لوسید ایر سافایر – Lucid Air Sapphire، سدان برقی و سوپر اسپرت آمریکایی است که با 3 موتور الکتریکی قدرتمند، 1200 اسب بخار و 5 نمایشگر دیجیتال در کابین، تمام ماشینهای برقی را له میکند.
پس از اینکه ایلان ماسک، شرکت لوسید موتورز را به علت آمار تولید پایین آنها مسخره کرد، این برند قصد داشت تا با دست پر به سراغ مرد مریخی بروند. از آن جایی که ایلان ماسک شدیدا به تسلا مدل S Plaid و قدرت عجیب آن افتخار میکند، لوسید ایر به سراغ این سدان برقی رفته را آن را با یک ضربه، از وسط به دو نیم تقسیم کند. امروز به سراغ نسخه نهایی لوسید ایر سافایر میرویم که قویترین سدان جهان هم محسوب میشود اما در ابتدا از شما دعوت میکنیم تا قبل از رسیدن به توضیحات اصلی، با گجت نیوز همراه شوید تا ویدیو معرفی این خودرو برقی را تماشا کنید.
نگاهی به لوسید ایر سافایر؛ قویترین ماشین سدان در جهان
این EV به خاطر قدرت عجیب خود مشهور است؛ پس بیایید و کار خود را با مشخصات فنی شروع کنیم. در محور عقب لوسید ایر سافایر، دو موتور الکتریکی با مجموع توان 500 کیلو وات (670 اسب بخار) را داریم و زمانی که به محور جلویی میرسیم، یک هیولای الکتریکی با توانی نزدیک به 600 اسب بخار را میبینیم؛ یعنی مجموعا بیش از 1200 اسب بخار!
سدان برقی لوسید Air Sapphire به لطف چنین اعدادی میتواند در کمتر از 2 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. نتیجه تست 0-160 کیلومتر بر ساعت هم عددی کمتر از 4 ثانیه را نشان میدهد و وقتی به سراغ نتایج تستهای درگ 400 متر (یک چهارم مایل) میرویم، با کرنومتر هایی رو به رو میشویم که عددی زیر 9 ثانیه را به پیش روی ما میآورند. برای اینکه چنین رکوردی را بهتر درک کنید باید به این نکته اشاره کنیم که بهترین رکورد درگ 400 متر در ایران، تقریبا 9 ثانیه است و دوج دیمون هم از این تست با ثبت عدد 9.58 ثانیه بیرون آمده.
همچنین حداکثر سرعت لوسید ایر سافایر به 321 کیلومتر بر ساعت میرسد؛ پس قبول کنید که تا اینجای کار، فعلا تسلا مدل S Plaid بازنده این رقابت است. البته S Plaid یک رکورد غیر رسمی با سرعت 347 کیلومتر بر ساعت را در کارنامه خود دارد.
اما نگران این عددها نباشید چرا که ترمزهای مکانیکی لوسید ایر Sapphire از ترمز ماشینهای مسابقهای هم بهتر هستند! در محور جلویی، سیستم ترمز سرامیک – فیبر کربنی با ابعاد 419 میلی متر را داریم که به سیستم هیدرولیک 10 پیستونی متصل شدهاند. پورشه 911 GT3 RS با آن همه ادعا، فقط 6 پیستون دارد. البته این سیستم در محور عقبی به دیسکهای 300 میلی متری و سیستم 4 پیستون محدود میشود. خودرو برقی با وزن 2.35 تن و 1200 اسب بخار هم باید چنین ترمزهایی داشته باشد! البته سیستم ترمزهای احیا شونده را هم فراموش نکنید.
کمی آن طرفتر، به رینگهای 21 اینچی با طراحی آیرودینامیکی میرسیم که علاوه بر استفاده از فیبر کربن در ساختار خود، وظیفه خنک کردن دیسکهای ترمز را هم بر عهده دارند. همچنین لاستیکهای میشلن اسپرت 4S هم اینجا هستند تا نرمترین سواری را در اختیار خریداران لوسید ایر سافایر قرار دهند. در ادامه به سیستم تعلیق فعالِ بادی میرسیم و کمک فنرهای استاتیک با دمپرهای تطبیقی و فرمان برقی به همراه مجموعهای از قطعات آیرودینامیکی در جلو پنجره تا لیپ سپر، صفحات کناری و اسپویلر عقبی، زیباترین هندلینگ را خلق میکنند.
قیمت لوسید Air Sapphire و کابینی از زمانهای آینده
نمایشگرهای دوال اسکرین را فراموش کنید و از تریپل و کواد اسکرینها هم عبور کنید چرا که آمریکاییها با سیستم پنتا اسکرین به صحنه آمدهاند؛ یعنی 5 نمایشگر دیجیتال! کلاستر پشت آمپر بر خلاف قواعد مرسوم، سایز بزرگتر و 27 اینچی را تصاحب کرده تا قسمتی از وظایف سیستم مولتی مدیا را هم اجرا کند.
در کنسول وسطی هم به نمایشگر 15.4 اینچی با فرمت عمودی میرسیم که احتمالا هم به عنوان مولتی مدیا و هم کنترلر بخشهای از قسمتهای فنی عمل خواهد کرد. به جز این دو مورد و فرمان اسپرت D کات با غربیلک دو پره، واقعا هیچ چیز دیگری در کابین و داشبورد لوسید ایر سافایر به چشم نمیآید.
در انتهای کار به قیمت لوسید ایر سافایر میرسیم که گفته میشود قرار است با برچسب 249 هزار دلار و در 6 ماه اول سال 2023 روانه بازار شود. یعنی تقریبا 100 هزار دلار گرانتر از تسلا مدل S Plaid با 1000 اسب بخار قدرت! به نظر شما، رقیب جدیدِ سوگولی ایلان ماسک، چه ویژگی منحصر به فردی را دارد که باعث میشود تا چنین گسلی در فاکتور قیمت به وجود بیاید؟ به علاوه اگر قصد دارید تا ظاهر این خودرو را بهتر ببینید، میتوانید این لینک را دنبال کنید.