گلکسی نوت 9

دو کنترلر انتقال قدرت جدید سامسونگ شارژ سریع 100 واتی را به ارمغان می‌آورند!

سامسونگ دو کنترلر انتقال قدرت با نام‌های SE8A و MM101 معرفی کرد. قرار دادن آن‌ها در یک گوشی هوشمند، به معنی فراهم شدن امکان شارژ دستگاه با توان 100 وات خواهد بود!

سامسونگ به وسیله معرفی یک جفت کنترلر انتقال قدرت مبتنی بر استاندارد یو اس بی C، به جمع مدعیان توسعه فناوری شارژ سریع پیوست. هر دو کنترل SE8A و MM101 دارای یک eFlash بوده و به همین دلیل در آینده، به صورت نرم افزاری قابل ارتقا خواهند بود. اما مهم‌ترین ویژگی کنترلرهای انتقال نیروی جدید سامسونگ، پشتیبانی از توان 100 وات (5 آمپر / 20 ولت) است!

اهمیت دو کنترلر انتقال قدرت برای تکنولوژی شارژ سریع

کنترلر SE8A از یک ویژگی امنیتی اضافی با نام Secure Element بهره برده و اولین کنترلر انتقال قدرت دارای یک لایه امنیتی جداگانه به شمار می‌رود. در آن سو MM101 قادر به تشخیص رطوبت است. این قابلیت به گوشی های دارای کنترلر جدید اجازه می‌دهد در صورت نمناک بودن محیط انتقال جریان را متوقف کرده و از بروز حوادثی همچون وارد آمدن شوک به بدن کاربر جلوگیری کند. پشتیبانی از استاندارد رمزنگاری پیشرفته (AES) از دیگر ویژگی‌های آن محسوب می‌شود. هر دو چیپ از قابلیت محافظت در برابر ولتاژهای بالا بهره می‌برند.

سامسونگ گلکسی نوت 10

وقتی یکی از دو کنترلر انتقال قدرت جدید سامسونگ در یک گوشی هوشمند قرار بگیرد، شارژ‌های مورد تایید سازنده گوشی قادر خواهند بود به منظور پی بردن به مناسب‌ترین توان خروجی برای شارژ سریع دستگاه در همان لحظه، با آن ارتباط برقرار کنند. این دو کنترلر انتقال قدرت جدید سامسونگ در حالی امکان شارژ گوشی هوشمند یا تبلت با توان خروجی 100 وات را فراهم می‌کنند که فناوری کوئیک شارژ کنونی مورد استفاده در سامسونگ گلکسی اس و گلکسی اس 10 پلاس دارای توان 15 وات است. شرکت در تلاشی دیگر، از سیستم شارژ سریع 25 واتی در محصولات میان‌رده جدید سری A و همچنین گلکسی اس 10 5G استفاده کرد. جهش به تکنولوژی شارژ سریع 100 واتی با در نظر گرفتن استانداردهای موجود، پیشرفتی شگرف خواهد بود!

سامسونگ درباره زمان شارژ شدن 0 تا 100 درصد یک گوشی دارای کنترلر انتقال قدرت جدید آن صحبتی به میان نیاورد، اما بر اساس فناوری شارژ سریع 100 واتی شیائومی که چند ماه پیش رونمایی شد، می‌توان حدس‌هایی زد. این تکنولوژی انحصاری شیائومی Super Charge Turbo نام داشته و قادر است یک باتری 4 هزار میلی‌آمپر ساعتی را طی هفده دقیقه از 0 تا 100 درصد شارژ کند. شارژ 0 تا 50 درصدی باتری به لطف آن تنها هفت دقیقه زمان خواهد برد!

سامسونگ اعلام کرد کاربران دارای یک شارژر پشتیبانی‌کننده از توان خروجی 100 واتی، در صورت حمل لپ تاپ، تبلت یا مانیتور با خود، قادر خواهند بود از آداپتور مشابهی برای آن‌ها استفاده کنند. به این ترتیب در زمان مسافرت، نیازمند حمل لوازم جانبی کمتری خواهید بود. سازنده همچنین اعلام کرد مدل MM101 در اولین فازهای نمونه‌سازی قرار دارد، اما SE8A به مرحله تولید انبوه رسیده است. سامسونگ گلکسی نوت 10 پرچمدار بعدی غول کره‌ای است، به همین دلیل احتمال استفاده از SE8A در آن بالا است.

کنترلر انتقال قدرت

از طرفی اخبار دیگری درباره پیشرفت خارق‌العاده سیستم شارژ سریع گلکسی نوت 10 در مقایسه با پرچمداران سری S سال جاری شنیده می‌شود، هر چند بر اساس آن‌ها، 45 وات، توان خروجی این فناوری خواهد بود. حتی اگر این خبر را باور کنیم، به معنی سه برابر شدن سرعت شارژ گلکسی نوت 10 در مقایسه با گلکسی اس 10 خواهد بود. سامسونگ با این کار از هواوی نیز سبقت خواهد گرفت. بزرگترین گوشی‌ساز چینی موفق شد در سال 2018 و 2019، در دو گوشی پرچمدار هواوی میت 20 و هواوی پی 30 پرو، از فناوری کوئیک شارژ 40 واتی استفاده کند.

این فناوری به اندازه‌ای خارق‌العاده است که احتمال معرفی یک گوشی هوشمند احتمالا میان‌رده تنها با هدف به رخ کشیدن آن وجود دارد. این گوشی می‌تواند یک مدل معرفی شده از سری A با ویژگی‌های نرم افزاری در حد پرچمداران باشد.

تلاش دسته جمعی گوشی‌سازان برای رفع یک چالش بزرگ

سایر شرکت‌های گوشی‌ساز بزرگ نیز مدت‌ها است مشغول توسعه فناوری کوئیک شارژ منحصر‌به‌فرد خود هستند. انتظار داریم اپل نیز به آن‌ها بپیوندد. در حال حاضر، با وجود قابلیت‌های فراوان گوشی های آیفون، باید اعتراف کرد سرعت شارژ آن‌ها افتضاح است! به عنوان نمونه برای شارژ شدن گوشی هوشمندی همچون آیفون 8 پلاس باید بیش از سه ساعت منتظر بمانید! اگرچه گوشی های چند سال اخیر اپل به فناوری شارژ سریع مجهز شده‌اند، اما حداکثر توان خروجی شارژ پیش‌فرض آن‌ها 5 وات است. گفته می‌شود در جعبه سه گوشی آیفون سال 2019 همان شارژر 18 واتی جدیدترین آیپد پرو وجود خواهد داشت. کاربران گوشی های کنونی آیفون برای خرید این شارژر از فروشگاه اپل باید 50 دلار پرداخت کنند.

وان پلاس به عنوان یکی از شرکت‌های توسعه‌دهنده سیستم‌های شارژ سریع اختصاصی خود، نقش مهمی در این زمینه ایفا خواهد کرد. فناوری شارژ سریع اختصاصی جدید این شرکت Warp Charge 30 نام داشته و بعد از به کار رفتن در نسخه مک لارن وان پلاس 6 تی، برای دومین مرتبه در پرچمدار سال 2019 این شرکت یعنی وان پلاس 7 پرو به کار رفت. تکنولوژی یاد شده قادر است یک باتری 4 هزار میلی‌آمپر ساعتی را طی بیست دقیقه از 0 تا 50 درصد شارژ کند.

شرکت اوپو نیز دستی در ماجرا دارد. فناوری شارژ سریع اختصاصی این شرکت با نام SuperVOOC اکنون قادر به پشتیبانی از توان خروجی 50 واتی است. هواوی به عنوان یک شرکت چینی دیگر، با وجود استفاده از فناوری کوئیک شارژ 40 واتی در پرچمداران اخیر سری Mate و P، آن را در اولین گوشی منعطف خود، هواوی میت ایکس، به 55 وات رساند.

کنار هم قرار دادن یک باتری دارای ظرفیت بالا و یک کنترلر انتقال قدرت پشتیبانی‌کننده از توان بالا، یکی از چالش‌ برانگیزترین تنها نقصان گوشی های هوشمند در مقایسه با گوشی های موبایل عادی را رفع خواهد کرد.