در خصوص گرانی اینترنت ثابت منتشر کرد. بنا بر این اطلاعیه، کمیسیون تنظیم مقررات هیچ مصوبه‌ای در مورد تعرفه اینترنت نداشته است. در واقع آخرین باری که اینترنت ثابت دچار افزایش تعرفه شد، سال 1396 بود.

قیمت اینترنت ثابت

در سال 96 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای خدمات اینترنت ثابت یک کف و سقف در نظر گرفت. آن طور که رگولاتوری می‌گوید، در سال‌های آغازین شروع خدمات‌دهی سرویس دهندگان اینترنت ثابت، به این دلیل که فضا رقابتی بود هزینه‌ها پایین‌تر می‌شد و شرکت‌ها نیز تعرفه‌های خود را پایین‌تر آورده بودند.

از طرفی اپراتورها می‌توانستند تعرفه خدمات خود را تا سقف اعلامی از سوی رگولاتوری بالا ببرند و این کار کاملا مجاز و قانونی بود. از همین روی اپراتورها اعلام کرده‌اند که به علت نبود سرمایه‌گذار و افزایش چند برابری هزینه‌ها و بالا رفتن نرخ ارز و تأثیر آن بر کیفیت اینترنت، ادامه این مسیر تنها با افزایش تعرفه‌ها میسر خواهد بود.

گفتنی است سازمان تنظیم مقررات اعلام کرده که قیمت‌های اخیر را بررسی می‌کند تا مطمئن شود در چارچوب مصوب و قانونی انجام شده باشد. در هر حالت امری مسلم است که قرار نیست کسی این میان جریمه شود! بهتر این است که اپراتورها شرایط اقشار مختلف مردم را در نظر بگیرند و افزایش هزینه‌های خود را از منابع دیگری تأمین کنند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*