تکنولوژی تراشه انقلابی نورالینک ایلان ماسک برای درمان نابینایی

تکنولوژی انقلابی ایلان ماسک، نعمت دیدن را به افراد نابینا هدیه می‌کند

ایلان ماسک به‌تازگی رسماً وعده داد که با تکنولوژی انقلابی در دست توسعه‌ی کمپانی نورالینک – Neuralink بازگشت بینایی بیماران را ممکن خواهد کرد.

کارآفرین مشهور ایلان ماسک با کمپانی‌های خود در حوزه‌های مختلفی پیش‌قدم شده است؛ از ایجاد تحول در صنعت خودرو با تسلا تا پروژه اسکان بشر در مریخ با اسپیس ایکس. «نورالینک» (Neuralink)، کمپانی دیگر تحت مالکیت ماسک هم چند سال است با توسعه رابط‌های مغز-کامپیوتر قصد دارد تحولی را در حوزه پزشکی رقم بزند و بر اساس جدیدترین اخبار تکنولوژی به‌نظر می‌رسد این کمپانی تازه‌تاسیس در آینده نه‌چندان دور به دستاوردی انقلابی خواهد رسید. نورالینک قرار است تراشه‌ای را ارائه کند که می‌تواند به عارضه‌های منجر به نابینایی پایان بدهد.

درمان نابینایی با تکنولوژی انقلابی کمپانی نورالینک

تکنولوژی تراشه انقلابی نورالینک ایلان ماسک برای درمان نابینایی

به‌تازگی کاربری در ایکس یا همان توییتر سابق از داستان تلخ نابینایی پسر 14 ساله خود به‌دلیل یک عارضه نادر گفت. به‌گفته او، وضعیت فرزندش به‌قدری وخیم شده است که عملاً با هیچ‌کدام از چشم‌هایش توانایی دیدن ندارد. ایلان ماسک در جواب به توییت او اعلام کرد نورالینک یک تراشه برای درمان نابینایی را در دست توسعه دارد که ظرف چند سال آینده آماده خواهد شد. با این حال، این نکته را هم ذکر کرد که پیش از این باید پروژه مربوط به قطع ارتباط مغز و بدن در بیماران درگیر با معلولیت اندام‌های حرکتی را دنبال کنند و در حال حاضر انتظار دریافت تاییدیه از مراجع نظارتی برای اولین آزمایش انسانی خود را می‌کشند.

نورالینک اواخر شهریورماه گذشته رسماً برای آزمایش انسانی تراشه خود فراخوان داد. تراشه مذکور توانایی درمان بیماری‌های مختلفی از جمله کوادری‌پلژی (فلج چهار اندام) را دارد و این کمپانی هم در این فراخوان خواستار داوطلبان بالای 22 سال شد که به‌دلیل صدمه به نخاع یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک دچار فلج چهار اندام شده‌اند. آن‌ها اوایل سال 2022 با رد درخواست خود از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای آزمایش انسانی مواجه شده بودند، اما نهایتاً در نیمه اول 2023 مجوز لازم را کسب کردند.

نورالینک در ابتدای مطالعات گسترده چندمنظوره خود با نام PRIME به سر می‌برد و باید منتظر ماند و دید که پروژه‌های آن با محوریت درمان معلولیت و همچنین درمان نابینایی چطور پیش می‌روند. این پروژه‌های کمپانی ایلان ماسک به‌دلیل پیچیدگی و حساسیت بسیار بالای خود، همواره با چالش‌های علمی و قانونی متعدد روبه‌رو می‌شوند و در نتیجه به‌نظر می‌آید دست کم چندین سال تا مشاهده نتیجه ملموس آن‌ها فاصله داریم. نهایتاً نظر شما کاربران گجت نیوز درباره تراشه نورالینک چیست؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*