یانگ وانگ یو 9 - درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای

درخشش چری و جک در میان جذابترین خودروهای نمایشگاه شانگهای

نمایشگاه خودروی شانگهای پس از وقفه‌ای کوتاه در سال 2023 برگزار شد. درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای نشان از رشد و توسعه چینی‌ها است.

با شیوع کرونا و آغاز پاندمی، نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های بسیاری موقتاً تعطیل شدند تا اوضاع مثل سابق شود. نمایشگاه خودروی شانگهای از جمله مهم‌ترین رویدادهای خودرویی دنیا است که هر ساله برگزار می‌شد و قربانی کووید 19 شد. حالا خبرهای خوشی در راه است؛ چرا که شانگهای پس از سه سال وقفه، توانست باری دیگر میزبان شرکت‌های مهم خودروسازی دنیا باشد.

از جمله شرکت‌های مهم خودروسازی که موفق شدند خوش بدرخشند می‌توان به چری و جک اشاره کرد که به‌نوعی می‌توان گفت غوغا به پا کردند. کرونا برای هر کس سودساز نبوده باشد برای چینی‌های فرصت‌طلب بهره‌وری داشته و چشم‌بادامی‌ها از این دوره نهایت استفاده را بردند.

درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای

خودروسازان چینی تهدیدهای دوران پاندمی را تبدیل به فرصت کردند و محصولات خودرویی خود را توسعه و گسترش دادند؛ به‌نحوی که امروزه می‌توان گفت چری یکی از بزرگان بازار ماشین جهان است. سال 2023 با برگزاری نمایشگاه خودروی شانگهای در آوریل، جذاب‌تر از قبل شد.

تقریباً می‌توان گفت خودروسازان بزرگ جهان در شانگهای حضور داشتند تا بدین ترتیب فخرفروشی کنند و نظر مشتریان را به سوی خود جلب نمایند. قصد داریم برای جذابیت، مطلب ده خودروی برتر از این نمایشگاه را به اجمال بررسی کنیم که البته کاری است بس دشوار و شاید غیرممکن؛ چرا که هر کسی سلیقه‌ای دارد.

خبر خوب برای طرفداران خودروهای چینی این است که در فهرست بهترین خودروهای نمایشگاه شانگهای، بسیاری از محصولات چری دیده می‌شود و همین گواهی است بر محبوبیت این کمپانی و جهانی شدن آن. چری طی سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده و سبد محصولات خود را به طرز عجیبی توسعه داده است. درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای عجیب، اما واقعی است!

1. نتا جی تی اسپیدستر – Neta GT Speedster

نتا جی تی اسپیدستر

شرکت نتا یکی از خودروسازهای بزرگی است که به‌تازگی در نمایشگاه شانگهای از خودرو کانسپت GT Speedster رونمایی کرده است. این خودرو در چهار تریم عرضه خواهد شد که یک تریم آن مجهز به پیشرانه الکتریکی و سه تریم دیگر با یک موتور 227 اسب بخاری تجهیز شده‌اند.

نتا قادر است با یک مرتبه شارژ شدن تا 660 کیلومتر مسافت بپیماید و با این اوصاف نسخه تک پیشرانه آن به 6.7 ثانیه نیاز دارد تا بتواند از سکون مطلق به شتاب 100 کیلومتر بر ساعت برسد. ابعاد این خودرو به ترتیب طول، عرض و ارتفاع برابر است با 4715 میلی‌متر، 1979 میلی‌متر و 1415 میلی‌متر. همچنین فاصله محوری آن به عدد 2770 میلی‌متر می‌رسد.

2. بی وای دی سانگ ال – BYD Song L

بی وای دی سانگ ال

چین خودروسازان جذابی نظیر بی وای دی دارد و به‌لطف این شرکت‌های قدر می‌تواند حرفی برای گفتن در بازار داشته باشد. شاید سابقه BYD زیاد نباشد، ولی کیفیت محصولات آن باعث شده از آن به‌خوبی یاد شود و خوشنام بماند. یکی از جذاب‌ترین محصولات نمایشگاه شانگهای، کراس اوور الکتریکی سانگ ال بود که متعلق به بی وای دی است.

بنا بر آنچه شرکت سازنده این خودرو می‌گوید، Song L دارای استانداردهای آلایندگی بالایی است و رقیب جدی برای تسلا مدل Y خواهد بود. قیمت حدودی این کراس اوور برقی باید تا 43 هزار دلار برسد و این در حالی است که مدل Y تسلا از 38 هزار دلار آغاز می‌شود؛ یعنی قیمتی جذاب‌تر از خودروی تسلا.

ویژگی‌های جذابی می‌توان برای بی وای دی سانگ ال قطار کرد که برخی از آنها شامل درهای بدون فریم، اسپویلر عقب برقی و زبان طراحی موسوم به زیبای اژدها می‌شوند. همچنین ویژگی مهم دیگری برای این خودرو وجود دارد و آن چهار چرخ محرک بودن سانگ ال است.

3. آی کار جی تی – iCar GT

آی کار جی تی

طی یکی دو سال اخیر، چری میزبان ظهور زیربرندهای جدیدی نظیر جتور و اکسید بوده و iCar یکی دیگر از جدیدترین‌های این کمپانی بزرگ چینی است. یکی از اهداف وجودی این زیربرند، عرضه خودروهای سوپراسپرت با قیمت‌های اقتصادی و جوان‌پسندانه خواهد بود.

خودرو برقی آی کار جی تی که نسخه مفهومی آن در نمایشگاه شانگهای به نمایش درآمده، مجهز به نسل جدید باتری‌های ENER-Q شده که هم در قیاس با باتری‌های لیتیوم یونی ارزان‌تر هستند و هم در برابر تغییرات دمایی مقاومت بالایی دارند. ویژگی مهم دیگر این باتری‌ها، پشتیانی از شارژرهای اولترا فست است.

قرار است خودرو الکتریکی مذکور با دو نسخه و روی معماری 400 و 800 ولت دی سی طراحی و عرضه شود. باتری‌های سدیمی این خودرو باعث می‌شوند iCar GT بتواند به شارژرهای اولترا فست متصل شود و بدین ترتیب تنها در عرض 5 دقیقه، 500 کیلووات شارژ شود.

از جمله امکانات رفاهی و ایمنی این ماشین برقی می‌توان به مسیریابی پیشرفته و متناسب با ترافیک و حفظ فاصله (نزدیکی) با ایستگاه‌های شارژ سریع، کروز کنترل اتوماتیک، مبتنی بر داده‌های ترافیکی، کابین هوشمند با پروفایل چند منظوره (از تنظیم صندلی‌های تا کنترل سیستم تهویه هوا و …)، سیستم هشدار تصادف از جلو و عقب به‌همراه ترمز اضطراری برای تمام چرخ‌ها، رادار تشخیص عابرین پیاده، دوچرخه و موتورسوارها و حتی حیوانات و دستیار باقی ماندن خودرو بین خطوط اشاره کرد.

4. کراس اوور HiPHi

HiPHi

HiPHi یکی از خودروسازان جدیدی است که به فهرست بلندبالای شرکت‌های چینی پیوسته و قصد دارد خوش بدرخشد. به‌طور کلی عمده وقت این خودروساز صرف تولید و عرضه کراس اوورهای الکتریکی می‌شود و طی ماه‌های اخیر مدل Y خودروی این کمپانی که کراس اووری بزرگ است موفق شده امتیاز خوبی به‌دست آورد.

به لحاظ ظاهری نمی‌توان عیب زیادی از آن گرفت؛ چرا که هم طراحی زیبایی دارد و هم آینده‌نگرانه است. علاوه بر همه این‌ها توان فنی و مشخصات آن وسوسه‌کننده خواهد بود. هنوز خودروهای چینی دیگری نیز یافت می‌شوند که در نمایشگاه شانگهای خوش درخشیده‌اند و همین موضوع نشان می‌دهد که چینی‌ها نسبت به قبل توسعه‌یافته‌تر شده‌اند.

کمپانی چری تنها خودروسازی نبوده که طی سالیان اخیر رشد یافته، ولی بی‌شک بهترین بوده و سهم بزرگی از بازارهای چین و سایر کشورها را تصاحب کرده است.

5. یانگ وانگ یو 9 – Yangwang U9

یانگ وانگ یو 9

یانگ وانگ یکی از زیربرندهای بی وای دی بزرگ است که به‌تازگی از ابرخودروی خود در نمایشگاه شانگهای رونمایی به‌عمل آورده است. پیش‌تر طرفداران این کمپانی منتظر رونمایی از U8 بودند، ولی BYD تصمیم گرفت در یک غافلگیری عظیم از نسل جدید و قدرتمند U9 رونمایی نماید.

این خودرو برقی در زمره ماشین‌های سوپراسپرت قرار می‌گیرد و روی پلتفرم Yisifang سوار شده است. اطلاعات زیادی از این خودرو وجود ندارد و تنها چیزی که از Yangwang U9 می‌دانیم این است که می‌تواند تنها در عرض 2 ثانیه از سکون مطلق به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

بنا بر ادعای سازندگان این خودرو، علاوه بر زیبایی می‌توان ایمنی و راحتی را در ساختار آن مشاهده کرد. با توجه به قابلیت‌ها و ویژگی‌های مهمی که ابرخودروی یو 9 دارد، ارزش 145 هزار دلاری برای آن حدس زده می‌شود. یکی از شگفتی‌های خودروی برقی مذکور، داشتن چهار پیشرانه برقی به ازای هر چرخ است.

6. هونگچی ال 5 – Hongqi L5

هونگچی ال 5

برند هونگچی از قدیمی‌های بازار چین است و تمام تلاش خود را در جهت تولید و عرضه لوکس‌ترین خودروها می‌کند و حالا با یک محصول درجه یک و لوکس دیگر در نمایشگاه جهانی شانگهای حضور یافته است. خودروهایی که هونگچی طراحی می‌کند، شباهت بسیار زیادی با نمونه‌های اروپایی و آمریکایی دارد و ال 5 نیز بی‌شباهت با رولزرویس گوست و فانتوم نیست.

یکی از جذابیت‌های ماشین جدید این برند لوکس، باز شدن برعکس درها یا روش خودکشی است. البته با ورود به کابین دیگر شاهد شباهت بین این دو محصول دیده نمی‌شود و تفاوت‌ها پیدایشان می‌شوند. فرمان هونگچی L5 دو پره است و حالا وقت آن رسیده تا طراحان داخلی خودرو، پشت آمپرهای سنتی را حذف کنند.

شنیده‌ها حاکی از این است که سدان جدید هونگچی مجهز به یک پیشرانه 12 سیلندر شده که حجم 6 لیتری دارد و می‌تواند حداکثر 408 اسب بخار قدرت و 550 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. نیروی محرکه نیز از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به تمامی محورها انتقال داده می‌شود.

7. اسمارت 3# – Smart 3#

اسمارت 3

خودرو بعدی که قصد داریم در فهرست بهترین خودروهای نمایشگاه شانگهای قرار دهیم، اسمارت نامبر 3 است. متاسفانه اطلاعات تکمیلی درباره این خودروی کوپه منتشر نشده و نمی‌دانیم قوای محرکه یا باتری آن از چه نوعی است، ولی می‌دانیم لقب نخستین کوپه اسپرت و کاربردی دنیا را در اختیار دارد.

اسمارت نامبر 1 خودروی نسل پیشین اسمارت نامبر 3 محسوب می‌شود و طراحی آنها شباهت بسیاری به همدیگر دارد. هر دو خودرو چراغ‌های شبیه به هم دارند که طراحی سه گوش آنها با یک نوار نورانی میانی به یکدیگر متصل می‌شوند. رنگ‌های ماشین کوچه اسمارت کم نظیر هستند؛ نارنجی فوتون و آبی مات الکتریک.

از جمله امکانات موجود در کابین داخلی این خودرو می‌توان به پشت آمپرهای دیجیتالی، نمایشگر تبلت 12.8 اینچی، ورودی‌های هوای گرد برای سیستم تهویه مطبوع و سیستم صوتی بیتس (قابل سفارش) اشاره کرد. مدل پیشین اسمارت نامبر 3 (نامبر 1) مجهز به پیشرانه الکتریکی بود که می‌توانست حداکثر قدرت 267 اسب بخار را تولید کند.

باتری اسمارت نامبر 1 تقریباً 66 کیلووات‌ساعتی است و می‌تواند حدود 440 کیلومتر پیمایش داشته باشد. همچنین کمپانی مذکور مدل اسپرتی با نام نامبر 1 برابوس تدارک دیده که از دو پیشرانه بهره می‌برد و یکی از آنها می‌تواند 422 اسب بخار قدرت تولید کند. گفته شده خودروی مذکور قادر است تنها در عرض 3.6 ثانیه از سکون مطلق به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد.

8. اکسید استرا ای اس – Exeed Sterra ES

اکسید استرا ای اس

گفتیم که طی چند سال اخیر، شرکت چری زیربرندهای بسیاری ایجاد کرده که هر یک روی جنبه‌ای خاص تمرکز دارند. اکسید از آن زیرمجموعه‌های مهمی است که هدفش تولید و عرضه محصولات برقی و ارزان‌قیمت است. نخستین خودرویی که از این زیربرند وارد بازارهای جهانی شد، اکسید استرا ای تی بود و حالا شاهد رونمایی از اکسید استرا ای اس در نمایشگاه شانگهای هستیم.

سدان استرا ES الکتریکی است و می‌تواند به کمک معماری برق 800 ولتی و با یک مرتبه شارژ شدن تا 700 کیلومتر را بپیماید. پیشرانه‌های برقی این خودروی تازه‌وارد در سه نسخه 60، 80 و 100 کیلووات‌ساعتی طراحی شده و تنها 10 دقیقه زمان نیاز دارد تا شارژ آن تکمیل شود.

به ترتیب طول، عرض و فاصله محوری 4950 میلی‌متر، 2 متر و 2900 میلی‌متر است که فاصله بین چرخ‌ها جذاب و شگفت‌انگیز است. با چنین فاصله‌ای باید از فضای باز کابین لذت برد. اگرچه راجع‌به قیمت این خودرو هنوز اطلاعاتی منتشر نشده اما می‌توان حدس زد با توجه به شعار اقتصادی بودن محصولات این زیربرند، 15 هزار دلار برای آن منطقی و معقول خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین و بهترین ویژگی‌های استرا ای اس، رادار لیداری است که روی سقف آن تعبیه شده. این رادار ابتدا سعی می‌کند سطح جاده را اسکن کند و سپس به راننده تمام ناهمواری‌های آن را نشان دهد. همچنین این سدان برقی از امکان دستیار رانندگی سطح 3 نیز بهره‌مند شده است.

9. جک Yiwei 3

Yiwei 3

گفتیم که درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای عجیب است، ولی حقیقت دارد. می‌دانیم که شرکت جک از بهترین‌های خودروسازی در چین و جهان است و به‌تازگی از برند جدیدی به نام Yiwei رونمایی کرده است. نخستین ماشین این برند تازه‌وارد، یک هاچ‌بک کاملا الکتریکی به نام Yiwei 3 است. قیمت مدل‌های مختلف این محصول از 14 هزار دلار آغاز می‌شود و تا 21 هزار دلار ادامه خواهد یافت.

از جمله رقبای سرسخت این خودرو می‌توان به اورا کت، وولینگ بینگو و بی وای دی دلفین اشاره کرد. خودرو هاچ بک جک به‌ترتیب طول، عرض و ارتفاع 4205 میلی‌متر، 1770 میلی‌متر و 1560 میلی‌متری دارد. همچنین فاصله محوری آن به عدد 2620 میلی‌متر می‌رسد و تقریباً می‌توان گفت فضای جاداری دارد.

10. پولستار 4 – Polestar 4

پولستار 4

خودروسازی پولستار ترکیب دو شرکت چینی و سوئدی فعال در این حوزه است که به‌تازگی در نمایشگاه خودروی شانگهای از نماینده جدیدی رونمایی کرده‌اند. پولستار 4 از نظر قیمتی بین مدل‌های 2 و 3 قرار می‌گیرد و ظاهری شیک و در عین حال ساده‌ای دارد. از نظر فنی باید خاطرنشان کنیم که این خودرو مجهز به مدل‌های تک و دو موتوره است.

دوربردترین نسخه Polestar 4 زیر کاپوت خود دو پیشرانه برقی دارد که می‌تواند 544 اسب بخار قدرت و 686 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. شتاب صفر تا صد این خودرو که شیشه عقب نیز ندارد، تنها در عرض 3.8 ثانیه انجام خواهد شد. اما نسخه مجهز به یک پیشرانه می‌تواند به طور کلی 272 اسب بخار قدرت و 343 نیوتن‌متر گشتاور تولید کرده و نیروی محرکه را به چرخ‌های عقب انتقال دهد.

ابعاد پولستار 4 به ترتیب طول، عرض و ارتفاع 4839 میلی‌متر، 2139 میلی‌متر و 1544 میلی‌متر است و فاصله محوری آن 2999 میلی‌متر ارزیابی شده که نشان می‌دهد فضای جاداری باید از آن انتظار داشته باشیم. از جمله مشخصات و ویژگی‌های این کراس اوور می‌توان به دماغه آیرودینامیک با ارتفاع کم، دستگیره‌های جمع شونده، پنجره‌های بدون قاب، سقف شیشه‌ای استاندارد و نبود شیشه عقب اشاره کرد.

11. ایکس پنگ جی 6 – Xpeng G6

ایکس پنگ جی 6

نمایشگاه خودروی شانگهای فرصت مناسبی در اختیار تولیدکنندگان خودرو قرار داد تا بتوانند از جدیدترین محصولات خود به‌نحو احسن رونمایی کنند و درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای چین را یک پله در خودروسازی بالاتر برد. شرکت ایکس پنگ از خودروسازهای برتر چینی است که از فرزند جدید خود (G6) رونمایی کرد. این کراس اوور الکتریکی فست بک قصد دارد رقابت جذابی با کراس اوورهای کوپه بازار داشته باشد.

Xpeng G6 دارای دو نسخه تک و دو موتوره است که نسخه اولی به صورت چهار چرخ محرک وارد بازار خواهد شد. نسخه تک پیشرانه می‌تواند حداکثر 292 اسب بخار قدرت تولید کند و این در حالی است که نسخه قوی‌تر آن توانایی تولید 480 اسب بخار قدرت و 660 نیوتن‌متر گشتاور را دارد.

از نظر ابعادی، طول، عرض و ارتفاع این خودروی فست بک 4753 میلی‌متر، 1920 میلی‌متر و 1620 میلی‌متر بوده و فاصله محوری آن 2890 میلی‌متر ارزیابی شده است. ویژگی‌های جذابی برای این خودرو وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به نوار سرتاسری LED در جلوی بدنه، هواکش در پایین سپر جلو، زاویه تند کاپوت، سقف گنبدی شکل، شیشه کوچک عقب و چراغ باریک و سرتاسری عقب اشاره کرد.

سخن پایانی

همان‌طور که ملاحظه کردید، خودروسازان چینی در نمایشگاه شانگهای توانسته بودند رشته موفقیت را به‌دست بگیرند و موفقیت‌های خود را در غالب محصولاتی باکیفیت و زیبا و مجهز به‌نمایش بگذارند. چری و جک نیز دو شرکتی هستند که بیش از سایرین خوش درخشیدند و ماشین‌های کانسپت و آینده‌نگرانه‌شان را در معرض دید عموم قرار دادند. نظر شما درباره درخشش چری و جک در نمایشگاه شانگهای چیست؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*