نشت ویروس کرونا

چین نشت ویروس کرونا را گردن آمریکا انداخت

چین از سازمان جهانی بهداشت درخواست کرده تا در رابطه با نشت ویروس کرونا از آزمایشگاه‌های کارولینای شمالی و فورت دتریک در آمریکا تحقیق کند.

یکی از مقامات وزارت خارجه چین به تازگی از سازمان بهداشت جهانی تقاضا کرده تا از آزمایشگاه‌های کارولینای شمالی و فورت دتریک به عنوان بخشی از تحقیقات در رابطه با منشأ نشت ویروس کرونا بازدید به عمل بیاورد. وی عنوان کرد اگر آمریکا یقین دارد که ویروس کرونا از آزمایشگاه نشت پیدا کرده است باید در ارتباط با این موضوع الگوی کشورهای دیگر باشد و خواستار انجام تحقیقات در مورد آزمایشگاه‌های کارولینای شمالی و آزمایشگاه‌های بیماری‌های عفونی فورت دتریک شود.

احتمال نشت ویروس کرونا از آزمایشگاه های آمریکا!

مدیرکل اداره کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین در ارتباط با این موضوع عنوان کرده از آنجایی که مؤسسه ویروس شناسی ووهان تا به امروز دو مرتبه به منظور انجام تحقیقات و به علت عدالت‌جویی چین مورد بازدید قرار گرفته،‌ باید آمریکا نیز اجازه بدهد تا از آزمایشگاه‌های دانشگاه کارولینای شمالی و آزمایشگاه‌های بیماری‌های عفونی فورت دتریک نیز بازدید صورت بگیرد.

چن شو،‌ نماینده دائم چین اخیرا خواستار آن شده تا سازمان بهداشت جهانی به تحقیق در رابطه با نشت ویروس کرونا از آزمایشگاه‌های دانشگاه کارولینای شمالی و فورت دتریک  بپردازد. بر اساس اظهارات مدیر کل اداره کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین، فورت دتریک مدت زیادی است که جامعه بین‌المللی و عموم مردم آمریکا را دچار اضطراب کرده است.

وی می‌گوید اخیرا تعداد زیادی از کاربران اینترنت در دنیا که جمعیت آن‌ها برابر با 25 میلیون نفر است طی نامه‌ای از سازمان بهداشت جهانی تقاضا کرده‌اند تا فورت دتریک را مورد بازدید و تحقیق قرار دهد. آزمایشگاه فورت دتریک که دولت و ارتش آمریکا پنهانی‌ترین آزمایش‌های خود را در آن به انجام می‌رسانند واقع در مرکز فعالیت‌ها نظامی-زیستی آمریکا است.

ادعای فعالیت‌های مشکوک در آزمایشگاه فورت دتریک

لازم به ذکر است که آزمایشگاه فورت دتریک با دانشگاه کارولینای شمالی ارتباط مستقیم دارد و اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که این مرکز از سال 2003 آزمایش و اصلاح ویروس‌های کرونای مربوط به سارس را در دستور کار خود قرار داده است. از طرفی دیگر آزمایشگاه مذکور باعث ایجاد رخدادهای امنیتی زیستی بسیاری شده که تعطیلی آن در جولای سال 2019 نمونه‌ای از آن‌ها است. لازم به ذکر است که دلیل این تعطیلی نگرانی‌های مربوط به رویه‌های نگهداری و مهار بود.

همچنین تاکنون گزارش‌هایی منتشر شده که مدعی هستند افرادی که نزدیک به این آزمایشگاه زندگی می‌کنند به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند که علائم آن‌ها درست همانند ویروس کرونا است. این در صورتی است که تاکنون علت شیوه بیماری‌های مذکور کشف نشده است. آمریکا در تمام کشورهای دنیا چیزی 200 آزمایشگاه پزشکی-زیستی دارد که یقینا مشغول به انجام فعالیت‌های زیادی در ارتباط با این موضوع هستند.